اينترنت در ايران از چند روز گذشته دچار “اختلال شديد و کندی سرعت” شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، “در هفته‌های اخير قطعی و وصلی‌های مکرر در ارتباطات اينترنتی صبر کاربران مخابرات و هم‌چنين شرکت‌های خصوصی اينترنتی را لبريز کرده است.”

ايسنا نوشته است: “هر هفته اخبار و مصاحبه‌هايی به نقل از مسوولان وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات زيرساخت مبنی بر افزايش و توسعه مسيرهای شبکه فيبر نوری و افزايش سرعت، ظرفيت و کيفيت اينترنت مطرح و اين وعده داده می‌شود که ديگر با مشکلی با عنوان اختلالات اينترنتی روبرو نخواهيم بود اما (اختلال در اينترنت) هم‌چنان معضلی حل‌ناشدنی و پايان‌ناپذير برای کاربران محسوب می‌شود.”

برخی از شرکت‌های ارائه دهنده اينترنت در ايران، قطعی‌های پی در پی و کندی سرعت را به دليل “تست نرم‌افزارهای جديد فيلترينگ” می‌دانند.

در ايران هزاران سايت از جمله سايت‌های خبری فيلتر است. مقامات ايران از سايت‌های خبری فيلتر شده به عنوان مصاديق “جنگ نرم” نام می‌برند.

برخی از شرکت‌های ارائه دهنده اينترنت در ايران، قطعی‌های پی در پی و کندی سرعت را به دليل “تست نرم‌افزارهای جديد فيلترينگ” می‌دانند

“جنگ نرم” نيز از نظر مسئولان جمهوری اسلامی ايران “تهديدات نرم و قدرت نرم فرهنگی و اجتماعی دشمنان” عليه حکومت ايران است که شامل “انقلاب مخملی و عمليات روانی ـ رسانه‌ای” می‌شود.

در ايران “کميته تعيين مصاديق فيلترينگ” که رياست آن برعهده غلام‌حسين محسنی‌اژه‌ای، دادستان کل کشور است، درباره فيلتر کردن وب‌سايت‌ها تصميم‌گيری می‌کند.

علاوه بر دادستان کل کشور، “وزير يا نماينده وزارت‌خانه‎های آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، دادگستری، اطلاعات، علوم،‌ تحقيقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئيس سازمان تبليغات اسلامی، رئيس سازمان‎ صدا و سيما و فرمانده نيروی انتظامی، يک نفر خبره در فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کميسيون صنايع و معادن مجلس و يک نفر نماينده مجلس به انتخاب کميسيون حقوقی و قضايی” اعضای ديگر اين کميته ١٢ نفره هستند.

ايران از جمله کشورهايی است که سازمان گزارشگران بدون مرز که انجمنی بين‌المللی در دفاع از آزادی بيان است، از آن به عنوان “دشمن اينترنت” ياد می‌کند.