ايران حمله به اتوبوس حامل زائران شهروندان اين کشور را در سوريه تکذيب کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کنسول سفارت ايران در دمشق خبر حمله به اين اتوبوس را “بی‌اساس و عاری از صحت” توصيف کرد.

با اين حال روز شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۱ مهدی شهسواری، مديرکل امور بين‌الملل و راهبری زيارتی سازمان حج و زيارت در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) اين حمله‌ را تأييد کرد.

پرس تی‌وی، شبکه انگليسی زبان جمهوری اسلامی ايران به نقل از يک منبع سوری از کشته شدن هفت نفر و زخمی شدن ۲۱ نفر ديگر در جريان اين حمله مسلحانه خبر داده بود

به گفته وی “افراد مسلح در مرز سوريه و لبنان به اين اتوبوس حمله کرده‌اند.”

در همين حال پرس تی‌وی، شبکه انگليسی زبان جمهوری اسلامی ايران نيز به نقل از يک منبع سوری از کشته شدن هفت نفر و زخمی شدن ۲۱ نفر ديگر در جريان اين حمله مسلحانه خبر داده بود.

اين منبع سوری گفته بود افراد نا‌شناس در پايانه مرزی “جوسيه” در استان حمص به در اتوبوس حامل زائران ايرانی تيراندازی کرده‌اند.

به گفته مديرکل امور بين‌الملل و راهبری زيارتی سازمان حج و زيارت مرز زمينی سوريه از بهمن ماه سال گذشته به جهت اوضاع داخلی اين کشور بسته شده است و در حال حاضر تمام سفرهای زيارتی از ايران به سوريه به‌شکل هوايی انجام می‌شود.

وی با بيان اينکه ظرفيت اعزام به سوريه از سوی ايران همچنان به‌‌ همان اندازه‌ سابق است، گفت که ميزان تقاضای ايرانيان برای سفر زيارتی به سوريه کم شده است.

بهمن ماه سال گذشته سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ايران از ربوده شدن ۱۱ زائر ايرانی که از طريق مرز زمينی عازم دمشق پايتخت سوريه بودند خبر داد.

پيش از آن نيز در چهارم دی‌ماه سال گذشته روزنامه جام جم گزارش داده بود دو متخصص ايرانی در شهر حمص سوريه ربوده شده‌اند.

خبرگزاری‌های ايران نيز روز ۳۰ آذرماه سال گذشته نيز از ربوده شدن پنج مهندس ايرانی در شهر حمص سوريه خبرداده بودند.

کشور سوريه از ماه مارس ۲۰۱۱ تاکنون شاهد اعتراض‌های گسترده مردمی عليه دولت بشار اسد است و براساس گزارش سازمان ملل متحد تاکنون بيش از هشت هزار شهروند سوری در اين اعتراض‌ها‌ کشته شده‌اند.