پوسترهای تبلیغاتی انتخابات در گوشه و کنار هلند به چشم میخورد؛ پوسترهایی که با اطلاعرسانی در رابطه با شیوه رأی دادن، شهروندان هلند به شرکت در انتخابات دوم مارس تشویق میکنند؛ انتخابات شوراهای ایالتی.
نامزدهای برگزیده شده در اتخابات دوم مارس، از جمله وظایفشان، گزینش نمایندگان مجلس سنا در هلند است.
در انتخابات امسال، نامزد شماره دو در لیست حزب دموکرات مسیحی (CDA)، یک شهروند ایرانیتبار است: مِینو اسخِرال (Meino Schraal). او در سال ۱۹۷۴ در ایران به دنیا آمده، مدتی پس از تولد، یک خانواده هلندی سرپرستی او را به عهده گرفته و او را به هلند آوردند. اسخرال، دانشآموخته دانشگاه آزاد آمستردام در رشته تاریخ است.
مِینو اسخرال در گفتگویی به «رادیو زمانه» گفت: «در هلند ۱۲ ایالت داریم که به شکل تاریخی بسیار اهمیت دارند. از طریق همین ایالات، شوراهای منطقهای فعال هستند و به این شکل، کشور به لحاظ سیاسی سازماندهی میشود.»
شما در لیست حزب دمکرات مسیحی (CDA) نفر دوم هستید. چرا به نمایندگی این حزب گرایش داشتید؟
من حدود ۲۰ سال است که عضو این حزب هستم. CDA در سیاست هلند به نوعی راست مرکزی به حساب میآید. این حزب نه تنها اهمیت زیادی به ساختار مناسب و کار میدهد، بلکه به مسائل اجتماعی هم توجه زیادی دارد.
تنها دولت نیست که همهی تصمیمها را میگیرد. جامعه هم نقش مهمی دارد، کارهایی که مردم خودشان با هم انجام میدهند. مردم به مسائل خودشان بسیار آگاهاند و برای سازماندهی مسائلشان هم به کارها وارد هستند. این شیوهی نگاه حزب دمکرات مسیحی به مسائل است.
البته هلند کشوری است با پشتوانهی مسیحی و ارزشهای مسیحی در شیوهی اندیشیدن مردم و عملکردشان نقش مهمی دارد. حزب دمکرات مسیحی این موضوع را بهخوبی نمایندگی میکند.
یعنی تصمیمات شما متأثر از مذهب است؟
نه قطعاً نه. اینطور نیست که مثلاً یک انجیل با خودمان ببریم تا ببینیم در فلان منطقه میتوانیم راهآهن احداث کنیم یا نه. موضوع این است که ما تنها به مسائل مادی فکر نمیکنیم. پول درآوردن، اقتصاد، ایجاد شغل، اینها همه مهماند، ولی ما علاوه بر اینها، به رفتارهای مردم با هم، همبستگی آنها، مسایلی مانند مراقبت از بیماران و … هم اهمیت زیادی میدهیم.
شما در سال ۱۹۷۴ در ایران متولد شدید، ولی سرپرستیتان را یک خانوادهی هلندی بر عهده گرفتند و به اینجا آمدید. پس از آن زمان، در بزرگسالی هیچگاه به ایران رفتید؟
من در اصفهان متولد شدهام، در زمان شاه. زمانی به اینجا آورده شدهام که تنها سه ماه و نیم داشتم. والدینی که من را انتخاب کردند و به اینجا آوردند، هلندی بودند و به این خاطر است که من نام هلندی دارم. دیگر هیچوقت به ایران برنگشتم؛ به دلیل وضعیت سیاسی در آنجا.
من معمولاً از حکومت کنونی در ایران انتقاد کردهام و کاملاً با سیاستهای آنها مخالفام. به همین دلیل است که متأسفانه برایم غیرممکن است که به ایران بازگردم. تا زمانی که این حکومت توتالیتر در ایران بر سر قدرت است، من شانسی برای بازگشت به کشوری که در آن بهدنیا آمدهام، ندارم.
اما بهنظر میرسد علاقهی زیادی به فرهنگ ایران دارید و در هر موقعیتی از اصلیت ایرانیتان صحبت میکنید…
بله صددرصد. سیاستمداران زیادی نیستند که اصالت ایرانی داشته باشند و همچنین نباید فراموش کنیم که پیوند ایران و هلند در گذشته بسیار محکم بوده است. شاه و همسرش فرح دیبا، بارها در هلند بودند. مردم بسیار از آنها استقبال میکردند و آنها در این کشور بسیار محبوب بودند. الان هم بسیاری به من به عنوان یادگاری از آن روزهای خوب نگاه میکنند.
ایمیل گزارشگر: [email protected]
what a cute aybrow wooooooow
sara / 28 February 2011