خانواده محمد توسلی، زندانی سياسی، گفته‌اند که وی در زندان ممنوع‌الملاقات شده است.

به گزارش تارنمای کلمه، خانواده محمد توسلی، عضو رهبری نهضت آزادی ايران که هم‌اکنون در زندان به‌سر‌می‌برد؛ در نامه‌ای خطاب به آيت‌الله صادق لاريجانی نوشته‌اند از زمان دستگيری آقای توسلی تاکنون هيچ‌گونه تماسی با وی نداشته‌اند.

محمد توسلی در روز ۱۲ آبان‌ماه سال جاری در منزل خود و در ارتباط با نامه ۱۴۳ فعال سياسی و اجتماعی خطاب به محمد خاتمی، رئيس جمهور پيشين ايران، توسط نيروهای امنيتی بازداشت شد.

مهرماه امسال ۱۴۳ نفر از فعالان سياسی و اجتماعی طی نامه‌ای به محمد خاتمی در رابطه با انتخابات آينده مجلس ايران اعلام کردند “چشم‌انداز روشنی برای صيانت از آرای مردم و برگزاری انتخابات آزاد، سالم و منصفانه وجود ندارد.”

خانواده محمد توسلی در نامه خود نوشته‌اند مسئولان علام کرده‌اند اين بازجوست که در مورد ملاقات ايشان نظر می‌دهد

خانواده محمد توسلی در نامه خود نوشته‌اند: “در مراجعات روزهای ملاقات، مسئولين مربوطه اعلام داشته‌اند که ممنوع‌الملاقات هستند و اين بازجوست که در مورد ملاقات ايشان نظر می‌دهد.”

آن‌ها افزوده‌اند که هنوز نه دليل بازداشت محمد توسلی و نه عنوان مجرمانه‌ای که وی را با آن بازداشت کرده‌اند روشن نيست.

در اين نامه به فشارهای دو سال اخير بر خانواده و بازداشت دختر و دامادشان و محکوميت آن‌ها به زندان نيز اشاره شده است.

پس از رويدادهای عاشورای ۱۳۸۸، ليلا توسلی و محمد نويد طاهری، دختر و داماد محمد توسلی نيز بازداشت شدند و هم‌اکنون در حال سپری کردن دوران زندان خود هستند.

رونوشت اين نامه به علی لاريجانی، رئيس مجلس و عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران نيز ارسال شده است.

در آغاز اين ماه مهدی نوربخش، از نزديکان محمد توسلی در گفت‌وگويی اعلام کرده بود که آقای توسلی در مدت بازداشتش هرگز تماسی با خانواده‌اش نداشته اما خبر رسيده است که او در زندان اوين به‌سر می‌برد و “تحت فشار شديد” قرار دارد.

وی افزوده بود: “از زندان خبر رسيده که می‌خواهند توسلی را به اتهام نوشتن متن نامه متهم کنند. در حالی که اعضای ملی و مذهبی اين نامه را نوشتند و مهم‌تر اين است که هر که نامه را نوشته باشد فرقی نمی‌کند وقتی ۱۴۳ نفر آن را امضا می‌کنند يعنی مسئوليتش به عهده همه آن‌هاست و نه يک نفر.”

محمد توسلی نخستين شهردار تهران پس از انقلاب ايران در سال ۱۳۵۷ بود. وی پيش و پس از انقلاب بار‌ها بازداشت شده و تحت شکنجه قرار گرفته است.

آخرين بازداشت او در رويدادهای پس از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری ايران در سال ۱۳۸۸ بود که نزديک به دو ماه در بند ۲۰۹ زندان اوين به‌سر برد.