علی کفاشيان، رئيس فدراسيون فوتبال ايران اجازه حضور بانوان برای تماشای مسابقات فوتبال نوجوانان آسيا در تهران را صادر کرد.
تارنمای روزنامه شرق، امروز شنبه ۲۳ ارديبهشتماه گزارش داد، علی کفاشيان، رئيس فدراسيون فوتبال ايران ضمن تائيد حضور بانوان برای حضور در ورزشگاهها و تماشای مسابقات فوتبال نوجوانان آسيا در تهران افزود: “ما تابع قوانين کنفدراسيون فوتبال آسيا هستيم و برپايه اين قوانين عمل میکنيم.”
وی گفت: “تمام تلاش خود را بهکار می گيريم تا همه خواستههای کنفدراسيون فوتبال آسيا را برآورده کنيم.”
شين مانگيل، رئيس کميته مسابقات ملی کنفدراسيون فوتبال آسيا نيز در گفتوگو با ايسنا گفت: “از نظر کنفدراسيون نبايد هيچگونه تبعيض جنسيتی برای حضور مردان و زنان در ورزشگاهها وجود داشته باشد.”
برپايه برنامهريزیهای فدراسيون فوتبال ايران، از ۲۰ شهريورماه سال جاری، دو ورزشگاه اکباتان و دستگردی تهران ميزبان برگزاری مسابقات فوتبال نوجوانان آسيا خواهند بود.
اگر اين بار مسئولان فدراسيون فوتبال ايران، زنان را از تماشای مسابقات فوتبال نوجوانان آسيا در تهران محروم کنند ايران از فهرست ميزبانی مسابقات فوتبال نوجوانان پسر آسيا و نيز از ديگر ميزبانیهای بازیهای گروهی فوتبال حذف خواهد شد
ممنوعيت حضور زنان ايران در ورزشگاهها برای تماشای فوتبال پس از انقلاب ايران اعمال شد. مدافعان حقوق زنان اين ممنوعيت را “تبعيض جنسيتی” میدانند.
فعالان حقوق زنان در سالهای اخير تلاشهايی برای رفع اين محدوديت انجام دادند و حتی کمپينی به نام “دفاع از حق ورود زنان به ورزشگاهها” تشکيل دادند و چندين بار نيز به هنگام مسابقات تيم ملی فوتبال ايران در بيرون از ورزشگاه دست به تجمعات اعتراضی زدند.
با تمام اين محدوديتها تاکنون گزارشهايی مبنی بر حضور غير مجاز دختران علاقمند به فوتبال با لباس پسرانه در ورزشگاهها منتشر شدهاست. جعفر پناهی، فيلمساز مطرح ايران نيز فيلمی به نام «آفسايد» را در همين رابطه ساخته است که در سال ۲۰۰۶ جايزه خرس نقرهای جشنواره برلين را دريافت کرد اما در ايران اجازه نمايش نيافت.
پس از پيروزی تاريخی تيم ملی ايران بر استراليا در هشتم آذرماه سال ۱۳۷۶ و راهيابی به جام جهانی ۱۹۹۸، به هنگام مراسم استقبال از بازيکنان تيم ملی در ورزشگاه آزادی، گروه بسياری از زنان نيز حضور داشتند اما اين حضور در ورزشگاه تنها در يک مراسم رسمی بود و نه در حين انجام مسابقه.
گفته میشود نخستين حضور زنان پس از انقلاب ايران در ورزشگاهها به بازی ايران و بحرين در مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ بازمیگردد که ايران توانست به جام جهانی راه يابد.
در سال ۱۳۷۸ نيز به هنگام ديدار تيمهای ايران و کره جنوبی چهار دختر ايرانی با همياری زنان کرهای توانستند وارد ورزشگاه آزادی شوند.
محمود احمدینژاد، رئيس جمهور ايران در آغاز سال ۱۳۸۵ با ارسال نامهای به رئيس سازمان تربيت بدنی خواستار فراهم نمودن امکانات حضور زنان در ورزشگاهها شد که با مخالفت صريح گروهی از مراجع دينی در شهر قم از تصميم خود صرف نظر کرد.
اگر اين بار مسئولان فدراسيون فوتبال ايران، زنان را از تماشای مسابقات فوتبال نوجوانان آسيا در تهران محروم کنند ايران از فهرست ميزبانی مسابقات فوتبال نوجوانان پسر آسيا و نيز از ديگر ميزبانیهای بازیهای گروهی فوتبال حذف خواهد شد.