وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی داروهای خارجی مربوط به شیمی درمانی را از فهرست داروهای تحت پوشش بیمه حذف کرده است. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی این تصمیم را «خطرناک» خواند.

عکس- آرشیو

رسول خضری عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی جمعه ۱۱ آبان گفت که حذف داروهای شیمی درمانی از فهرست دفترچه‌های بیمه «نگران کننده است».

وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی به منظور آنچه که «حمایت از تولید داخلی» اعلام  شده، را از فهرست داروهای تحت پوشش بیمه درمانی حذف کرده است.

این وضعیت سلامت بیماران مبتلا به سرطان و یا آن دسته از بیمارانی که تحت پوشش شیمی درمانی هستند، را تهدید می‌کند. به گزارش منابع خبری تهیه داروی خارجی شیمی درمانی طی ماه‌های گذشته برای بیماران دشوارتر شده و برخی اقلام کالایی کمیاب و گران‌قیمت است.

خضری پیش از این از وزارت بهداشت خواسته بود که به وظیفه خود در خصوص تهیه اقلام دارویی بیماران خاص عمل کند.

وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی ایران  از نیمه دوم سال گذشته پس از بحران ارزی، خدمات درمانی و دارویی را کاهش داد. در همین راستا وزیر بهداشت و درمان واردات برخی اقلام دارویی را «به صرفه» ندانسته و خواستار تجویز داروهای تولید داخل از سوی پزشکان شده بود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اما کیفیت داروهای تولید داخل را «پائین» دانسته و گفته است که نباید پزشک را برای تجویز دارو زیر فشار قرار داد.

سخنگوی وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی خرداد امسال پس از شدت گرفتن سقوط ریال و اعلام محدودیت تخصیص ارز با نرخ مرجع، گفت که ارز واردات دارو با نرخ ۴۲۰۰ تومانی تامین خواهد شد و بیماران نباید از این بابت نگران باشند.

با این حال رسانه‌های خبری ایران طی ماه‌های گذاشته گزارش‌های متعددی از کمبود اقلام دارویی و افزایش قیمت داروهای خارجی منتشر کرده‌اند.


در همین زمینه: