به درخواست ایالات متحده آمریکا ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل در یک نشست اضطراری برای بررسی آزمایش موشکی موفقیت‌آمیز کره شمالی تشکیل جلسه دادند. نیکی هیلیُ سفیر دائمی آمریکا در سازمان ملل کره شمالی را به حمله نظامی تهدید کرد. نمایندگان روسیه و چین اعلام کردند که گزینه نظامی راهکاری «غیر قابل قبول» برای حل بحران در شبه‌جزیره کره است.

نیکی هیلی، سفیر دائمی آمریکا در سازمان ملل: اگر آمریکا ناگزیر باشد از گزینه نظامی علیه کره شمالی استفاده می‌کند

به درخواست ایالات متحده آمریکا جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل در نیویورک برگزار شد. موضوع این جلسه پرتاب موفقیت‌آمیز موشک بالستیک قاره‌پیما توسط کره شمالی بود.

چهارشنبه ۵ ژوئیه کره شمالی برای نخستین بار موفق شد  موشک بالستیک قاره‌پیما پرتاب کند. این موشک از نوع «هواسونگ ۱۴» بود و می‌تواند به کلاهک هسته‌ای مجهز شود و ایالات متحده آمریکا را هدف قرار دهد. کره شمالی می‌گوید با این موشک ظرفیت سلاح‌های استراتژیک این کشور تکمیل شده است. بمب‌های هیدروژنی و بمب‌های اتمی بخش دیگری از زرادخانه استراتژیک کره شمالی را تشکیل می‌دهند.

نیکی هیلی، سفیر دائمی آمریکا در سازمان ملل در سخنانی اعلام کرد که اگر ایالات متحده آمریکا ناگزیر باشد از گزینه نظامی علیه کره شمالی استفاده می‌کند اما راهکارهای دیپلماتیک را به گزینه نظامی ترجیح می‌دهد.

به گفته هیلی، در روزهای آینده آمریکا قطعنامه‌ای را برای تحریم‌های تازه‌ و شدیدتری علیه کره شمالی به سازمان ملل متحد تقدیم می‌کند.

فرانسه هم اعلام کرد که در نظر دارد مجازات‌هایی را برای کره شمالی مقرر کند.

سفیر روسیه در سازمان ملل در پاسخ به اظهارات نیکی هیلی گفت در نظر روسیه «هرگونه تلاش برای توجیه یک راه‌حل نظامی» در مورد کره شمالی، «غیر قابل ‌قبول است.»

سفیر  چین در سازمان ملل هم گفت «ابزار نظامی نباید به‌ عنوان گزینه در نظر گرفته شود.»

ایالات متحده آمریکا و کره جنوبی در یک رزمایش موشکی مشترک به پرتاب موشک بالستیک قاره‌پیما توسط کره شمالی واکنش نشان دادند.

روسیه و چین برای تنش‌زدایی پیشنهادی داده‌اند: کره شمالی می‌بایست آزمایش‌های موشکی‌اش را متوقف کند. در مقابل آمریکا و کره جنوبی هم می‌بایست متعهد شوند که رزمایش‌های مشترک دریایی‌شان را متوقف کنند. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و شی جینگ پینگ، رئیس جمهوری خلق چین در دیدار و گفت‌وگو با یکدیگر این پیشنهاد را مطرح کرده بودند.

آن‌ها همچنین پیشنهاد داده‌اند که طرفین درگیری می‌بایست از خشونت بپرهیزند و با یکدیگر گفت‌وگو کنند. بحران کره شمالی یکی از موضوعات اجلاس گروه ۲۰ در هامبورگ خواهد بود.

بیشتر بخوانید: