رابطه سیاسی ایران و مصر و مراجع تقلید باید اقتدار داشته باشند از موضوعهای سرمقاله روزنامههای بامداد امروز ايران است.
رابطه سیاسی ایران و مصر
سرمقاله امروز روزنامه تهران امروز با عنوان «در مورد مصر تأمل کنيد» در مورد ابراز تمایل برخی از مقامهای دولتی ایران به برقراری رابطه سیاسی با مصر است.
نويسنده سرمقاله تهران امروز نوشته است: «اين روزها روابط ايران و مصر نقل محافل ديپلماتيک و رسانهای است. عدهای با خوشبينی تمام از حل تمام مشکلات ميان دوطرف ياد کرده و از تعيين سفير در آيندهای بسيار نزديک يا سفر وزير خارجه جمهوری اسلامی ايران به قاهره سخن میگويند. در اين ميان بازار شايعات نيز داغ است، نظير خبری که در مورد آزادی ۱۰۰ شهروند مصری توسط ايران در رسانههای مصر منتشر شده است.»
در بخشی از اين سرمقاله آمده است: «چانهزنیهای رايج ديپلماتيک ميان دو طرف ادامه داشت تا اينکه چند سال گذشته، جناب آقای احمدینژاد، رئيسجمهور در جريان سفر خود به يکی از کشورهای عربی حاشيه خليجفارس در جواب پرسشی گفتند که در صورت آمادگی مصر، ايران حاضر است طی ۲۴ ساعت آينده سفارت خود را در قاهره بازگشايی کند. اين اظهارات آغاز تلاشهای تازه برای نزديکی به مصر بود اما در اين ميان عدهای پا را فراتر گذاشته، بهصورت يکجانبه درصدد نزديکی به مصر و ارتقای سطح روابط برآمدند تا جايی که داد آقای متکی، وزير خارجه سابق هم درآمد و از کار موازی با دستگاه ديپلماسی انتقاد کرد.»
در ادامه سرمقاله میخوانيم: «مشتاق نشان دادن بيش از حد خود به گسترش هرچه سريعتر روابط با يک کشور خاص با حزم و احتياط که ذات کار ديپلماسی است مغايرت دارد. سياست خارجی، محل احساساتی شدن و احساساتی عمل کردن نيستند. متأسفانه برخیها که با اصول و مبانی سياست خارجی آشنا نيستند، روابط شخصی و انسانی را با روابط ديپلماتيک يکسان میانگارند. دولت يک فرد نيست که با ابراز محبت و تعارفات ما خجالتزده شده از برخی مسائل و مشکلات چشمپوشی کند.»
نويسنده سرمقاله ادامه داده: «بهنظر میرسد در شرايط فعلی شناخت لازم از جامعه مصر و نيروهای سياسی آن فراهم نشده است، خاصه اينکه شرايط خود مصر هم در حال گذار بوده و هر روز اتفاقات جديدی رخ میدهد که پيشبينی آن برای بسياری دشوار است. در چنين شرايطی بايد محتاط بود زيرا اين امکان وجود دارد که برخی اقدامات صورت گرفته بهواسطه آشنايی کم با محيط داخلی مصر، در درازمدت به روابط دو طرف آسيب وارد کند. فرصتطلبانی هستند که در شرايط در حال گذار میخواهند تجارت سياسی را راه انداخته و خود را افرادی مهم جلوه دهند که میتوانند قفل روابط را باز کنند؛ بايد در اين زمينه هوشيار بود.»
مراجع تقلید باید اقتدار داشته باشند
سرمقاله امروز روزنامه مردمسالاری با عنوان «عبرتهای ظهور نزديک است» در مورد بازداشت یکی از «عوامل» سیدی «ظهور» است.
