هيأت رئيسه مجلس شورای اسلامی ايران اعلام کرد طرح سئوال از محمود احمدینژاد، رئيس جمهور را به «مصلحت» کشور نمیداند.
محمد دهقان، عضو هيأت رئيسه مجلس به خبرگزاری مهر گفته است هيأت رئيسه تصميم گرفته است با علی مطهری از موافقان سئوال از احمدینژاد گفتوگو کند تا طرح سئوال از رئيسجمهور در دستور کار مجلس قرار نگيرد.
علی مطهری يکی از نمايندگان مجلس ايران دوشنبه ششم تير ۱۳۹۰ به خبرگزاری فارس گفت طرح سئوال از محمود احمدینژاد با ۱۰۰ امضا روز يکشنبه پنجم تير به هيأت رئيسه مجلس تحويل داده شده است.
به گفته دهقان هر اقدامی که باعث «تضعيف و سستی» رابطه مجلس و دولت شود، «به نفع کشور نيست.»
روزنامه کيهان چاپ تهران نيز در شماره سهشنبه هفت تير در واکنش به طرح سوال از رئيسجمهور نوشته است: «در شرايطی که رهبر معظم انقلاب بارها به وحدت و همکاری ميان قوای قانونگذار و اجرايی کشور تأکيد داشته و حتی در ديدار اخير با نمايندگان نيز، مجلس را به وضع قوانينی در راستای تسهيل در کار دولت توصيه نمودند، چنين طرحی برای سئوال از رئيس جمهور، آن هم برای ايجاد وحدت، امری غيرقابل توجيه به نظر می رسد.»
محمد دهقان: هيأت رئيسه تصميم گرفته با علی مطهری گفتوگو کند تا طرح سئوال از رئيسجمهور در دستور کار مجلس قرار نگيرد
مواضع روزنامه کيهان از آن جهت اهميت دارد که مدير آن توسط آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی منصوب میشود.
علی مطهری از رسانهها خواسته است تا طرح سئوال از رئيسجمهور را «طبيعی» بدانند و آن را «بزرگ» نکنند اما کيهان نوشته: «بايد از اين نماينده تهران پرسيد که آيا رسانههايی که طی روزهای گذشته عدم استقبال نمايندگان از رئيس جمهور در جلسه بررسی صلاحيت سجادی را دستمايه اختلافافکنی ميان دولت و مجلس قرار دادند، اين بار به توصيه شما توجه خواهند داشت؟»
طرح سئوال از رئيسجمهور نخستين بار است که در تاريخ جمهوری اسلامی، از سوی نمايندگان مجلس مطرح شده است.
با اين حال پيش از اين نيز، شماری از نمايندگان مجلس نسبت به پيامدهای اين طرح هشدار داده بودند.
رضا اکرمی يکی از نمايندگان مجلس ايران، ارديبهشت ٨٩ گفته بود در حال حاضر که علی مطهری يکی از نمايندگان مجلس درباره سئوال از رئيسجمهور حرف میزند، میخواهند «پوستش را بکنند چه برسد به اينکه بخواهيم اين کار را اجرا کنيم.»
احمد توکلی يکی ديگر از نمايندگان مجلس نيز گفته اجرای ماده ۲۳۳ «کارآمدتر» از سئوال از احمدینژاد است.
بنا بر ماده ۲۳۳ آييننامه داخلی مجلس هرگاه مجلس در مورد رئيسجمهور يا هر يک از وزرا سه بار به واردبودن گزارش «تخلفشان» رأی بدهد (کارت زرد)، طرح استيضاح آنها در دستور کار مجلس قرار میگيرد.
احمدینژاد تاکنون دو بار از مجلس کارت زرد دريافت کرده است.
احمدینژاد پيشتر به دليل معرفی نکردن سرپرست وزارت نفت يک کارت زرد از مجلس دريافت کرده بود. در جلسه روز يکشنبه پنجم تير نيز پس از قرائت گزارش کميسيون اصل ۹۰ مجلس درباره تخلفات رئيسجمهور، نمايندگان به اين گزارش رأی مثبت دادند و به اين ترتيب احمدینژاد دومين کارت زرد را از مجلس دريافت کرد.
سومين گزارش مجلس درباره تخلف رئيسجمهور درباره عقبانداختن تشکيل وزارت ورزش و جوانان بود اما اين گزارش به رأی گذاشته نشد. اگر اين گزارش به رأی گذاشته شود و نمايندگان سومين کارت زرد را به احمدینژاد بدهند، وی استيضاح خواهد شد.
فشارها بر احمدینژاد پس از آشکارشدن اختلافات وی با آيتالله خامنهای بر سر شماری از انتصابهای دولتی افزايش يافته است.
شماری از نمايندگان مجلس میگويند احمدینژاد به دليل «تخلف از قانون» بايد به محروميت از داشتن شغل دولتی محکوم و انتخابات زودرس رياستجمهوری برگزار شود.
اما محمدرضا باهنر، نايبرئيس مجلس میگويد دوره دولت احمدینژاد بايد به صورت «طبيعی» به پايان برسد.
هر چه احمدی نژاد در دولت بماند برکت های مخفی اش آشکار تر می شود تا اکنون که هر دم ازین باغ بری رسیده و تازه تر از تازه تری رسیده
داداش کامیار / 28 June 2011