در حالی‌ که شورای امنيت سازمان ملل اعزام ناظران بين‌المللی به سوريه را به تصويب رساند، نيروهای ارتش سوريه بار ديگر مرکز شهر حمص را بمباران کردند و مخالفان حکومت نيز به يک پاسگاه پليس در حلب حمله کردند.

رويترز به نقل از ديده‌بان حقوق بشر سوريه گزارش داد نيروهای ارتش سوريه امروز يک‌شنبه ۲۷ فروردين (۱۵ آوريل) بار ديگر مرکز حمص، شهری که در اعتراضات يک سال اخير اين کشور نقش مهمی داشته، بمباران کرده است.

يک ساکن شهر حمص گفت بامداد امروز يک بالگرد و يک هواپيما را بر فراز حمص مشاهده کرده است.

اين ساکن محله خالديه حمص افزود: “۱۰ دقيقه بعد صدای بمباران سنگين به گوش رسيد.”

يکی ديگر از ساکنان حمص از شليک مسلسل‌های سنگين نيروهای ارتش سوريه خبر داد.

رامی عبدالرحمان، مدير ديده‌بان حقوق بشر سوريه نيز اعلام کرد که به‌مدت چند دقيقه در اين شهر خمپاره‌هايی شليک شده است.

وی همچنين گفت نيمه‌شب گذشته در منطقه حلب درگيری‌هايی رخ داده است.

به گفته عبدالرحمان مردم اين منطقه گزارش داده‌اند در حمله شورشيان به يک پاسگاه پليس که منجر به درگيری با نيروهای پليس شد، صدای انفجار و شليک گلوله شنيده‌اند.

شورای امنيت سازمان ملل متحد شب گذشته، به اتفاق آراء قطعنامه‌ای برای اعزام ناظران نظامی غير مسلح به سوريه به‌منظور نظارت بر پايبندی دولت و مخالفان به پيمان آتش‌بس، به‌تصويب رساند

اين حملات و درگيری‌ها در حالی صورت می‌گيرد که شورای امنيت سازمان ملل متحد شب گذشته، به اتفاق آراء قطعنامه‌ای برای اعزام ناظران نظامی غير مسلح به سوريه به‌منظور نظارت بر پايبندی دولت و مخالفان به پيمان آتش‌بس، به‌تصويب رساند.

بر پايه اين قطعنامه در مرحله نخست ۳۰ ناظر سازمان ملل و در مراحل بعدی ناظران بيشتری برای نظارت بر آتش‌بس اعزام می‌شوند.
شورای امنيت افزون بر درخواست تضمين امنيت و آزادی حرکت ناظران از سوی دولت سوريه، نقض گسترده حقوق بشر در اين کشور را محکوم کرده و خواستار ارسال هرچه سريع‌تر کمک‌های انسانی به مردم سوريه شد.
پيش‌نويس اين قطعنامه توسط آمريکا تهيه گرديد و با تغيير و تعديل برخی از موارد آن به‌دليل مخالفت روسيه، به تصويب رسيد.
آتش‌بس ميان نيروهای دولتی و مخالفان حکومت سوريه بر اساس طرح صلح کوفی عنان، نماينده سازمان ملل برای حل بحران اين کشور، از ساعت شش بامداد پنج‌شنبه ۲۴ فروردين (۱۲ آوريل) به‌اجرا گذاشته شد.
طرح شش‌بندی کوفی عنان برای حل بحران سوريه شامل “پايان دادن به درگيری‌ها از سوی دولت و مخالفان، آتش‌بس روزانه و فراهم کردن زمينه کمک‌رسانی‌های بشردوستانه، آزادی زندانيان سياسی، آزادی رسانه‌ها، به‌رسميت شناختن حق برگزاری تظاهرات مسالمت‌آميز و برگزاری مذاکرات بين دولت و مخالفان و انتقال مسالمت‌آميز قدرت” است.
از آغاز آتش‌بس تاکنون گزارشاتی از درگيری‌های نظامی و تيراندازی به سوی مردم معترض در شهرهای مختلف سوريه منتشر شده است.
در روز نخست آتش‌بس، تلويزيون دولتی سوريه از حمله مخالفان به يک اتوبوس نظامی و کشته شدن چهار نفر خبر دادند.
در روز جمعه مردم معترض به‌دعوت مخالفان حکومت بار ديگر به خيابان‌ها آمدند و نيروهای حکومتی در شهرهای حما، سلقين در استان ادلب و نوا در منطقه درعا سه غيرنظامی کشتند.
روز گذشته نيز ارتش سوريه مرکز شهر حمص را بمباران کرد.