سه آمار متفاوت درباره اشتغالزایی و ساخت مستند ظهور توسط نزدیکان احمدینژاد از موضوعهای سرمقاله روزنامههای بامداد امروز ايران است.
سه آمار متفاوت درباره اشتغالزایی
سرمقاله امروز روزنامه جمهوری اسلامی با عنوان «ريشهيابی آمارهای متفاوت» در مورد آمارهای متفاوت دولت در خصوص ایجاد اشتغال در ایران است.
نويسنده سرمقاله جمهوری اسلامی نوشته است: «معاون اول رئيسجمهور در آخرين روزهای سال ۸۹ در جمع بندی عملکرد دولت در قلمرو اشتغالزایی اعلام داشت که دولت در سال گذشته ۴/۱ ميليون شغل جديد ايجاد کرده است. به فاصله دو روز بعد، رئيسجمهور در سخنانی تعداد مشاغل ايجاد شده توسط دولت در سال ۸۹ را ۶/۱ ميليون نفر اعلام کرد. اکنون در روزهای پايانی فروردين ماه، معاون اول رئيسجمهور آمار تازهای از اشتغالزایی دولت ارائه کرده و خاطرنشان ساخته است که دولت در سال ۸۹ موفق شده يک ميليون و هفتصد و پنجاه هزار شغل جديد ايجاد نمايد.»
در بخشی از اين سرمقاله آمده است: «اگر اين آمارها درست و دقيق باشند، طبعاً بايد به خاطر شتاب حرکت در بخش اشتغالزایی در چنين سطح وسيعی به دولت تبريک گفت. اما آيا اين ارقام و آمارها درخصوص ميزان اشتغالزایی در کشور، قابل اطمينان هستند؟ در اين زمينه با مروری بر حجم عظيم متقاضيان کار و انبوه بيکاران در تهران و شهرستانها ترديدهای جدی وجود دارد و به نظر میرسد اطلاعرسانی ضعيف و ارائه آمارهای متناقض به اعتماد عمومی لطمه میزند. از مسئولين دولتی بهويژه مسئولين وزارت کار انتظار میرود با اطلاعرسانی شفاف و دقيق مشخص نمايند کداميک از آمارهای ارائه شده صحت دارد؟ آيا دولت در سال گذشته ۴/۱ ميليون شغل جديد ايجاد کرده؟ يا ۶/۱ ميليون؟ يا يک ميليون و هفتصد و پنجاه هزار؟»
در ادامه سرمقاله میخوانيم: «بيم آن میرود که اين قبيل محاسبات سست و بیپايه، اعتماد عمومی در پذيرش ساير آمارها و اطلاعات منتشره توسط دولت را نيز به زير سؤال ببرد که البته مطلوب نيست.»
نويسنده سرمقاله ادامه داده: «مسئولين وزارت کار، بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت مسکن و وزارت صنايع میتوانند ارقام مربوط به سرمايههای مورد نياز جهت ايجاد اشتغال در هر يک از مشاغل شهری و روستایی را برای کار ساده، کارهای فنیمهندسی و کار خدماتی را اعلام نمايند تا از طريق محاسبات روشن مشخص گردد آيا دولت در بودجه سال ۹۰ اساساً سرمايههای لازم به منظور اشتغال برای ۵/۲ ميليون نفر را پيشبينی کرده است؟ آيا مجلس که سرگرم بررسی بودجه سال ۹۰ است، چنين ارقامی را در لايحه پيشنهادی دولت برای بودجه سال ۹۰ ملاحظه میکند؟ و آيا اساساً تحقق چنين آماری برای يک دوره يک ساله که تصميم آن نه در موقع تنظيم لايحه بودجه توسط دولت بلکه امروز اتخاذ و اعلام شده، عملی است؟»
«ساخت مستند ظهور توسط نزدیکان احمدینژاد»
سرمقاله امروز روزنامه مردمسالاری با عنوان «رئيسجمهور هم تکذيب کند» در مورد مستند «ظهور» است که در آن نسبتهایی به محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری ایران نیز داده شده است.
در سرمقاله روزنامه مردمسالاری آمده است: «در خبرها آمده بود آيتالله ری شهری، توليت آستان حضرت عبدالعظيم حسنی مطالب منتسب شده به وی در سی دی “ظهور نزديک است” را تکذيب کرد. ری شهری که رييس موسسه علمی فرهنگی دارالحديث نيز هست روز گذشته در گفت و گو با ايرنا تأکيد کرد مطالب منتسب شده به من در اين فيلم مطلقاً صحيح نيست و به شدت تکذيب میشود.»
