يک نماينده مجلس ايران گفته محمود احمدینژاد، رئيسجمهوری ايران برای حضور در مجلس و پاسخ به سوال نمايندگان اعلام آمادگی کرده است.
موسیالرضا ثروتی، نماينده بجنورد توضيح بيشتری در اين باره نداده است.
ثروتی، چهارشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۰ به تارنمای خبرآنلاين گفته: «برای پارهای از سوالات که نمايندگان اعلام کردند، رئيسجمهور بايد با حضور در مجلس، به اين موارد توضيح دهد.»
طرح سئوال از احمدینژاد ، پنجم تير ۱۳۹۰ با ۱۰۰ امضا به هيأت رئيسه مجلس تحويل داده شد اما در دو هفته گذشته خبرهای ضد و نقيضی درباره سرانجام اين طرح منتشر شده است.
محمدحسين فرهنگی، عضو هيأت رئيسه مجلس ايران دوشنبه ۲۰ تير ۱۳۹۰ به خبرگزاری فارس گفت ۱۲ نماينده امضای خود را از طرح سوال از محمود احمدینژاد پس گرفتهاند.
نماينده بجنورد در خصوص بازپسگيری برخی امضاهای طرح سوال از رئيسجمهور گفته: «نمايندگان قدرت تشخيص دارند و اگر در برههای همچون ترک محل خدمت از سوی رئيسجمهور، تشخيص دادند که طرح سوال از رئيسجمهور را امضا کنند، شايد الان هم تشخيص دادهاند که بايد امضايشان را پس بگيرند.»
طرح سئوال از احمدینژاد ، پنجم تير ۱۳۹۰ با ۱۰۰ امضا به هيأت رئيسه مجلس تحويل داده شد اما در دو هفته گذشته خبرهای ضد و نقيضی درباره سرانجام اين طرح منتشر شده است
مقصود اين نماينده مجلس از «ترک محل خدمت از سوی رئيسجمهور»، خانهنشينی ۱۱ روزه محمود احمدینژاد در اعتراض به دخالت آيتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی برای برگرداندن حيدر مصلحی به وزارت اطلاعات است.
موسیالرضا ثروتی تمام امضاکنندگان سوال از احمدینژاد را جزو «نمايندگان اصولگرا» اعلام کرد و افزود: «طرح سوال از رئيسجمهور برای حمايت از ايشان است تا با حضور در مجلس از عملکرد خود دفاع کنند.»
وی افزود نمايندگان مجلس میخواهند قبل از اجرای نهايی سوال از رئيسجمهور، نظر آيتالله خامنهای را در اين باره جويا شوند.
علی مطهری از طراحان اصلی سوال از احمدینژاد چند روز پيش به خبرآنلاين گفته بود اگر «ندايی» از دفتر آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در مخالفت با سئوال از رئيسجمهور میآمد، اين طرح را متوقف میکرد.
به گفته مطهری، آيتالله خامنهای با اين طرح مخالف نيست. اما روحالله حسينيان يکی از نمايندگان مجلس چندی پيش به خبرگزاری فارس گفت رهبر جمهوری اسلامی از طرح سئوال از رئيسجمهور «رضايت ندارد.»
مطهری در مصاحبه ديگری که با خبرآنلاين انجام داده، گفته مجلس نبايد «شاخهای از دفتر رهبر ايران» باشد. وی از اينکه نمايندگان بخواهند در هر مناقشهای نظر رهبر جمهوری اسلامی را جويا شوند، انتقاد کرده است.
در همين حال علی لاريجانی، رئيس مجلس ايران نيز گفته در ديداری که همراه با شماری از نمايندگان مجلس با آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی داشته، وی سوال و استيضاح را «حق مجلس» دانسته است.
نمايندگانی که طرح سوال از احمدینژاد را امضا کردهاند، سوالات خود را در ۱۰ محور خطاب به وی مطرح کردهاند:
* اجرا نشدن قانون تسهيلات ارزی برای متروی تهران و کلانشهرها
* معرفی «غيرمعمول» وزير ورزش و جوانان به مجلس
* ابهام درباره آمار اشتغال
* چگونگی هزينهشدن بودجه فرهنگی
* اجرای قانون هدفمندکردن يارانهها با شيب تند
* مقاومت ۱۱ روزه احمدینژاد در برابر حکم «حکومتی» آيتالله خامنهای درباره ابقای حيدر * مصلحی، وزير اطلاعات
* عزل «تحقيرآميز» منوچهر متکی، وزير امور خارجه
* سخنان احمدینژاد درباره «در رأس امور نبودن مجلس»
* همکاری نکردن دولت برای اجرای قانون عفاف و حجاب
* ترويج نظريه «مکتب ايرانی» توسط اطرافيان رئيسجمهور و دورینکردن وی از «جريان انحرافی»
طرح سئوال از رئيسجمهور تاکنون در جمهوری اسلامی ايران عملی نشده و اين برای نخستين بار است که چنين طرحی در مجلس به جريان افتاده است.