حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران در حالی سخنران نخستین مجمع ملی سلامت بود که معاون پارلمانی او در مجلس خبر نامزدی‌اش در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده را داد.

روحانی در کنار وزیر بهداشت در مجمع ملی سلامت

حسن روحانی یکشنبه هشتم اسفندماه در سخنانی در نخستین مجمع ملی سلامت به منتقدان دولت خود تاخت و گفت که تقابل ایران با جهان برای آنها «نان داشته است».

اشاره حسن روحانی به منتقدان اصول‌گرای تندرو است که او را به خاطر توافقنامه هسته‌ای با کشورهای ۱+۵ و «نفوذ» غرب به انتقاد کشیده‌اند.

نفوذ نامی است که آیت‌الله خامنه‌ای، رهبری ایران به آنچه خود خواست غرب برای تأثیر سیاسی و فرهنگی در ایران می‌داند، اطلاق می‌کند.

حسن روحانی که از مذاکره دولت خودش با غرب دفاع می‌کرد، پیشرفت سلامت و کشاورزی را در گرو «تعامل با جهان» و امکان واردات کود و سم استاندارد و تجهیزات و دانش دانست.

او با انتقاد مجدد از اصول‌گرایان مخالف توافق گفت که «برخی تصور می‌کنند، هر چه قفل‌های دروازه کشور بیشتر باشد، امنیت و سلامت بیشتر خواهد بود، اما اینطور نیست».

او همچنین «امید و نشاط» مردمی را یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر سلامت دانست و به منتقدانی تاخت که به قول او «ذره‌ای نشاط بین مردم» را هم محل اشکال می‌دانند. او به کنایه پرسید که «چطور گریه کردن به هر مقدار که باشد، حلال است اما خندیدن و نشاط، حرام؟»

سیاست‌های فرهنگی دولت روحانی نیز بارها از سوی اصول‌گرایان مورد حمله واقع شده‌است. مسئله برگزاری کنسرت‌های موسیقی یکی از بارزترین این مسائل است که به کناررفتن علی جنتی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی انجامید.

تأیید نامزدی روحانی در انتخابات

همزمان امروز حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری در حاشیه نشست علنی مجلس شورای اسلامی گفت که روحانی در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری نامزد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، او در پاسخ به سوالی راجع به انتقادهای جنتی، دبیر شورای نگهبان نسبت به آغاز زودهنگام تبلیغات انتخاباتی روحانی به بهانه کمک به محرومان گفت که رئیس‌جمهوری ایران آن زمان تصمیم ورود به انتخابات را نگرفته بود و «اخیراً به این جمع‌بندی» رسیده است که شرکت کند.

به علاوه، او از تصویب قانونی جنجالی برای تعقیب برهم‌زنندگان نشست‌ها و میتینگ‌ها حمایت کرد و گفت این کار برای تأمین امنیت نشست‌ها در ایام منتهی به انتخابات است.

برخی از فعالان سیاسی ایران نگران آن هستند که تصویب چنین قانونی اعتراض‌های مدنی علیه سخنران‌های اصول‌گرا و دولتی را به جرم قابل تعقیب بدل کند.


درباره انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