در سرمقاله روزنامه مردمسالاری آمده است: «دادستان تهران روز گذشته اخباری مبنی بر دستگيری يکی ازعوامل تهيه و توزيع سیدی “ظهور نزديک است” را تأیيد کرد و از شروع روند رسيدگی قضايی به اين پرونده خبر داد و اين چنين، مشخص شد که دستگاه قضا بر اساس وظيفه خطيری که به دوش دارد، در مورد اين اقدام ضددينی دست به کار شده و انشاءالله مانع از گسترش اين گونه عقايد و فعاليتهای انحرافی خواهد شد.»
اين سرمقاله افزوده: «طی يک ماه اخير، بارها و بارها از طرف مراجع تقليد، نسبت به خطر اين گونه انحرافات تذکر و هشدار داده شده و انتظار اين بود که عکسالعمل مقتضی دربرابر اين اقدام زودتر صورت پذيرد. سال گذشته زمانی که فيلم قتل يک شهروند در کنار خيابان در جامعه منتشر شد، رياست محترم قوه قضائيه دستور رسيدگی سريع به آن پرونده که اخلاق عمومی را جريحهدار کرده بود، دادند و ديديم که عامل آن عمل فجيع در اسرع وقت به مجازات رسيد. انتظار اين بود که در برابر فيلم «ظهور بسيار نزديک است» همچنين اقدام عاجلی صورت گيرد. اين نمايش ضددينی باعث سست شدن اعتقادات صحيحی است که در طول تاريخ افتخار شيعه بوده است و همين بايد حساسيتها را در قبال آن بيشتر کند.»
در ادامه سرمقاله آمده است: «باید همه دلسوزان و متدينان، قوه قضائيه را در انجام اين وظيفه همراهی کنند و نگذارند که خدای ناکرده فشارهای پيدا و پنهان، اين قوه را تحت فشار قرار دهد. اگرچه الان هم دير شده اما اگر در مقابله با اينگونه جريانهای انحرافی، کمترين سستی ديده شود، فردا و فرداها بايد شاهد وضعيتی به مراتب بدتر باشيم.»
نويسنده سرمقاله ادامه داده: «در سالهای اخير، توجه بعضی مسئولان به تذکرات مراجع تقليد به عنوان استوانههای اعتقادی مردم آن طور که بايد و شايد نيست و گاه حرفهايی زده میشود که در شأن نظام اسلامی نيست. وقتی سرمقاله يک روزنامه به بهانه ديدارها و موضعگيری مراجع در قبال بعضی رفتارهای سياسی، آنها را تلويحاً تهديد میکند، ديگر عجيب نيست که در مورد هشدار مراجع نسبت به اين فيلم انحرافی، واکنش شايسته ديده نشود و يک مرجع تقليد بايد چندين بار نسبت به خطر اين چنين عقايد انحرافی تذکر دهد، در حالی که در شرايط مطلوب، بايد انتظار داشت که حکم مرجعی مثل حکم ميرزای شيرازی در قضيه تنباکو، اقتدار و قدرت فراگير داشته باشد.»
ساير مطبوعات:
سرمقاله امروز روزنامه ابتکار با عنوان «رقابت نفسگير ايران و ترکيه در تحولات خاورميانه»
سرمقاله امروز روزنامه کيهان با عنوان «از معلوم به مجهول يک سناريو»
این خبر که هم موثق است و هم مهم را منتشر کنید. رهبری در روز دوشنبه در دیداری اضطراری از هاشمی رفسنجانی درخواست کرده که کدورتها رفع شود و او وارد عمل گردد تا انسجامی بدست آید زیرا کل نظام در خطر است. رفسنجانی پاسخ داده که اگر چه بسیار دیر شده است اما برای ایم کار باید در خواستهای مطروحه سخنرانی او در روز جمعه آخرین نمازش مورد توجه و اجرا قرار گیرد. گویا حکومت ضد بشری ولایت پاسداران و روحانیون به بن بست کامل رسیده است و راهی جز سرنگونی ندارد. ولی آیا رفسنجانی حاضر است این ته بساط عمرش را صرف هرزه گی بیشتر کند؟؟؟ حتما او این کار را خواهد کرد. مردم باید هوشیار باشند.
مطلع از تهران / 21 April 2011