مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری می‌گوید در صدد ارائه طرحی است که با اجرای آن برای هر پست اداری به جای یک زن، دو زن به صورت نیمه وقت با نصف دریافتی، حق بیمه و بازنشستگی یک کارمند زن به استخدام دولت در آیند.
 
 
مریم مجتهدزاده، رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در‌ مورد استخدام نیمه وقت دو کارمند زن به جای یک کارمند به خبرگزاری فارس گفت: “مرکز امور زنان با توجه به تعداد زیاد زنان تحصیل‌کرده و فرصت‌های کم اشتغال برای آن‌ها پیشنهاد داده به جای استخدام یک زن، دو کارمند زن به صورت نیمه وقت استخدام شوند و این طرح در قالب لایحه بودجه ۹۱ مطرح می‌شود. “
 
عبدالعلی تاجی: با توجه به وجود بانوان فارغ‌التحصیل در کشور و کمبود فرصت‌های شغلی، طرح استخدام نیمه وقت زنان از سوی نمایندگان مجلس در قالب لایحه بودجه ۹۱ مطرح می‌شود 
وی افزود: “بر پایه این طرح، زنان کارمند به جای ۴۴ ساعت، در طول هفته ۲۲ ساعت، کار می‌کنند اما دریافتی، حق بیمه و حق بازنشستگی آن‌ها نصف یک کارمند زن است .”
 
رئیس مرکز امور زنان، ساعت حضور این زنان کارمند در محل کار را نصف زمان کار یک کارمند دانست و ادامه داد: “به این ترتیب می‌توان برای هر یک پست استخدامی دو کارمند زن را جذب کرد البته باید شغل‌ها این ظرفیت را داشته باشند تا دو نیروی نیمه وقت در آن حاضر شوند.”
 
به گفته وی، برپایه ماده ۵۱ قانون برنامه پنجم توسعه مصوبه مجلس شورای اسلامی، به ازای خارج شدن هر سه نفر کارمند از شغل‌های تصدی‌گری یک استخدام و به ازای خارج شدن هر یک نفر از شغل‌های حاکمیتی یک استخدام تازه انجام می‌شود.
 
پیش از این در آخرین ماه سال گذشته، عبدالعلی تاجی، معاون حقوقی و امور مجلس معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهوری این طرح را در راستای تقویت بنیان خانواده و کمک به اقتصاد خانوار  عنوان کرده بود.
 
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) تاجی استخدام نیمه وقت را یک گزینه ترجیحی برای زنان به شمار آورد و افزوده بود: “با توجه به وجود بانوان فارغ‌التحصیل در کشور و کمبود فرصت‌های شغلی، طرح استخدام نیمه وقت زنان از سوی نمایندگان مجلس در قالب لایحه بودجه ۹۱ مطرح می‌شود.”
 
پیش از این نیز، دولت در سال ۱۳۸۹ با ارائه طرح دورکاری کارمندان در وزارت خانه‌ها، اولویت اصلی را در اجرای این طرح، با کارمندان زن اعلام کرده بود. بر پایه طرح دورکاری، زنان شاغلی که حضورشان در محیط کار، الزام و ضرورتی نداشت، می‌توانستند دورکاری کنند.
 
مقامات دولتی ایران می‌گویند که استخدام نیمه‌وقت کارمندان زن در قالب طرح دورکاری، در راستای حمایت از زنان و کانون خانواده اجرا می‌شود.
 
فعالان حقوق زنان با انتقاد از این‌گونه طرح‌ها آن را مانعی برای اشتغال زنان و تقسیم برابر فرصت‌های شغلی می‌دانند.