بشار اسد، رئيسجمهوری سوريه هشدار داد هرگونه دخالت خارجی در اين کشور، تمام خاورميانه را خواهد لرزاند و به آتش میکشد.
اسد به شماره روز يکشنبه ۳۰ اکتبر ۲۰۱۱ (هشتم آبان ۱۳۹۰) روزنامه ديلی تلگراف چاپ لندن گفت: “هرگونه مداخله کشورهای غربی عليه نظام حاکم در سوريه باعث به وجود آمدن افغانستان جديد میشود.”
وی افزود: “آيا غرب میخواهد افغانستان جديدی در خاورميانه ببيند يا اينکه میخواهد نمونهها و الگوهای متعددی از کشور افغانستان در خاورميانه بهوجود آيد؟”
به گفته بشار اسد “کشورهای غربی بدون شک به اعمال فشار خود ادامه خواهند داد اما بايد بدانند که شرايط سياسی و تاريخی در سوريه با کشورهايی نظير تونس، مصر و يمن متفاوت است.”
بشار اسد: نيروهای سوری در برخورد با بحران اين کشور بهويژه در آغاز آن دچار برخی اشتباهات شدند (اما) اکنون کسانی که از سوی نيروهای سوری مورد هدف قرار میگيرند، تروريست هستند
از بهمنماه سال گذشته تاکنون اعتراضات مخالفان حکومت بشار اسد در سوريه ادامه دارد. به گزارش سازمان ملل متحد در اين مدت بيش از سه هزار نفر در اين اعتراضات جان خود را از دست دادهاند.
در تظاهرات روز جمعه ششم آبان ۱۳۹۰ نيز دستکم ۴۰ نفر از مخالفان کشته شدند. مخالفان به تازگی از نهادهای بينالمللی خواستنهاند تا آسمان سوريه را “منطقه پرواز ممنوع” اعلام کند.
رئيسجمهوری سوريه در اين مصاحبه همچنين گفت: “نيروهای سوری در برخورد با بحران اين کشور بهويژه در آغاز آن دچار برخی اشتباهات شدند (اما) اکنون کسانی که از سوی نيروهای سوری مورد هدف قرار میگيرند، تروريست هستند.”
به گفته وی شورشی که اکنون سوريه با آن روبرو هستيم، “چالش ميان سکولارها و اسلامگرايان است.”
بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل متحد، شنبه هفتم آبان خواهان پايان خشونتها در سوريه شد.
اتحاديه عرب نيز دوره تازه خشونتها را در سوريه به شدت محکوم کرده است.
با افزايش خشونتها در سوريه، مدتی پیش آمريکا و کشورهای اروپايی تلاش داشتند تا با تصويب قطعنامهای عليه دولت سوريه در شورای امنيت سازمان ملل، مقامات اين کشور را به دليل “سرکوب مخالفان” تحريم کنند اما روسيه و چين که از اصلاحات در سوريه حمايت میکنند، اين قطعنامه را وتو کردند.
با اين حال آمريکا و اتحاديه اروپا، تحريمهای يکجانبهای عليه شماری از مقامات سوريه و صنعت نفت و گاز اين کشور اعمال کردهاند.
ايالات متحده آمريکا همچنین بشار اسد را متهم کرده که اين کشور را به سمت “پرتگاه بسيار خطرناکی” میبرد.
ديمتری مدودف، رئيسجمهوری روسيه که کشورش با تحريم سوريه موافق نيست، با اين حال چندی پيش هشدار داد “مقامات سوريه يا بايد در اين کشور اصلاحات انجام داده و يا کنار بروند.”
دیکتاتورها از تاریخ درس نمی گیرند. برای همین هم تا ذبح گردن کلفت می مانند. شما فکرش را بکنید که اسد از همان اول دخالت مردم خودش را در امور خودشان پذیرفته بود. الان هم خودش و هم اطرافیانش و هم کشورش از مصونیت دخالت خارجی برخوردار بودند. اما اینک هر قدر وضع وخیم تر شود احتمال و خصوصا امکان دخالت خارجی بیشتر می شود. وضع ایران نیز همین است. نظام ایران الزاما و ضرورتا باید تغییر کند، حال این تغییر یا آرام صورت می گیرد و با کمترین هزینه و یا بصورتی وحشتناک که نه تنها مردم ایران بلکه غربیها نیز از آن سود خواهند برد. این میلیاردها دلار و یورو و پاند که از ایران خارج شده اند از علائم اولیه ی این سود است که به جیب غرب ریخته شده است. مرگ بر دیکتاتوری چه در ایران و چه در سوریه.
کاربر مهمان / 30 October 2011
اميدوارم كشوراي غربي از اين مهملات نترسن. به قول قديميا سگ وقتي مي ترسه شروع مي كنه به واق واق كردن.
عليرضا / 30 October 2011