دزدان دریایی سومالیایی یک کشتی ماهیگیری ایرانی را در سواحل سومالی ربودند. مقامات محلی میگویند هدف دزدان دریایی این است که از این کشتی برای حمله به کشتیهای دیگر استفاده کنند. کشتی ماهیگیری ایرانی مانند سالهای گذشته به طور غیر قانونی در سواحل سومالی ماهیگیری میکرده است.
خبرگزاری رویترز گزارش داده که سهشنبه ۲۳ مه/ ۲ خرداد یک کشتی ماهیگیری ایرانی که برخلاف توصیه مقامات محلی بیش از حد به ساحل نزدیک شده بود و به طور غیر قانونی در حال ماهیگیری بود توسط دزدان دریایی ربوده شد. از خدمه کشتی اطلاعی در دست نیست.
علی شیری، شهردار یک شهر کوچک ساحلی در منطقه خودگردان پونتلند به خبرگزاری رویترز گفته است:
«یک گروه از دزدان دریایی سومالیایی یک کشتی ایرانی را تصرف کردند با این هدف که کشتیهای بزرگتر دیگری را بربایند. کشتی ماهیگیری ایرانی مجوز ماهیگیری در سواحل سومالی را نداشته است.»
ماهیگیران محلی از رفت و آمد کشتیهای ماهیگیری بزرگ در آبهای سرزمینی سومالی خشمگیناند. آنها میگویند ماهیگیری غیرقانونی باعث شده که ماهی کمیاب شود و دست آنها خالی بماند.
در سالهای گذشته شرکتهای بزرگ ماهیگیری از سراسر جهان در آبهای سرزمینی سومالی به ماهیگیری انبوه با شیوههای صنعتی روی آورده بودند و به این ترتیب زندگی ماهیگیران محلی به مخاطره افتاده بود و علاوه بر این قیمت ماهی هم در بازارهای محلی افزایش پیدا کرده بود.
سومالی در سالهای اخیر از خشکسالی رنج میبرد و بر اساس گزارش سازمان ملل احتمال قحطی هم در این کشور وجود دارد.
دزدی و راهزنی دریایی یکی از پیامدهای این مشکلات اجتماعی و زیستمحیطی در این نقطه از جهان است.
سپتامبر دو سال پیش سازمان «ماهیگیری امن» گزارش داده بود که سهم ماهیگیران ایرانی معادل یک سوم از کل صید غیر قانونی ماهی در آبهای سومالیست. بعد از ایران یمن با ۱۹ درصد و اسپانیا با ۱۲ درصد در ردههای بعدی قرار دارند. تنها در سال ۲۰۱۳ ایران از آبهای سومالی ۴۵ هزار تن ماهی گرفته است.
در سال جاری این سومین بار است که دزدان دریایی به کشتیهای ماهیگیری حمله میکنند. اوج این حملات اما در سال ۲۰۱۱ بود. در آن سال دزدان دریایی سومالیایی به ۲۳۷ کشتی حمله کردند و صدها ملوان و ماهیگیر را به گروگان رفتند.
در سال ۲۰۱۵ دزدان دریایی سومالیایی چندین بار به کشتیهای ماهیگیری ایرانی از جمله به یک لنج با ۱۵ خدمه حمله کرده بودند.
بیشتر بخوانید: