وزارت خارجه آمريکا از شهروندان اين کشور خواسته تا «فوراً» خاک سوريه را به دليل افزايش «بحران» در اين کشور ترک کنند.
بيانيه وزارت خارجه آمريکا همچنين از شهروندان ايالات متحده خواسته تا از سفر غيرلازم به سوريه خودداری کنند.
در همين حال رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه که به ليبی سفر کرده، در سخنان خود در ميدان شهدای طرابلس خطاب به سوريه گفته: «کسانی که به مردم ظلم میکنند، نخواهند توانست به حاکميتشان ادامه بدهند.»
خبرگزاری ريانووستی نيز گزارش داده هيأت اپوزيسيون برون مرزی سوريه با نبيل العربی، دبير کل اتحاديه عرب ديدار کرده و خواهان تعليق عضويت سوريه در اين اتحاديه شده است.
دولت سوريه از دبير کل اتحاديه عرب به دليل ديدار او با مخالفان بشار اسد در قاهره شديداً انتقاد کرده و اتحاديه عرب را به تلاش برای آمادهکردن مداخله نظامی غرب در سوريه متهم کرد.
هيأت اپوزيسيون برون مرزی سوريه با نبيل العربی، دبير کل اتحاديه عرب ديدار کرده و خواهان تعليق عضويت سوريه در اين اتحاديه شده است
تظاهرات مخالفان بشار اسد از ميانه مارس ۲۰۱۱ (اسفند ۱۳۸۹) آغاز شده است. ناوی پيلای، کميسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفته شمار کشتهشدگان از هنگام آغاز ناآرامیها در سوريه به دستکم ۲۶۰۰ نفر رسيده است.
العربيه گزارش داده در روزهای اخير دست کم ۱۹ نفر در شهرهای ادلب، حی بنش، جبل زاويه، حی الزبدانی و مضايا در حومه دمشق وهمچنين منطقه حرستا و چند شهر ديگر سوريه هدف گلوله نيروهای نظامی و امنيتی قرار گرفته و کشته شدهاند.
در همین حال کاترين اشتون، رئيس سياست خارجی اتحاديه اروپا روز سهشنبه ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۱ (۲۲ شهريور ۱۳۹۰) طی بيانيهای اعلام کرد: «اتحاديه اروپا تقاضا میکند بشار اسد، رئيسجمهور سوريه و رژيم وی اقدامات خشونتبار را فوراً متوقف کرده و تمام تظاهرکنندگان بازداشت شده طی هفتههای اخير را آزاد کند.»
اين بيانيه افزوده دولت بشار اسد بايد «گذار صلحآميز به دموکراسی» را بگشايد.
همچنين اتحاديه عرب نيز از سوريه خواسته تا خونريزیها را متوقف کند. شيخ حمد بنجاسم، نخستوزير قطر و رئيس نشست اتحاديه عرب گفته: «کشورهای عربی از رژيم حاکم در سوريه میخواهند به خشونت پايان دهد و راه گفتوگو را در پيش گيرد.»
به گفته وی «بحران» سوريه از طريق «توقف خشونت و خونريزی» و «برخورد حکيمانه و گفتوگو» حل خواهد شد.