چهار کتاب ايرانی پس از افزوده شدن به فهرست ۲۵۰ کتاب برتر جهان به فهرست “کلاغ سپيد”، کتابخانه بينالمللی کودک و نوجوان مونيخ افزوده شدند.
به گزارش خبرگزاری مهر، امروز شنبه پنجم فروردين ۱۳۹۱، چهار کتاب برگزيده ايرانی امسال در فهرست ۲۵۰ کتاب برتر جهان و نيز در شمار آثار برگزيده سال ۲۰۱۲ کتابخانه بينالمللی کودک و نوجوان مونيخ قرار گرفتند.
کتاب های “توبه” نوشته فريده خلعتبری با تصويرگری بهار اخوان از انتشارات شباويز، “روزی که مرغها روی سرشان ايستادند” اثر آنيتا يارمحمدی با تصويرگری حميدرضا اکرم از نشر بنفشه، “غول و دوچرخه” نوشته احمد اکبرپور با تصويرگری راشين خيريه از نشر افق و “قلبهای نارنجی” نوشته مينو کريمزاده از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در اين دو فهرست جای دارند.
نشان کلاغ سفيد به کتابهای دارای درون مايه جهانی (جهان شمول) يا شيوه ادبی و هنری خلاقانه اهدا میشود
کشورهای آلمان با ۲۲، فرانسه با ۱۷، ايتاليا با ۱۲، ژاپن با ۱۵ و انگلستان با ۱۰ عنوان کتاب هر يک بيشترين آثار برگزيده شده در اين فهرست را ارائه دادهاند.
در سال گذشته نيز پنج عنوان کتاب ايرانی به نام های”خاله سوسکه با کی ازدواج کرد؟” نوشته علی اصغر سيد آبادی، “طوطی و بازرگان” از مثنوی مولانا با تصويرگری فيروزه گل محمدی، “سه گلدان” نوشته احمد رضا احمدی،”دوستی گم نمیشود دشمنی هم” از قصههای کليله و دمنه با بازنويسی مهدی شجاعی و “جناب شغال رنگ ما را دزديده” نوشته فرشته سرلک در شمار آثار برگزيده کتابخانه بينالمللی مونيخ قرار گرفتند.
کارشناسان زبان در کتابخانه بينالمللی کودکان ونوجوانان مونيخ آلمان هر ساله با انتشار فهرست (کلاغهای سپيد) White Ravens مجموعهای از ۲۵۰ عنوان از بهترين کتابهای جهان را از بين ۴۰ کشور برگزيده و همراه با ويژگی و خلاصهای از کتاب ها به علاقهمندان معرفی میکنند.
اين کتاب ها هر سال هم زمان با نمايشگاه کتاب کودک بولونيای ايتاليا در فهرست سالانه کلاغ سفيد معرفی و در غرفه کلاغهای سفيد به نمايش گذاشته میشوند.
نشان کلاغ سفيد به کتابهای دارای درون مايه جهانی (جهان شمول) يا شيوه ادبی و هنری خلاقانه اهدا میشود.
کتابخانه بينالمللی کودکان مونيخ به عنوان بزرگترين کتابخانه جهان در حوزه ادبيات کودک و نوجوان در سال ۱۹۴۹ چهار سال پس از جنگ جهانی دوم، به کوشش يلا لپمن Jella Lepman پايهگذاری شد.
کتابخانه بينالمللی مونيخ از سال ۱۹۸۳ به قصر قديمی بلوتنبورگ در ابرمنينگ مونيخ منتقل شد و به اين ترتيب، يک قصر قرون وسطايی، به “کاخ کتاب” تبديل شد.
اين کتابخانه، هم اکنون بيش از شش صد هزار عنوان کتاب به ۱۳۰ زبان زنده دنيا برای کودکان و نوجوانان در اختيار دارد.