متیو هجز، دانشجوی بریتانیایی که به اتهام جاسوسی برای سازمان اطلاعات مخفی بریتانیا (MI6) در امارات متحده عربی به حبس ابد محکوم شده بود پس از نمایش فیلم اعترافاتش، مورد عفو رهبری امارات قرار گرفت.

متیو هجز، دانشجوی بریتانیایی که به اتهام جاسوسی در امارات متحده عربی به حبس ابد محکوم شده بود
متیو هجز، دانشجوی بریتانیایی که به اتهام جاسوسی در امارات متحده عربی به حبس ابد محکوم شده بود

به‌گزارش رویترز، دوشنبه ۲۶ نوامبر / ۵ آذر رسانه‌های امارات متحده عربی اعلام کردند که متیو هجز به مناسبت روز ملی امارات عفو شده است.

براساس گزارش خبرگزاری اماراتی WAM، هجز مجاز خواهد بود تا امارات متحده عربی را ترک کند.

قبل از انتشار این خبر امارات فیلمی از اعترافات متیو هجز را منتشر کرد.

انور قرقاش، وزیر امور خارجه امارات متحده عربی، در باره عفو این دانشجو گفت: «عفوی که امیر و رئیس دولت امارات (شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان) به‌مناسبت روز ملی صادر کرد، به ما این اجازه را می‌دهد که به اساس روابط مستحکم دو جانبه امارات و بریتانیا و اهمیت آن برای جامعه بین‌المللی،  باز گردیم.»

خبرگزاری امارات نوشته است: «امارات متحده عربی همواره امیدوار بود که این موضوع از طریق کانال‌های مشترک همکاری‌های بلند مدت ما حل و فصل شود. این مسئله ساده‌ای بود که به‌رغم تلاش‌های امارات متحده عربی پیچیده شد.»

متیو هجز ۳۱ ساله در روز ۵ ماه مه / ۱۵ اردیبهشت امسال پس از دو هفته‌ اقامت در امارات متحده عربی برای پژوهش‌های دانشگاهی، در فرودگاه دوبی بازداشت شد.

متیو هجز دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه دورهام، مدرسه حکومت و روابط بین‌الملل است و در زمینه مناسبات نظامی – غیرنظامی، اقتصاد سیاسی و قبیله‌گرایی تحقیق می‌کند.

به‌گفته خانواده هجز، او اواخر ماه اکتبر به قید ضمانت آزاد شد ولی بیش از پنج ماه را در سلول انفرادی گذارنده بود. خانواده او گفته بودند که هجز را وادار کرده‌اند متن اعترافاتی را که به زبان عربی بوده، بدون آن‌که معنای آن را بفهمد امضا کند. آن‌ها همچنین گفته بودند که وضعیت جسمی و روانی متیو هجز در زندان بسیار وخیم بوده است.

هفته گذشته در روز چهارشنبه ۲۱ نوامبر / ۳۰ آبان دادگاهی در امارات متیو هجز را به اتهام جاسوسی به حبس ابد محکوم کرد.

مقام‌های بریتانیایی از جمله ترزا می، نخست‌وزیر و جرمی هانت، وزیر امور خارجه بریتانیا به این حکم اعتراض و نسبت به آن ابراز نگرانی کردند.

جرمی هانت گفته بود که با تضمین‌هایی که در مورد این پرونده داده شده بود انتظار چنین حکمی را نداشته است. او همچنین افزوده بود که این پرونده بر روی روابط دو کشور تأثیر خواهد گذاشت.

پیش از این، بیش از ۱۲۰ نفر از دانشگاهیان جهان با امضای طوماری از امارت خواسته‌ بودند که متیو هجز را آزاد کند.