احمد خاتمی در نماز جمعه اين هفته تهران گفت «ايران امن‌ترين کشور جهان است.»

به گزارش خبرگزاری‌های ايران آيت‌الله احمد خاتمی، عضو هيأت رئيسه مجلس خبرگان در نماز جمعه تهران در مورد رويدادهای جنايی اخير در ايران سخن گفت.

احمد خاتمی گفت: «طبق تحقيقات، اين حرکات سازماندهی‌شده نبوده و نبايد هم با ديدن اين صحنه‌ها چنين فضايی را بسازيم که هاله‌ای از ناامنی و يأس در کشور درست کنيم.»

وی افزود: «اين همان است که دشمن می‌خواهد. آن‌چه واقعيت است اين است که ايران اسلامی به فضل خدا امن‌ترين کشور جهان است و اين قضايا استثناء بوده و يک قاعده نيست.»

احمد خاتمی با بيان اين‌که «دستگاه قضايی نبايد از کنار اين حوادث سطحی بگذرد»، گفت: «ولی گاهی اوقات انتظار می‌رود، سرعت عمل همراه با موازين شرعی باشد تا اراذل و اوباش سر جای خودشان بنشينند.»

احمد خاتمی: در تعابير فقها ديده‌ام که گفته‌اند اگر کسی حتی با عصا فضای امنيت عمومی جامعه را مختل کند از مصاديق محارب است

اين عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در مورد حمله به يک طلبه جوان در درگيری با افرادی که گفته می‌شود برای دختران مزاحمت ايجاد کرده بودند، گفت: «برخورد اين‌چنينی با ناهيان از منکر بی‌ترديد مصداق محاربه است.»

اين طلبه که علی خليلی نام داشت در نيمه‌شب ۲۵ تيرماه جاری مورد حمله قرار گرفت و نيروی انتظامی اعلام کرد ضاربان اين طلبه دستگير شده‌اند.

احمد خاتمی افزود: «محارب کسی است که امنيت عمومی جامعه را به‌هم می‌ريزد. هر کسی که امنيت عمومی را مختل کند چه با سلاح گرم و چه سرد و حتی در تعابير فقها ديده‌ام که گفته‌اند اگر کسی حتی با عصا فضای امنيت عمومی جامعه را مختل کند از مصاديق محارب است.»

آيت‌الله احمد خاتمی در حالی ايران را «امن‌ترين کشور جهان» می‌خواند که آيت‌الله ناصر مکارم شيرازی، مرجع دينی شيعه روز گذشته در سخنانی به شدت از وضعيت امنيتی کشور انتقاد کرد و خواهان قاطعيت بيشتر دستگاه قضائی ايران در اين رابطه شد.

آيت‌الله مکارم شيرازی پيشنهاد داد دادگاه‌های ايران همچون دادگاه‌های دوران علی‌بن ابی‌طالب امام نخست شيعيان از چند مجتهد تشکيل شود و با سرعت و حذف تشريفات، حداکثر در عرض يک هفته اين مجرمان را به اشد مجازات اعمالشان برسانند.

بنا به گزارش سازمان‌های دولتی آمار وقوع قتل ناشی از درگيری در ايران رو به افزايش است.

به گفته دکتر عبدالرزاق برزگر، معاون سازمان پزشکی قانونی ايران در سال ۱۳۸۹ بر اثر استفاده از سلاح سرد در درگيری‌های خيابانی، ۱۰۹۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

بنا بر آمار سازمان پزشکی قانونی، در سال ۱۳۸۷ آمار درگيری ۵۶۹ هزار و ۶۶۴ مورد، در سال ۱۳۸۸، اين آمار به ۵۸۵ هزار و ۴۷۱ و در سال ۱۳۸۹ اين رقم به ۶۲۹ هزار و ۳۶ نفر رسيده است.