در حالی که کميسيون تلفيق مجلس ايران روز گذشته کليات لايحه بودجه سال ۹۱ را در اقدامی بیسابقه تصويب نکرده بود پس از سخنان امروز علی لاريجانی، رئيس مجلس، کليات اين لايحه در رأیگيری دوباره بهتصويب رسيد.
به گزارش منابع خبری ايران، اعضای کميسيون تلفيق مجلس ايران، امروز دوشنبه ۲۱ فروردين با ۲۸ رأی موافق و هفت رأی مخالف کليات لايحه بودجه ۱۳۹۱ را تصويب کردند.
اين در حالی است که کميسيون تلفيق لايحه بودجه ۹۱ در جلسه عصر روز گذشته خود پس از پنج جلسه بحث و بررسی، کليات لايحه بودجه را برای نخستين بار با ۱۵ رأی موافق، ۱۹ رأی مخالف و يک رأی ممتنع تصويب نکرده بود.
در چنين شرايطی، طبق آييننامه داخلی مجلس، میبايست لايحه بودجه ۹۱ برای بررسی کليات به نشست علنی مجلس ارائه و رأیگيری میشد و در صورتی که پس از توضيحات نمايندگان مجلس و مسئولان دولتی در اين نشست رأی میآورد، لايحه مجدداً به کميسيون تلفيق میرفت و اعضای اين کميسيون نيز بدون رأیگيری درباره کليات، وارد بررسی جزئيات بودجه ۹۱ میشدند اما اگر کليات بودجه در نشست علنی مجلس نيز رد میگرديد، به دولت بازگردانده میشد تا دولت لايحه بودجه ديگری را تقديم مجلس کند.
علی لاريجانی گفت بهتر است مجلس اين مسأله را بهشکل مناسب حل کند تا کشور با مشکل روبهرو نشود
اما به گفته غفار اسماعيلی نماينده هشترود و عضو کميسيون تلفيق مجلس، علی لاريجانی، رئيس مجلس ايران امروز در جلسه کميسيون حضور يافت و پس از ايراد سخنانی سه چهارم اعضای اين کميسيون با رأیگيری مجدد برای کليات لايحه بودجه موافقت کردند.
بنا به اين گزارشها، علی لاريجانی در اين جلسه گفته است با وجود تأخير دولت در ارائه اين لايحه و وجود نقاط ضعف در آن بهتر است مجلس اين مسأله را بهشکل مناسب حل کند تا کشور با مشکل روبهرو نشود.
با اين سخنان اعضای کميسيون تلفيق مجلس برای امکان رأیگيری دوباره آئيننامه داخلی کميسيون را تغيير دادند و سپس اين کليات را به تصويب رساندند.
در آئيننامه مصوب کميسيون تلفيق برای بررسی لايحه بودجه ۹۱ تصريح شده بود که در صورت نياز به رأیگيری دوباره، يک سوم اعضا بايد درخواست رأیگيری مجدد کنند و اين درخواست در صورت موافقت سه چهارم اعضا به تصويب میرسيد اما در جلسه امروز کميسيون اين ماده اصلاح گرديد و مقرر شد که درخواست رأیگيری دوباره در بررسی لايحه بودجه با موافقت دو سوم اعضا تصويب شود.
بدين ترتيب بررسی کليات لايحه بودجه ۹۱ با تغيير آييننامه کميسيون تلفيق روند قانونی خود را طی نکرد و به نشست علنی مجلس برده نشد.
اعضای کميسيون تلفيق مجلس برای امکان رأیگيری دوباره آئيننامه داخلی کميسيون را تغيير دادند و سپس کليات بودجه را به تصويب رساندند
موسیالرضا ثروتی، نماينده بجنورد و عضو هیأت رئيسه کميسيون تلفيق روز گذشته پس از رد کليات لايحه بودجه در اين کميسيون، دلايل اين اقدام را “نيامدن قانون هدفمندی يارانهها در لايحه بودجه؛ معلوم نبودن نرخ ارز در لايحه، واقعی نبودن درآمدهای لايحه، مشخص نبودن سقف بودجه، مشخص نبودن ميزان انتشار اوراق مشارکت؛ اعتراض نمايندگان مخالف به توزيع بودجه بر اساس شاخصهای کلان؛ آوردن تعداد زيادی طرح جديد با نظرات خاص در لايحه بودجه؛ مغايرت برخی مواد لايحه بودجه با مواد قانون برنامه پنجم؛ و عدم وجود جدول مصرف ارزی در پيوست لايحه بودجه” عنوان کرد.
وی همچنين افزود: “يک سری احکام جديد در لايحه بودجه ۹۱ آمده است که مخالف قوانين برنامه پنجم، قانون هدفمندی يارانهها و قانون مديريت خدمات کشوری بوده است.”
در رأیگيری عصر روز گذشته از ۵۴ عضو کميسيون تلفيق ۳۵ نفر حضور داشتند و بقيه غايب بودند.
با اين حال بر اساس آييننامه، جلسه کميسيون تلفيق با حضور دستکم ۲۸ نفر يعنی ۵۰ درصد بهعلاوه يک نفر رسميت پيدا میکند.
در جلسه امروز کميسيون که با حضور علی لاريجانی برگزار شد نيز از ۵۴ عضو کميسيون تلفيق ۳۵ نفر حضور داشتند که بههنگام رأیگيری شش نفر از اعضا از جلسه خارج شدند.
اختلافهای مجلس و دولت دهم بارها در موارد گوناگون بروز کرده و حتا آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی را وادار به اظهارنظر کرده است.
بهنظر میرسد دخالت علی لاريجانی در تغيير رأی اعضای کميسيون تلفيق مجلس در راستای رفع نگرانیهای رهبر جمهوری اسلامی از اين اختلافها صورت گرفته است.
حتما باز کش ندهيد گرفته اند تا کاغذ باطله را تصويب کنند…چيزي که اصلا اجرا نخواهد شد……..
کاربر مهمان / 10 April 2012
بابا وقت تلف نکنند و مجلس مسخره را ببندند و هرچي احمدي گفت و خليفه و مصباح تاييد کردند اجرا کنند…
کاربر مهمان / 10 April 2012
شما اشتباه می کنید از اولش هم رد نشده بود تنها اختلاق بر سر کمیسیون
کمیسیون های مجلس بوده ، عزیزان کمسیون رئيس مجلس با این همه سابقه
کار نمیتواند مساوی کمیسیون مثلا نماینده فردو باشه ، بابا هنر پیشه ها بیشتراز
این نمایندگان شریف حقوق میگیرنند هر جند هر دوشون دارنند نقش بازی میکنند به
یکیشون جایزه اسکار می دهند و هر جا میره مردم با شادی و بازوی باز آنها را استقبال
می کنند ولیکن این بنده های خدا هر جا برونند حتی توی حوزه های انتخابی خودشان
مردم فحش اجدادی بهشون میدهند .
کاربر مهمان / 10 April 2012