اين سرمقاله افزوده: «متأسفانه و به هر دليلی اين روزها مستند “ظهور حجت بسيار نزديک است” مورد بحث اکثر محافل و به ويژه مراکز مذهبی است و جالب آنکه همگان آن را به شدت محکوم و مطرود می دانند. نگارنده حتی يک عالم دينی يا محقق حوزوی يا استاد دانشگاهی را سراغ ندارد که محتوای اين سیدی را تأیيد کند.»
در ادامه سرمقاله آمده است: «آيا اين مستند باورهای مردم را به بازی نمیگيرد؟ آيا اين سیدی مخرب اعتقادات راسخی نيست که اطلاع از زمان ظهور حضرت بقيهاللهالاعظم را به صورت انحصاری در نزد خداوند میداند و بس؟ آيا اين مستند نوعی به زير سوال بردن همان فلسفه مهدويت و انتظار نيست؟ اگر همه اينها هست چرا تاکنون جناب آقای احمدینژاد آن را تکذيب نکرده است؟ مگر غير از اين است که برخی شايعات حکايت از آن دارد که برخی نزديکان رئيسجمهور مبادرت به تهيه و ساخت اين مستند کردهاند.»
نويسنده در بخش ديگری از اين سرمقاله نوشته است: «به هر حال به نظر میرسد هم اکنون که مراجع تقليد و بسياری از علمای دينی و متخصصان حوزه و دانشگاه محتوای مستند مذکور را نادرست میدانند آيا بهتر نيست که آقای رئيسجمهور هم اين سیدی را تکذيب نموده و نسبت به جريان انحرافی سازنده آن موضعگيری جدی اتخاذ نمايند؟»
ساير مطبوعات:
سرمقاله امروز روزنامه ابتکار با عنوان «پايانی بر سه دهه نفاق»
سرمقاله امروز روزنامه دنيای اقتصاد با عنوان «اولويت سياستگذاران اقتصاد ايران چيست؟»
کسی از دروغ خناق نمی گیرد اما کارشناسان اقتصادی هم مانند سیاستمداران ذهن گرا شده اند و در اساس پاسخ این دروغها را نمی دهند این یک دروغی بی پایه و غیر علمی می گوید آن هم جوابی غیر علمی به او می دهند و با توجه به مثل یک کلاغ چهل کلاغ بقیه هم شرح و تفسیر می دهند اما من با یک حساب ساده ی ریاضی به شما آقایان جمهوری اسلامی ثابت می کنم دروغ گویید چرا که از لحاظ استانداردهای جهانی برای آنکه فردی را بکار بگمارید برای هر فرد نیاز به سرمایه ای در حدود 200 هزار دلار می دارید در حالی که قبل از بحران جهانی مازاد تولید این سرمایه در حدود 100 هزار دلار بوده است اما آقای جهرمی هم در سه سال پیش همین مبلغ 100 ملیون تومان و یا همان 100 هزار دلار را مطرح کرده بودند و ما هم با همان معیار ایشان می گوئیم آقایان دولتی ها برای یک ملیون و چهارصدهزار شغل شما نیاز به سرمایه ای در حدود 140 میلیارد دلار آمریکا داشته اید و برای دوونیم ملیون هم با استاندارهای جمهوری اسلامی نیاز به 250 میلیارد دلار آمریکا دارید در حالی که کل در آمدهای نفتی و غیر نفتی شما کمتر از 100 میلیارد و هزینه ی دولت شما در حدود 55 میلیارد دلار است این سرمایه ها از کجا آمده است ؟ و اگر با استاندارهای جهانی محاسبه کنیم اوضاع بدتر و بدتر است و این در حالی ست که کشاورزی ایران ویران شده است صنایع ایران هم تا از قبل از طرح حذف یارانه ها ورشکست بودند و مقدار باقی مانده هم با این طرح ورشکست می شوند و نه تنها بیکاری کاهش نیافته بلکه بدتر و بدتر هم شده است امارهایی که شما تهیه می کنید به ما نشان می دهند که مردم ایران را به حساب نمی آورید و فقط خانواده های خودتان را مردم ایران می دانید و اگر فکر می کنید دروغ نمی گویید منبع و مقدار سرمایه گذاریهای انجام شده در سال قبل را اعلام کنید تا مشخص شود که چگونه امکان ناپذیر را ممکن کرده اید .
کاربر مهمان فرهاد - فریاد / 17 April 2011