۱۳ رشته علوم انسانی از فهرست رشتههای دانشگاه علامه طباطبايی تهران حذف شدهاند و داوطلبان کنکور سال ۱۳۹۰ تنها میتوانند شش رشته علوم انسانی را برای ادامه تحصيل انتخاب کنند.
به گزارش روزنامه اعتماد، از بين ۱۹ رشته علوم انسانی دانشگاه علامه طباطبايی که مهمترين دانشگاه علوم انسانی ايران است، امسال تنها در شش رشته «حقوق، زبان و ادبيات عربی، زبان و ادبيات فارسی، الهيات و معارف اسلامی، مديريت بيمه اکو و مديريت جهانگردی» دانشجو پذيرفته میشود.
رشتههای «روزنامهنگاری، علوم سياسی، جامعهشناسی، تاريخ، فلسفه، روانشناسی، ارتباطات، علوم تربيتی، حسابداری، مديريت، مديريت برنامهريزی آموزشی، آموزش و پرروش کودکان عقبمانده ذهنی و پيشدبستانی و دبستان و علوم اقتصادی» ۱۳ رشتهای هستند که امسال از فهرست رشتههای اين دانشگاه حذف شدهاند.
اين رشتهها در حالی حذف شدهاند که وزارت علوم ايران در يک سال گذشته بارها از تغيير و بازنگری در ۳۸ رشته دانشگاهی خبر داده بود.
رشتههای «روزنامهنگاری، علوم سياسی، جامعهشناسی، تاريخ، فلسفه، روانشناسی، ارتباطات، علوم تربيتی، حسابداری، مديريت، مديريت برنامهريزی آموزشی، آموزش و پرروش کودکان عقبمانده ذهنی و پيشدبستانی و دبستان و علوم اقتصادی» ۱۳ رشتهای هستند که امسال از فهرست رشتههای اين دانشگاه حذف شدهاند
حميدرضا آيتاللهی، رئيس پژوهشگاه علوم انسانی، دوشنبه ۱۳ تير ۱۳۹۰ به خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: «۳۸ رشته در ۱۲ مقوله حقوق، علوم سياسی، اقتصاد، علوم تربيتی، مديريت، زبان ادبيات فارسی، زبان ادبيات انگليسی، تاريخ، فلسفه، روششناسی، روزنامهنگاری، ارتباطات و علوم اجتماعی مورد بازنگری قرار میگيرند.»
پيشتر نيز رضا عامری،، مديرکل دفتر نظارت و ارزيابی وزارت علوم ایران از برنامهريزی برای کاهش شمار دانشجويان علوم انسانی در دانشگاه خبر داده بود.
وی گفته بود ۴۳ درصد دانشجويان فعلی کشور در رشتههای علوم انسانی تحصيل میکنند.
به گفته وی اين آمار بايد به ۳۶ درصد کاهش پيدا کند.
آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران نيز دو سال پيش از تحصيل دو ميليون دانشجوی ايرانی در رشتههای علوم انسانی انتقاد کرده بود.
در چند سال گذشته علاوه بر انتقاد از شمار دانشجويان علوم انسانی، کتابهای درسی اين رشتهها نيز مورد انتقاد قرار گرفته است.
وزارت علوم میگويد کتابهای درسی علوم انسانی بايد بر اساس ارزشهای اسلامی بازنگری شود.
کامران دانشجو، وزير علوم نيز گفته است بازنگری در علوم انسانی «بی برو برگرد» انجام میشود.
متاسفم برای کوتوله های سیاسی و کوته فکران
کاربر مهمان / 08 August 2011
خوب! همین که بازهم در رشته های حقوق، زبان و ادبيات فارسی، مديريت بيمه اکو و مديريت جهانگردی دانشجو می پذيرند، نشان میدهد که بازهم به دستور ولی امر مسلمین جهان توجه نمی کنند و دست استکبار جهانی بسرکردگی آمریکای جهانخوار و رژیم صهیونیستی در کار است. همین حقوق را باید حذف کنند! حقوق یعنی چه؟ همین حقوق حقوق گفتن باعث میشود که فیل مردم یاد هندوستون کند و فتنه بپا گنند! زبان و ادبیات فارسی اگر با معربات قاطی شود تا اندازه ای بد نیست، بااین شرط که دولت امام زمان کوشش کند تا واژگان ایرانی را از آن بیرون بیاورد و عربی اب نکشیده جایگزین کند!
بیمه بازی هم چه با اکو چه بی اکو بوی استکبار میدهد و باید حذف شود. مگر ما در صدر اسلام بیمه داشتیم؟! اینها همه غربی است! نباید در کشور امام زمان درس داده شود.
مدیریت ، آن هم از نوع جهانگردی…؟! استغفرالله! خیال کردند امت حزب الله حاضر در صحنه مرده است که بگذارد شما مدیریت درس بدهید؟! آن هم مدیریت بلا نسبت بی نامو …. ! حاج اقا مصباح با میلیاردها تومان بودجه موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) و میلیونها دلار هزینه فرستادن طلبه به کانادا و امریکا را نادیده گرفتید؟! خیال کردید خاموش می نشنند؟ حالا باشید تا خدمتتان برسند! و لعن الله علی قوم الظالمین!
شهروند درجه سه، از تهران، پایمنبر ولی اقا
کاربر مهمان / 06 August 2011
من دلیل واقعی این امر را نمیدونم اما به عنوان دانشجوی دانشکده مدیریت دانشگاه علامه میدانم که وضعیت دانشگاه از نظر تعداد دانشجو در حال انفجار است و شاید دلیل اصلی این کاهش تعداد کاستن از فشار بر دانشگاه باشد. در دانشکده مدیریت فقط مانده که دستشویی ها را به کلاس درس تبدیل کنند. من به عنوان دانشجوی علامه این حرکت را در جهت بهبود وضعیت تحصیلی دانشگاه مثبت میبینم اما از نیت واقعی حجت السلام شریعت رییس دانشگاه نیز بی خبرم. وضعیت دانشکده مدیریت به جایی رسیده است که در برخی از کلاس ها جا و صندلی کافی برای نشستن وجود ندارد.
ظرفیت کلاس های کارشناسی ارشد را به 18 نفر رسانده اند که با هیچ معیاری قابل پذیرش نیست.
وضعیت دانشکده زبان از نظر فضا و امکانات کمی بهتر از دانشکده مدیریت است.
کاربر مهمان / 06 August 2011