حامد کرزی، رئيس جمهور افغانستان اعلام کرد که گفتوگوهای سهجانبه صلح ميان طالبان با آمريکا و دولت افغانستان آغاز شده است.
روزنامه وال استريت ژورنال به نقل از رئيس جمهور افغانستان نوشته است که دولت اين کشور با مقامهای ارشد طالبان در حال گفتوگو است و آمريکا نيز بهطور معمول دولت افغانستان را در جريان گفتوگوهايی که با طالبان صورت میگيرد قرار میدهد.
اين نخستين بار است که رئيس جمهور افغانستان از آغاز گفتوگوهای سهجانبه صلح با طالبان سخن میگويد. اعلام آغاز اين گفتوگوها در حالی که تاکنون طالبان از هرگونه مذاکره مستقيم صلح با دولت افغانستان خودداری می کردند گامی به پيش در زمينه صلح بهشمار میرود.
هر چند به تازگی شماری از نمايندگان طالبان برای انجام گفتوگوهای صلح به قطر رفتهاند اما تاکنون محل دقيق مذاکرات سهجانبه به دليل حساسيت اين موضوع اعلام نشده است.
حامد کرزی اين گفتوگو را پيش از سفر سه روزهاش به اسلامآباد، پايتخت پاکستان، انجام داده است.
قرار است رئيس جمهور افغانستان در يک برنامه گسترده با شماری از مقامهای ارشد پاکستان؛ رهبران مذهبی و احزاب پاکستانی بهطور جداگانه ديدار کند
دفتر رياست جمهوری افغانستان در اطلاعيهای گفت که حامد کرزی و هيأت همراه در اين سفر در نشست سهجانبه با رؤسای جمهور پاکستان و ايران شرکت خواهد کرد.
افزون بر اين، قرار است رئيس جمهور افغانستان در يک برنامه گسترده با شماری از مقامهای ارشد پاکستان؛ رهبران مذهبی و احزاب پاکستانی بهطور جداگانه ديدار کند.
ديدار و گفتوگو با آصف علی زرداری، رئيس جمهور؛ يوسف رضا گيلانی، صدراعظم؛ نواز شريف، رهبر حزب مسلم ليگ؛ اعضای شورای رهبری جمعيت علمای اسلام شاخه مولانا فضل الرحمان؛ آفتاب احمد شيرپاو، رهبر حزب مردم شاخه شيرپاو و مولانا سميع الحق، رهبر جمعيت علمای اسلام شاخه سميعالحق، از جمله برنامههای اين سفر اعلام شده است.
دفتر رياست جمهوری افغانستان، گسترش روابط دو جانبه، مبارزه با تروريسم و همکاری بيشتر دو کشور در چارچوب گفتوگوهای صلح با مخالفان مسلح، را از محورهای اصلی اين مذاکرات اعلام کرده است.
حامد کرزی را در اين سفر؛ زلمی رسول، وزير امورخارجه؛ رنگين دادفر اسپنتا، مشاور امنيت ملی؛ عبدالکريم خرم، رئيس دفتر؛ سخنگو و شماری از خبرنگاران همراهی میکنند.
افغانستان همواره پاکستان و شماری از گروههای مذهبی اين کشور را متهم کرده است که از طالبان و ديگر گروههای شورشی در اين کشور پشتيبانی میکنند، اتهامی که پاکستان آن را رد کرده است.
رئيس جمهور افغانستان اما پيش از سفر به پاکستان گفته بود که در گفتوگو با مقامات پاکستانی از آنها خواهد خواست در زمينه تأمين صلح در اين کشور کمک کنند.
فرق میان رهبر شیعیان درگیر با آمریکا، آقای خامنه ای و بیت رهبری با رهبران طالبان و القائده بسیار است،ولی آمریکا با القائده و طالبان سر یک سفره می نشیند ولی از هم صحبتی با خامنه ای و مقامات´ج.ا.ا. ایران پرهیز میکند.علت اقدام جاهلانه غرب به سرکردگی امپریالزم آمریکا، حتما بر اهل سیاست اشکار است؟
کاربر مهمانmansour piry khanghah / 17 February 2012