حسن قاضی‌زاده هاشمی گفت که ایران در بین بسیاری از کشورهای منطقه از وضعیت نظام سلامتی بدتری برخوردار است و حتی دولت در حال جنگ عراق نیز سه برابر تهران برای سلامت هزینه می‌کند.

حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت

حسن هاشمی، وزیر بهداشت شنبه دوم دی‌ماه در بیست و چهارمین مجمع عمومی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران به شدت از وضعیت نظام سلامت در دولت‌های پیشین انتقاد کرد و وضعیت کنونی را بسیار عقب‌تر از کشورهای همجوار ایران دانست.

بر اساس گفته‌های وزیر بهداشت، ایران به ازای هر ۱۰۰۰ نفر دارای ۱.۷ تخت بیمارستانی است که این آمار تنها از آمار کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق و سوریه بهتر است؛ کشورهایی که در سال‌های اخیر دستخوش جنگ و بحران‌های شدید داخلی بوده‌اند. او همچنین هشدار داد که ۶۲ درصد تخت‌های بیمارستانی فرسوده هستند که این میزان در تهران به ۶۴ درصد می‌رسد.

او با دفاع از کارنامه خود در دولت یازدهم مدعی شد که پیش از این دولت در سرتاسر کشور تنها پنج هزار تخت مراقبت ویژه وجود داشته و طی چهار سال اخیر، ۲۵۰۰ تخت دیگر به آن افزوده شده‌است؛ افزایشی اندک اما معادل ۵۰ درصد کل تخت‌های موجود پیش از دولت حسن روحانی.

هاشمی گفت که دولت عراق در حال حاضر سه‌برابر دولت ایران هزینه بخش سلامت می‌کند.

وزیر بهداشت به‌علاوه عنوان کرد که تعداد پزشکان به ازای هر ۱۰۰۰ تن جمعیت در ایران «از همه کشورهای منطقه کمتر است.»

بر اساس گفته‌های هاشمی، ایران به ازای هر ۱۰۰۰ تن جمعیت دارای ۱.۴ پرستار است که آماری بسیار پایین محسوب می‌شود. او اشاره کرد که در سه سال گذشته حداقل ۳۰ هزار پرستار بازنشسته شده‌اند، در حالی که حتی «یک پرستار» هم از سوی دولت استخدام نشده است.

او همچنین گفت که علی‌رغم تصویب مصوبه مجلس مبنی بر پرداخت تنها ۳۰ درصد از هزینه‌های سلامت از سوی مردم، گفت وضعیت ایران با چنین مصوبه‌ای فاصله دارد. به گفته او، در سال ۲۰۱۰ مردم ایران باید بیش از ۵۰ درصد هزینه‌های سلامت را «از جیب خود» پرداخت می‌کردند که این کشور را در میان بدترین ۳۷ کشور دنیا از این منظر قرار می‌دهد.

او تأکید کرد که کاهش هزینه‌های سلامت در سال‌های ۹۱ و ۹۲ صرفاً به دلیل افزایش قیمت دلار بود که باعث شد مردم «مراجعه به سیستم سلامت را در زندگی‌شان حذف کنند». او خواستار اجازه ورود بخش خصوصی به حوزه سلامت شد.

وزیر بهداشت در حالی به انتقاد شدید از وضعیت نظام سلامت و اعتبارهای اختصاص‌یافته به آن پرداخت که کارمندان این حوزه نیز در ماه‌های اخیر چندین بار دست به اعتصاب و اعتراض زده‌اند. پزشکان و پرستاران یازده‌ماه است که کارانه خود را دریافت نکرده‌اند. پرستاران مبلغ به مراتب کمتری از پزشکان کارانه دریافت می‌کنند و بدهی وزارت بهداشت به آنان حدود ۵۰۰ میلیارد تومان است.


بیشتر بخوانید