در حالی‌که روسيه و کشورهای اروپايی با پيش‌نويس قطعنامه‌ای در شورای امنيت برای افزايش شمار ناظران سازمان ملل در سوريه به توافق رسيدند، مأموران حکومت سوريه امروز بار ديگر به‌روی تظاهرکنندگان معترض در چند شهر آتش گشودند.

به گزارش آسوشيتدپرس، امروز جمعه يکم ارديبهشت (۲۰ آوريل)، کشورهای اروپايی و روسيه در شورای امنيت برای ارائه پيش‌نويس قطعنامه‌ای مبنی بر افزايش شمار ناظران سازمان ملل در سوريه به توافق رسيدند.

اين پيش‌نويس که امروز تهيه شد موضوع افزايش شمار ناظران سازمان ملل در سوريه از ۳۰ نفر به ۳۰۰ نفر را مورد بررسی قرار می‌دهد.

روسيه از نزديک‌ترين هم‌پيمان حکومت سوريه است و موافقت اين کشور با چنين قطعنامه‌ای موضع تازه‌ای از سوی آن محسوب می‌شود.

بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل پيش از اين در روز سه‌شنبه ۲۹ فروردين (۱۷ آوريل) گفته بود با توجه به ادامه خشونت‌ها در سوريه و وسعت اين کشور، تعداد ۲۵۰ ناظر بين‌المللی در اين کشور کافی نيست.

وليد معلم، وزير امور خارجه سوريه فردای آن روز اعلام کرد، تعداد ۲۵۰ ناظر بين‌المللی که بر مبنای توافق‌های نخستين به سوريه اعزام خواهند شد، “قابل قبول و منطقی” است و نيازی به اعزام نيروهای بيشتر نيست.

درخواست ۳۰۰ ناظر برای سوريه هنوز قرار است در شورای امنيت سازمان ملل به‌تصويب برسد.

از سوی ديگر خشونت‌ها در سوريه همچنان ادامه دارد.

مخالفان حکومت بشار اسد امروز اعلام کردند که به‌رغم فضای امنيتی شديد در دمشق، چهار محله اين شهر شاهد تظاهرات معترضان بود.

مخالفان حکومت بشار اسد امروز اعلام کردند که به‌رغم فضای امنيتی شديد در دمشق، چهار محله اين شهر شاهد تظاهرات معترضان بود و در شهرهای حلب و حما نظاميان وابسته به حکومت به روی مردم تظاهرکننده شليک کردند

به گفته مخالفان، نيروهای حکومتی در اين محله‌ها برای پراکنده ساختن تظاهرکنندگان به شليک هوايی پرداختند.

در شهرهای حلب و حما نظاميان وابسته به حکومت به روی مردم تظاهرکننده شليک کردند اما هنوز آماری از کشته‌ و يا زخمی‌شدگان منتشر نشده است.

همچنين ديده‌بان حقوق بشر سوريه اعلام کرد امروز محله خلديجه شهر حمص که هنوز در اختيار مخالفان است هر پنج دقيقه يک بار با آتش توپخانه نيروهای حکومتی لرزيد.

در تصاوير ويدئويی که توسط مخالفان حکومت در اينترنت منتشر شده، در يک منطقه مسکونی حمص دود سياه سنگينی بر فراز شهر ديده می‌شود.

در شهر قصير، در نزديکی مرز لبنان نيز شليک‌ها و انفجارهايی گزارش شده است.

رامی عبدالرحمان، مدير ديده‌بان حقوق بشر سوريه گفت: “نيروهای دولتی موقعيت خود را در شرق و غرب قصير تثبيت کردند.”

براساس گزارشی که امروز خبرگزاری رسمی سوريه (سانا) منتشر کرد در يک بمب‌گذاری در دهکده سهم‌الجولان واقع در جنوب سوريه ۱۰ سرباز ارتش اين کشور کشته شده‌اند.

جزئيات بيشتری از اين رويداد در بلندی‌های جولان منتشر نشده است.

روز گذشته وزيران امور خارجه و ديپلمات‌های کشورهای غربی و عرب در پاريس گرد آمدند تا در مورد اوضاع سوريه به گفت‌وگو بپردازند.

هيلاری کلينتون در اين نشست اظهار اميدواری کرد که “تدابير سخت‌گيرانه‌تری” عليه حکومت بشار اسد برای عمل به طرح صلح کوفی عنان اتخاذ شود.

کلينتون خواهان تصويب قطعنامه‌ای از سوی شورای امنيت برای در نظر گرفتن تحريم‌های جديد تسليحاتی عليه سوريه شد.

آلن ژوپه، وزير امور خارجه فرانسه نيز دمشق را متهم ساخت که به “سرکوب‌های بی‌شرمانه” خود ادامه می‌دهد.

وی بر “راه حل‌های ديگر” در صورت شکست طرح کوفی عنان تأکيد کرد.

اتحاديه اروپا نيز تحريم‌های تازه‌ای را عليه حکومت سوريه آماده کرده‌اند. به‌گفته يک ديپلمات اتحاديه اروپا در بروکسل، تحريم‌های جديد از جمله شامل کالاهای لوکس خواهد بود اما افراد ديگری از مقام‌های نزديک به حکومت سوريه مورد تحريم قرار نمی‌گيرند.

در ماه مارس گذشته اتحاديه اروپا سفر همسر بشار اسد به اروپا را ممنوع اعلام کرد.

تحريم‌های جديد اتحاديه اروپا عليه حکومت سوريه در ديدار روز دوشنبه وزيران امور خارجه کشورهای اروپايی در لوکزامبورگ مورد گفت‌وگو قرار می‌گيرد اما معلوم نيست تصميمی در اين‌باره گرفته شود. قرار است ابتدا در مورد وضعيت سوريه و سپس در رابطه با تدابير لازم گفت‌وگو شود.

احمد فوزی، سخنگوی کوفی عنان امروز در ژنو گفت سازمان ملل در نظر دارد هفته آينده شمار ناظران خود در سوريه را به ۳۰ نفر برساند.

هفت نفر از ناظران سازمان ملل پيش از اين وارد سوريه شده‌اند و روز دوشنبه نيز دو ناظر ديگر به آنها خواهند پيوست.

چين که به‌همراه روسيه تاکنون در شورای امنيت سازمان ملل مانع از تصويب قطعنامه‌ای عليه حکومت بشار اسد شده است، امروز اعلام کرد حاضر است در مأموريت ناظران سازمان ملل در سوريه شرکت کند.

بنا بر آمار سازمان ملل متحد در ۱۳ ماه اعتراضات عليه حکومت سوريه بيش از ۹ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.