اداره کل پزشکی قانونی استان تهران با اعلام آمار قربانیان درگیریهای خیابانی با سلاح سرد از کشته شدن ۱۰۰ نفر در این استان از شروع فروردین تا پایان آذر ما ۹۵ خبر داده است.
آمار به دست آمده حاکی از آن است که شمار تلفات استفاده از سلاح سرد در تهران در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن ۱/ ۳ درصد افزایش یافته است.
از اول فروردین تا آخر مهر سال ۹۴، ۷۲ نفر در تهران بر اثر ضربه سلاح سرد کشته شدند.
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گزارش کرده است که تا پایان سال ۹۴ شمار قربانیان خشونتهای منجر به استفاده از سلاح سرد در تهران به ۹۷ نفر رسیده است.
در میان ۱۰۰ کشته تا آخر آذر سال ۹۵ اما ۷۷ نفر مرد و ۲۳ نفر زن بودهاند. این در حالیست که تنها در آذر ماه ۱۵ نفر با سلاح سرد کشته شدهاند که نسبت به مدت مشابه سال قبل، شمار کشتهشدگان پنج درصد افزایش داشته است.
در همین زمینه
شمار قتلهایی که با سلاح سرد در تهران رخ میدهد از میانگین کشوری بالاتر است. در حالی که برخی مسئولان جمهوری اسلامی از ایران بهعنوان «امنترین کشور دنیا» یاد میکنند، گزارشهای منتشر شده حاکی از مرگ روزانه دو نفر با سلاح سرد در کشور است: هر روز دو نفر با سلاح سرد کشته میشوند
با توجه به این شرایط رییس پلیس آگاهی نیروی انتظامی از مجلس دهم خواسته است تا لایحه ممنوعیت حمل سلاح سرد را پس از سالها وقفه به تصویب برساند.
محمدرضا مقیمی، ۱۲ شهریور امسال درباره تصویب لایحه ممنوعیت حمل سلاح سرد گفته بود: «پیگیری برای تصویب این لایحه یکی از اقداماتی است که در سالهای اخیر همواره به دنبال آن بودهایم و در مجالس مختلف در اینباره حضور پیدا کرده و به عنوان پلیس نظر مثبت خود را اعلام کردهایم.»
بیشتر بخوانید: درخواست پلیس آگاهی از مجلس برای تصویب لایحه ممنوعیت حمل سلاح سرد
علل بروز بسیاری از قتلها در درگیریهای خیابانی، اختلافات جزیی مانند اختلاف بر سر جای پارک خودرو، تصادف خودرو، اعتراض به دلیل صدای بلند موتورسیکلت یا گوشی تلفن همراه، تنه خوردن هنگام حرکت در پیادهرو، ایجاد گرد و غبار در جلوی مغازه همسایه و درگیری برای استفاده از قلیان اعلام شده است.
برخی شهروندان بهخصوص در تهران معتقدند که مهارتهای زندگی چنانکه باید و شاید آموزش داده نمیشود و افراد قادر به کنترل احساسات آنی خود نیستند و فرهنگ مراجعه به پزشک و مشاور هم در میانشان کمتر دیده میشود. آنها میگویند که افسردگی در میان مردم افزایش یافته و سیاستهای غلط حکومت باعث ایجاد آسیبهای اجتماعی نظیر اعتیاد و طلاق شده است که خود زمینهساز جرم و جنایت است.
از جمله مواردی که به شکلی سازمانیافته و حکومتی به بازتولید خشونت در جامعه منجر میشود، صدور و اجرای احکام قطع اعضای بدن است.
در یکی از تازهترین این موارد نماینده دادستانی تهران، برای سه متهم تقاضای قطع دست کرد.
سایت رکنا که اخبار حوادث را پوشش میدهد، نوشته است که این سه متهم روز یکشنبه ۱۷ بهمن، به اتهام سرقت از منازل در شعبه هشتم دادگاه کیفری یک استان تهران محاکمه شدهاند و دادستان در جریان این محاکمه برای آنها تقاضای حکم قطع دست کرده است.
این در حالیست که متهم اصلی این پرونده گفته است برای تهیه مبلغ دیهای که پیشتر به پرداخت آن محکوم شده دست به سرقت زده است.