ايران اعلام کرده است پيش از برگزاری مذاکرات با گروه ۱+۵ هيچ شرطی را نمی‌پذيرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، علی‌اکبر صالحی، وزير خارجه ايران روز دوشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۱ گفت: “گذاشتن هر شرط و شروطی قبل از نشست يعنی نتيجه‌گيری قبل از مذاکره که کاملاً بی‌معناست و هيچ يک از طرفين شروطی را که قبل از مذاکره گذاشته می‌شود، نخواهند پذيرفت.”

در آستانه برگزاری مذاکرات هسته‌ای با ايران، ديپلمات‌های آمريکايی می‌گويند ايالات متحده و متحدان غربی‌ آن در جريان مذاکرات پيش روی با ايران بر سر برنامه‌های هسته‌ای اين کشور از تهران خواهند خواست بلافاصله تأسيسات هسته‌ای فردو را که در ميان کوه‌ها و زيرزمين ساخته شده‌است، تعطيل کند.

وزير خارجه ايران: تلاش می‌کنيم در مذاکرات با گروه ۱+۵ هر دو طرف به صورت برد- برد به نتايج راضی‌کننده‌ای دست يابند

نشريه نيويورک تايمز به نقل از اين ديپلمات‌ها نوشته‌ است، دولت اوباما و متحدان اروپايی او همچنين خواستار توقف غنی سازی سوخت اورانيوم و انتقال ذخيره‌های موجود سوخت هسته‌ای به خارج از مرزهای ايران خواهند بود.

وزير خارجه ايران همچنين گفت: “تلاش می‌کنيم در مذاکرات با گروه ۱+۵ هر دو طرف به صورت برد- برد به نتايج راضی‌کننده‌ای دست يابند.”

صالحی ابراز اميدواری کرد در اين نشست “قدم‌هايی رو به جلو برداشته شود.”

مذاکرات هسته‌ای ايران و گروه ۱+۵، شامل ايالات متحده، روسيه، چين، فرانسه، بريتانيا و آلمان در روز شنبه ۲۶ فروردين‌ آغاز خواهد شد و زمان برگزاری گفت‌وگوهای بعدی در پايان مذاکرات دور نخست اعلام خواهد شد.

محل برگزاری مذاکرات هسته‌ای ايران موضوعی بود که در هفته اخير بارها مورد بحث قرار گرفته بود.

ايران پيشتر گفته بود مايل است اين مذاکرات در ترکيه برگزار شود اما پس از اختلاف نظر تهران و آنکارا بر سر مسائل سوريه، شماری از مقام‌های ايرانی گفتند تهران تمايل دارد اين مذاکرات در عراق برگزار شود.

با اين حال پس از يک هفته مناقشه بر سر کشور محل برگزاری مذاکرات، در نهايت ترکيه به عنوان ميزبان اين گفت‌وگوها تعيين شد.

ايران و قدرت‌های جهانی پيش از اين نيز با هم گفت‌وگو و مذاکراتی داشته‌اند. آخرين دور مذاکرات ميان ايران و گروه ۱+۵ ژانويه ۲۰۱۱ در استانبول برگزار شد که نتيجه خاصی به دنبال نداشت. دور پيشتر مذاکرات نيز اواخر سال ۲۰۱۰ در ژنو برگزار شده بود.

اسرائيل و برخی از مقامات غربی نگرانند ايران در حال توسعه سلاح هسته‌ای است، اما تهران می‌گويد برنامه اتمی‌اش دارای مقاصد صلح آميز است.