انجمن جهانی قلم (پن) با انتشار بيانيهای خواهان آزادی فوری و بیقيد و شرط محمد سليمانینيا، مترجم و متخصص اينترنت در ايران شد.
انجمن جهانی قلم در بيانيهای که روز گذشته ۳۱ فروردين (۱۹ آوريل) منتشر کرده بازداشت محمد سليمانینيا، مترجم رمان “عطر سنبل، عطر کاج”، مدير سايت يو٢٤ شبکه اجتماعی متخصصان ايرانی و طراح بسياری از سايتهای انجمنهای جامعه مدنی را محکوم کرده است.
محمد سليمانینيا روز ۲۰ دی ماه سال گذشته توسط وزارت اطلاعات ايران بازداشت شد و نزديک به دو ماه هيچ کس از محل نگهداری او اطلاعی نداشت.
پس از گذشت نزديک به دو ماه سليمانینيا در اعتراض به شرايط نامعلوم، طولانیشدن دوران انفرادی و قطع هرگونه ارتباط با دنيای خارج از زندان دست به اعتصاب غذا زد.
انجمن جهانی قلم نگرانی خود را نسبت به زير پا گذاشتن ماده ۱۹ ميثاق بينالمللی حقوق مدنی و سياسی که از سوی حکومت ايران نيز امضا شده است، ابراز داشت.
میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی یکی از پيمانهای سازمان ملل متحد بر پایه اعلامیه جهانی حقوق بشر است که از سال ۱۹۷۶ ميلادی لازمالاجرا شد.
سازمان گزارشگران بدون مرز نيز پيش از اين در بيانيهای سلیمانینیا را “قربانی طرح اینترنت ملی” در ایران نامید و نوشت وزارت اطلاعات از وی خواسته بود تا با آنها همکاری کند اما وی حاضر به اين کار نشد
ماده ۱۹ ميثاق بينالمللی حقوق مدنی و سياسی مربوط به آزادی بيان است و در آن آمده است: “هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی کسب دانش، گرفتن و دادن اطلاعات و هر نوع عقایدی، بدون توجه به چگونگی ارائه آن بهطور زبانی یا نوشتاری یا چاپی و در شکل هنری یا به هر وسیله دیگری که خود انتخاب میکند، میباشد.”
انجمن جهانی قلم نوشته است بر اساس اطلاعاتی که به اين انجمن رسيده، محمد سليمانینيا، ۳۹ سال دارد و بههنگام دستگيری توسط مأموران امنيتی برای پاسخگويی به سئوالات آنان به دادگاه انقلاب اسلامی تهران رفته بود. وی از آنجا بههمراه مأموران برای بازرسی خانهاش به کرج رفت که در اين بازرسی مأموران امنيتی مدارک و اطلاعات کامپيوتری وی را ضبط کردهاند.
انجمن جهانی قلم وضعيت جسمانی اين زندانی را بهدليل اعتصاب غذايی که نزديک به سه هفته پيش آغاز کرد نگرانکننده عنوان کرده است.
اين انجمن از همه خواسته است تا اعتراض خود به بازداشت محمد سليمانینيا را در نامههايی به آيتالله صادق لاريجانی، رئيس قوه قضائيه ايران، محمود احمدینژاد، رئيس جمهور ايران و نمايندگیهای جمهوری اسلامی در کشورهای مختلف ارسال کنند.
روز پنجشنبه ۲۴ فروردین (۱۲ آوریل) نيز سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار بيانيهای ادامه بازداشت محمد سليمانینيا را محکوم کرد و خواهان آزادی فوری وی شد.
سازمان گزارشگران بدون مرز نوشت سليمانینيا پیش از بازداشت بارها از سوی وزارت اطلاعات ایران احضار شده بود تا کنترل سایتهای تحت مدیریتش را در اختیار مأموران این سازمان قرار دهد.
این سازمان بینالمللی مدافع آزادی بیان، سلیمانینیا را “قربانی طرح اینترنت ملی” در ایران نامید و نوشت وزارت اطلاعات از وی خواسته بود تا با آنها همکاری کند اما وی حاضر به اين کار نشد.