رئیس پلیس آگاهی تهران اعلام کرده که از کارآگاهان زن در بدنه پلیس آگاهی استفاده می‌شود.

%d9%be%d9%84%db%8c%d8%b3-%d8%b2%d9%86
عکس: آرشیو
محمدرضا مقیمی گفته که اخیرا آزمون کارآگاهان برگزار شده که قسمت عمده‌ای از شرکت کنندگان را زنان تشکیل می‌دادند.

رئیس پلیس آگاهی تهران همچنین گفته پلیس‌های کشف جرائم علمی و تشخیص هویت را اغلب خانم‌هایی تشکیل می‌دهند که تحصیلات عالی دارند و با بررسی صحنه جرم هم آشنایی لازم را دارند.

مقیمی درباره جزئیات و نحوه کار کارآگاهان زن گفته است: «در پرونده‌هایی که مال باخته یا مقتول زن باشند، کارآگاهان زن در صحنه حضور یافته و نسبت به تشکیل پرونده اقدام می‌کنند. این پرونده‌ها از لحاظ طبقه‌بندی علمی برای کارآگاهان زن دسترس‌پذیر است.»

به گفته این مقام پلیس آگاهی، در پرونده‌هایی که اتفاقی برای یک زن افتاده و فرد تمایل به افشای آن ندارد، کارآگاهان زن وارد می‌شوند و ابعاد مختلف پرونده را بررسی می‌کنند.

او گفته: «پرونده‌هایی داشته‌ایم که اطرافیان خانم متوجه جزئیات پرونده او نشده‌اند.

رییس پلیس آگاهی همچنیین گفته که در برخی از پرونده‌ها پیگیری مجرم را کارآگاه مرد برعهده گرفته و ابعاد دیگر به ویژه بررسی علمی برعهده کارآگاه زن بوده است.
مدتی قبل هم فرمانده یگان‌های ویژه نیروی انتظامی ایران از تشکیل «گردان زنان» در یگان ویژه خبر داده بود.

%db%8c%da%af%d8%a7%d9%86-%d9%88%db%8c%da%98%d9%87-1
عکس: آرشیو

حسن کرمی درباره فعالیت زنان در یگان‌ ویژه گفته بود: «واحد زنان در یگان ویژه در قالب یک گردان پلیس افتخاری است که آموزش‌های لازم را دیده‌اند و از مدتی قبل نیز آغاز به‌کار کرده‌اند.»

او درباره نحوه تامین این نیروها گفت که ارکان و فرماندهان این‌ افراد از پرسنل و بدنه رسمی ناجا هستند اما مابقی این افراد را پلیس‌های افتخاری تشکیل می‌دهند.

به گفته فرمانده یگان‌های ویژه نیروی انتظامی، «این افراد آموزش‌های لازم را می‌بینند و برایشان دوره های مختلفی برگزار می‌شود که به عنوان مثال چندی پیش عملیات چتر ریزی این افراد با موفقیت انجام شد.»

واحد زنان در یگان ویژه در مواقع اضطرار فراخوانده و به محل‌های مورد نظر اعزام می‌شود.

بر اساس دستورالعملی در نیروی انتظامی، زنان باید در چند شغل خاص در این نهاد حضور داشته باشند.

از جمله این مشاغل حضور ماممور زن در گيت‌هاي بازرسي، كشف جرايم، صحنه جرم، انگشت‌نگاری، كلانتری ها، دستگيری و بازداشت مجرمان زن، برخورد انتظامی با آن‌ها، پيشگيری از جرايم و ارائه مشاوره انتظامی به خانواده‌ها، گواهينامه دادن، مشاغل انتظامی مانند فرودگاه‌ها و مبادی ورودی و خروجی کشور، بازرسی گذرنامه، بازرسی بدنی، بازرسی وسایل، بدرقه متهم و بازدید از مکان‌های مختص زنان و… است.

در مرزبانی و امر كنترل ترافيک هیچ پلیس زنی در ایران فعالیت نمی‌کند.