وزير بهداشت ايران گفت موضوع رهايی بيماران در بيابان‌های اطراف تهران به هيچ وجه واقعيت نداشت.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، مرضيه وحيد دستجردی، وزير بهداشت ايران، در نشست رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی با اعلام اين موضوع گفت: «خود وزارت بهداشت به‌عنوان مدعی و شاکی خصوصی وارد قضيه شده است.»

وزير بهداشت افزود: «نبايد بگذاريم بهانه به دست کسانی بيفتد که می‌خواهند زحمات خالصانه خادمان نظام سلامت را زير سئوال ببرند.»

پايگاه اطلاع رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران چندی پيش اعلام کرد دو بيمار که در يکی از بيمارستان‌های دولتی تحت درمان قرار داشتند به دليل عدم توانايی مالی در پرداخت هزينه درمان، شبانه (۲۵ فروردين) توسط يک دستگاه وانت‌بار از بيمارستان به يکی از کشتزار‌های اطراف تهران منتقل و در آن‌جا رها شدند.

خبر رها کردن دو بيمار در اطراف تهران بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های ايران يافت.

وزير بهداشت: اين موضوعات نظارت جدی به بخش‌های مختلف را می‌طلبد تا از اين هجمه‌ای که امروز متأسفانه نظام سلامت با آن روبه‌روست بکاهد

مرضيه وحيد دستجردی در حالی رهايی بيماران در بيابان‌های اطراف تهران را تکذيب می‌کند که عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران روز پنجم ارديبهشت‌ماه جاری گفت شش نفر از پرسنل اين بيمارستان در رده‌های مختلف در اين‌باره همکاری داشته‌اند که بازپرس پرونده دستور بازداشت آنان را صادر کرد.

وی افزود حکم دستگيری متهم هفتم نيز در اين زمينه صادر شده است که تلاش برای جلب وی ادامه دارد.

دادستان تهران تأکيد کرد اين موضوع به‌صورت ويژه در دستور کار دادسرا قرار گرفت و در اين زمينه دو اقدام به موازات هم صورت گرفت؛ از سويی تحقيقاتی در بيمارستان فيروزگر شهرری که بيماران ياد شده پس از رها شدن، ‌در آن‌جا بستری شده بودند صورت گرفت و سوابق درمانی آنان بررسی شد و از سوی ديگر رئيس بيمارستان دولتی يادشده نيز نامه‌ای در اين رابطه به دادستان تهران ارسال داشت.

پس از اين حادثه روزنامه دولتی ايران خبر ماجرای رها شدن یک زن بیمار ۷۰ ساله ديگر به نام شوکت کريمی را نيز منتشر کرد.

همچنين روزنامه قدس در تاريخ ششم ارديبهشت خبر رها کردن ۴۰ بيمار جذامی از درمانگاه امراض پوستی دانشگاه علوم پزشکی جنب بیمارستان هاشمی‌نژاد مشهد را منتشر نمود.

بنا به اين گزارش، در حالی که اين محل بر اساس تصميم مقامات مسئول تخلیه می‌شد بیماران معترض مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفتند.

روزنامه شرق نوشت مسئولان دانشگاه علوم ‌پزشکی مشهد در ابتدا گفته‌اند با توجه به اين‌که اين بيماران به لحاظ بهداشتی مشکلی ندارند و بيماری آن‌ها واگيردار نيست، به نگه‌داری آن‌ها در محلی جداگانه نياز نيست.

پس از واکنش‌های عمومی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد اطلاعيه‌ای منتشر نمود و خبر تخليه بيماران جذامی را تکذيب کرد.

اين ماجرا در مشهد با کمک مردم و رسانه‌ها سرانجام حل شد و بيماران اسکان مجدد داده شدند.

وزير بهداشت در سخنان امروز خود ضمن «خلاف واقعيت» دانستن موضوع تخليه بيماران جذامی در مشهد با اشاره به مجموعه اين خبرها گفت: «اين موضوعات دقت رؤسای دانشگاه‌ها و نظارت جدی آن‌ها به بخش‌های مختلف، به‌ويژه بخش‌های درمانی را می‌طلبد تا از اين هجمه‌ای که امروز متأسفانه نظام سلامت با آن روبه‌روست بکاهد.»

خبرهای اخير از اين دست، انتقادات به وضعيت بهداشت در ايران را در رسانه‌های اين کشور افزايش داده است.

همچنين برخی بر اين نظرند که حذف يارانه‌ها مشکلات گوناگونی را برای بيمارستان‌های دولتی به‌وجود آورده که نپذيرفتن بيمار از جمله اين مشکلات است.