اسفنديار رحيم مشايی، رئيس دفتر رئيسجمهور ايران گفته است در جريان انتقاد از دولت، برخی خواص «منويات درونی» خود را بروز دادند و «به دليل واکنشهای شتابزده، دستشان پيش ملت رو شده است.»
رحيم مشايی در گفتوگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا)، افزوده اين افراد، انتظارات و درک «نادرستی» از مسائل دارند.
موج انتقاد از محمود احمدینژاد، رئيسجمهور ايران پس از ۱۱ روز خانهنشينی وی افزايش يافته است.
احمدینژاد از ۲۸ فروردين سال جاری و پس از دخالت آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در ابقای حيدر مصلحی، وزير اطلاعات که از کار برکنار شده بود بيش از يک هفته از خانهاش بيرون نيامد.
اصولگرايان منتقد رئيسجمهور، وی را به مقابله و مقاومت در برابر حکم آيتالله خامنهای متهم میکنند اما رئيسجمهور ايران پس از بازگشت به هيأت دولت گفت تابع ولیفقيه و رهبری است.
منتقدان همچنين در چند هفته گذشته با اعلام اينکه جريان «انحرافی» باعث اين رفتار احمدینژاد شده از وی خواستهاند تا آنها را کنار بگذارد.
بسياری از چهرههای اصولگرا، رحيم مشايی را «منشأ انحراف» در دولت معرفی میکنند.
مشايی: بعضیها که موفقيت دولت را برنمیتابند، سعی کردهاند به شيوههای مختلف زمينه تضعيف دولت را فراهم کنند، آنها برای کسب قدرت و منفعت، به اختلاف دامن میزنند
اما رحيم مشايی به ايرنا گفته است: «ما زندگی در سايه ولايت فقيه را تمرين زندگی در حکومت جهانی امام زمان میدانيم و تبعيت از ولی فقيه از لوازم اعتقاد به غيبت امام عصر است.»
وی در پاسخ به اين پرسش که «علت تلاش بعضی عناصر سياسی و رسانهای برای دوگانهنمايی رهبری و رئيسجمهور چيست»، گفته است: «وقوع حاکميت دوگانه در جمهوری اسلامی، خواسته و آرزوی هميشگی بيگانگان بوده که البته عدهای در داخل، برای رسيدن به مقاصد کوچک باندی و جناحی خود، آن را مطرح میکنند. از نظر مردم ايران، القای حاکميت دوگانه، يک حرکت ضدانقلابی است زيرا موجب فساد در ارکان نظام میشود.»
به گفته مشايی، «بعضیها که موفقيت دولت را برنمیتابند و هرگز نتوانستهاند مديريت برجسته رئيسجمهور را ببينند، سعی کردهاند به شيوههای مختلف زمينه تضعيف دولت را فراهم کنند. آنها برای کسب قدرت و منفعت، به اختلاف دامن میزنند و چه بخواهند و چه نخواهند عملاً بر اساس سناريوی حاکميت دوگانه بازی میکنند.»
رئيس دفتر رئيسجمهور ايران، افزايش انتقادها عليه احمدینژاد را در ادامه کار دولت بیتأثير دانسته است.
مشايی، خود يکی از چهرههايی است که در چند سال گذشته با انتقادهای تندی از سوی اصولگرايان مواجه بوده است.
سخنان وی درباره «مکتب ايرانی و دوستی مردم ايران با همه ملتها» از جمله بحثانگيزترين مواضع وی بوده که انتقادهای تندی را از سوی برخی از مراجع تقليد شيعه و چهرهای اصولگرا به دنبال داشته است.
در یکی از تندترین انتقادات، مجتبی ذوالنور، جانشين ولیفقيه در سپاه پاسداران پس از ماجرای خانهنشينی ۱۱ روز احمدینژاد گفت اسفنديار رحيم مشايی، «رئيسجمهوری اصلی ايران» است.
با این حال احمدینژاد در برابر فشار منتقدانش برای کنارگذاشتن مشایی، آنها را متهم میکند که مشایی را نمیشناسند.