نمايندگی ايران در سازمان ملل، سخنان سارا شورد را که گفته دو آمريکايی زندانی در ايران مورد شکنجه قرار گرفتهاند، رد کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، نمايندگی ايران در سازمان ملل با صدور اطلاعيهای، سخنان سارا شورد را «متناقض و تعجببرانگيز» و دارای «اهداف سياسی» توصيف کرده است.
اين اطلاعيه افزوده: «به غير از شرايط مناسب نامبردگان در زندان (دو زندانی آمریکایی)، تاکنون حداقل چهار مورد دسترسی کنسولی، يک مورد ملاقات مستقيم خانوادهها در محل يکی از بهترين هتلهای تهران، چند مورد تماس تلفنی و ارسال مستمر نامه و کتاب برای اين زندانيان انجام شده است.»
شين باوئر، سارا شورد و جاش فاتال، سه کوهنورد آمريکايی هشتم مرداد ماه سال ٨٨ در منطقه مرزی ايران و عراق به اتهام «عبور غير قانونی از خط مرزی ايران با عراق» بازداشت شدند.
سارا شورد، يکی از اين متهمان ۲۳ شهريور ۱۳۸۹ به قيد وثيقه ۵۰۰ ميليون تومانی آزاد شد.
نمايندگی ايران در سازمان ملل با صدور اطلاعيهای، سخنان سارا شورد را «متناقض و تعجببرانگيز» و دارای «اهداف سياسی» توصيف کرده است
سارا شورد به تازگی در گفتوگو با رسانههای بينالمللی گفته است: «نگهبان زندان، نامزد او شين باوئر را آنقدر به ديوار کوبيده است که سر او دچار خونريزی شده است.»
به گفته شورد همچنين يک نگهبان در زندان اوين جاش فتال را «به خاطر برداشتن غذای اضافه» از پلهها به پايين هل داده است.»
در همين حال مادران شين باوئر و جاش فتال به همراه سارا شورد ۹ تير ۱۳۹۰ در يک کنفرانس خبری در مقر سازمان ملل متحد در نيويورک نسبت به وضعيت فرزندان خود ابراز نگرانی کردند.
آنها همچنين طی نامهای به احمد شهيد، گزارشگر ويژه حقوق بشر سازمان ملل برای ايران، خواهان تحقيات درباره بازداشت «غيرقانونی» فرزندانشان شدند.
به گفته مقامهای ايرانی اين سه تبعه آمريکا برای «جاسوسی» وارد ايران شدهاند، اين در حالی است که خانواده آنها از «ورود اشتباهی» سخن میگويند و يکی از اين کوهنوردان، منکر ورود به خاک ايران شده است.
در دو سال گذشته شماری از چهرههای بينالمللی از حکومت ايران خواستهاند تا آمريکايیهای زندانی در ايران را آزاد کند.
در يکی از تازهترين درخواستها، خرداد امسال محمدعلی کلی، قهرمان پيشين بوکس سنگين وزن جهان و شماری از چهرههای مسلمان آمريکا در نامهای به آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی خواهان آزادی دو آمريکايی زندانی در اين کشور شدند.
محمدعلی کلی سال گذشته نيز در نامهای به آيتالله خامنه ای، خواهان آزادی آمريکايیهای زندانی در ايران شده بود.
با کمال تاسف دیگر هرچقدر این دو نفر را بیشتر نگهدارند نه تنها امتیازی نصیب اقای خامنه ای و خلافتش نمیشود بلکه موضوع دارد کمکم به یک مشکل اساسی برای ایران تبدیل میشود. حالا فرض کنیم اینها همانطور که ایران میگوید جاسوس بوده اند. آیا بعد از گذشت دوسال دیگر اطلاعاتی که در کوهستان های مرزی ایران به دست اورده اند انقدر برای امریکا اهمیتدارد. اگر واقعا ایران مدرکی یا دلیلی برای جاسوسی اینها دارد چرا همان ماه اول انرا ارایه نکرد؟ اما حالا هرروز که میگذرد سنگینی بار ثبوت این ادعا بر دوش ایران بیشتر و بیشتر میشود.
بابا خجالت هم چیز بدی نیست که رهبران ایران بکشند و این دو نفر را ازاد کنند و از خیر دستاوردهای احتمالی ان بگذرند. شاید هم رهیبران ایران دنبال درگیری های تازه ای هستند که میخواهند برای بقای خود به بهانه در گیری با امریکا حکومت خودرا حفظ کنند. اینط.ر که پیداست این ماجرا دارد به یکی از وزنه های امریکا برای شروع جنگ تبدیل میشود.
حکومت ایران باید بداند که اگر درگیری ایجاد شود دیگر مردم ازش ان حمایت های قبلی را نخواهند کرد و تازه تمام غیر خودی ها و ناراضیان ممکن است به امریکا کمک کنند و شکست را نصیب حکومت جایر و جابر کنند.
به امیدی بیداری مردم ایران
کاربر مهمان / 02 July 2011