دبيرکل سازمان ملل متحد شبکه تروريستی القاعده را مسئول انفجارهای خونين چند روز پيش در سوريه دانست.
خبرگزاری فرانسه، امروز جمعه ۲۹ ارديبهشت (۱۸ ماه مه) گزارش داد که بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل در مورد انفجارهای خونين پنجشنبه ۲۱ ارديبهشت (دهم ماه مه) دمشق گفته است اين اقدامات توسط شبکه القاعده صورت میگيرد.
در انفجارهای هفته گذشته دمشق ۵۵ نفر کشته و بيش از ۳۷۰ نفر زخمی شدند.
اين انفجارها در برابر دفتر سازمان امنيت سوريه واقع در جنوب پايتخت سوريه رخ داد و شديدترين حمله از آغاز اعتراضات عليه حکومت بشار اسد بهشمار میرود. اين اقدام از سوی کشورهای جهان محکوم گرديد.
پيش از اين ناظران سازمان ملل در سوريه نيز انفجارهای دمشق را به القاعده نسبت داده بودند.
با افزايش چنين حملاتی نگرانی جامعه جهانی نسبت به نفوذ القاعده در جنبش مردمی سوريه نيز افزايش يافته است.
از سوی ديگر ديدهبان حقوق بشر سوريه از ادامه حملات ارتش سوريه در روز گذشته خبر داده است.
در ادلب واقع در شمال سوريه هزاران دانشجو بههنگام ديدار ناظران سازمان ملل از اين منطقه عليه حکومت بشار اسد دست به تظاهرات زدند
ديدهبان حقوق بشر سوريه که مقر آن در لندن است اعلام کرد که روز گذشته شهر رستن، يکی از مراکز شورشيان سوريه در مرکز اين کشور، توسط ارتش بمباران شد و در شهر دوما انفجار گلوله خمپار در يک خانه مسکونی جان پنج نفر از اعضای يک خانواده، از جمله دو کودک را گرفت.
ديدهبان حقوق بشر سوريه گفته است “در هر دقيقه سه خمپاره” به اين شهر شليک شد و حکومت سوريه قصد دارد رستن را که در ماههای اخير در برابر نيروهای حکومتی مقاومت کرده است، “بهتدريج نابود سازد.”
در روز ۲۵ ارديبهشتماه (۱۴ ماه مه) ۲۳ سرباز ارتش سوريه بههنگام حمله به اين شهر کشته شدند.
در جنوب سوريه نيروهای حکومتی در شهر درعا مستقر شدند تا به “اعتصاب سراسری” پايان دهند. در اين شهر نيز صدای شليکهای سنگين بهگوش رسيده است.
در ادلب واقع در شمال سوريه هزاران دانشجو بههنگام ديدار ناظران سازمان ملل از اين منطقه عليه حکومت بشار اسد دست به تظاهرات زدند.
فيلمهايی از اين تظاهرات منتشر شده که تعداد زياد دانشجويان را نشان میدهند. آنها ضمن سردادن شعارهايی عليه بشار اسد يکی از خودروهای ناظران سازمان ملل را دوره کرده و فرياد میزدند “مردم سرنگونی رژيم را میخواهند.”
برهان قليون، رهبر شورای ملی سوريه: به محض اينکه با اتفاق نظر و يا انتخابات جديد، فرد ديگری برگزيده شد من کنار خواهم کشيد
اختلاف در ميان نيروهای شورای ملی سوريه
در همين حال گزارشهايی از اختلافات درونی شورای ملی سوريه، سازمان اصلی مخالفان حکومت بشار اسد منتشر شده است.
برهان قليون، رهبر اين شورا روز گذشته اعلام کرد همينکه فرد جايگزينی انتخاب شود او استعفا خواهد کرد.
قليون که روز سهشنبه گذشته مسئوليت وی در رهبری شورای ملی سوريه تمديد شد گفت کانديدای انشعاب در اين شورا نخواهد شد.
برهان قليون که يک ناسيوناليست چپ است افزود: “به محض اينکه با اتفاق نظر و يا انتخابات جديد، فرد ديگری برگزيده شد من کنار خواهم کشيد.”
ساعاتی پيش از اين اظهارات، کميتههای محلی هماهنگی نيروهای مخالف که در داخل سوريه هستند تهديد کردند که از شورای ملی سوريه خارج خواهند شد. آنها اين شورا را متهم به “در انحصار قرار دادن قدرت” کردند.
منتقدان شورای ملی سوريه اين شورا را متهم میسازند که بهطور عمده تحت نفوذ اخوانالمسلمين قرار دارد و هماهنگی لازم را با نيروهای داخل سوريه ندارد.
برهان قليون پيش از اين بهعنوان فردی که قادر است گرايشهای مختلف اسلامی، ناسيوناليست و ليبرال را در اين شورا گرد هم آورد معرفی شده بود.
بهگفته فعالان حقوق بشر با گذشت ۱۴ ماه از اعتراضات مردمی در سوريه بيش از ۱۲ هزار نفر کشته شدهاند که بيشتر آنان را شهروندان غيرنظامی تشکيل میدهند.
همچنين دهها هزار نفر از مردم سوريه مجبور شدهاند خانه و کاشانه خود را رها ساخته و به کشورهای همسايه بگريزند.
از روز ۲۴ فروردينماه سال جاری (۱۲ آوريل) طرح آتشبس کوفی عنان، نماينده سازمان ملل در سوريه بهمورد اجرا گذاشته شد اما همچنان از سوی نيروهای حکومتی و مخالفان زير پا گذاشته میشود.
مردم منطقه گوئی مجبور هستند در میان دوگزینه یکی را انتخاب یا باید حکومت دیکتاتور اسد ومبارک را بپزیرند ویا تن به بربریت اسلامی نظیر اخوان مسلمین بدهند .غربی ها هم با حمایت خودشان از یکی از این گزینه ها مردم را علنا وادار می کند که یکی را انتخاب کنند .
همان چیزی که امروز در کشور خود ما هم به چشم می خورد الارغم سی وسه جنایات اسلامیون در ایران باز هم شاهد ان هستیم که اصلاح طلبان خارج نشین تنها یک گزینه را به مردم مظلوم ایران ارائه می کنند دمکراسی اسلامی که دروغی بیش نیست .وعلنا مردم را مجبور به انتخاب می کنند یا بایذ حکومت اسلامی به حیات ننگینش ادامه دهد ویا مردم گزینه موسوی وکروبی را انتخاب کنند .وحالت دیگرش جنگ وویرانی ایران است ایا این به بن بست رسانیدن ملت ایران نیست .
امیدوارم اقای قلیون با هوش باشند وکشورش را به دست اخوان مسلمین نسپارد که فاجعه ای است برای ملت سوریه
و امیدوارم ملتهای منطقه بتوانند از دست دیکتاتور های ناسیونالیست رهائی یابند ولی هر گز به دام اسلامیون گرفتار نیایند
lمحمدرضا / 18 May 2012
خود کشورهای غربی بابی اعتنا بودن به کشتار مردم باعث گرايش به نيروهای اسلامی تندرو شدند، چون بخاطر ديکتاتوری حکومت مادام العمر اسدها نيروی سياسی باقی نمانده
کاربر مهمان / 18 May 2012