بزرگترین شرکتهای نفتی روسیه برای ورود به صنعت نفت ایران خیز برداشتهاند. آنها برخی تفاهمنامهها با ایران را امضا کردهاند و درصدد بستن قراردادهای نهایی هستند. این قراردادها بر اساس مدل جدید قراردادهای نفتی که مورد مناقشه مجلس و دولت بود بسته خواهند شد.
بهگزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، غلامرضا منوچهری، معاون امور توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد که در سفر اخیر هیئت ۳۵ نفره نمایندگان غولهای نفتی روسیه به تهران برخی از این شرکتها همچون لوک اویل، زاروبژ نفت و تات نفت، با ایران تفاهمنامه امضا کردند تا با ادامه مذاکرات به توافق نهایی برسند.
این شرکتهای روسی قصد دارند در طرحهای توسعه صنعت نفت ایران، چه در اکتشاف و تولید نفت و چه در بخش پالایشی و ساخت خطوط لوله مشارکت کنند.
غلامرضا منوچهری از تشریح جزئیات مدل جدید قراردادهای صنعت نفت برای شرکتهای روسی خبر داد و گفت یک کارگاه آموزشی ویژه و اختصاصی نیز برای آشنایی آنها با ابعاد مختلف مدل جدید قراردادهای نفتی برگزار شده است.
مهدی سنایی، سفیر ایران در روسیه در کانال تلگرام خود نوشته بود که کارگاه آموزشی ویژهای برای شرکتهای نفتی و گازی روسیه برگزار میشود. ظاهراً برگزاری این کارگاهها در جریان ملاقات وزرای نفت دو کشور در حاشیه اجلاس اوپک در الجزیره مورد توافق قرار گرفته است.
ایران اعلام کرده است که بر مبنای قراردادهای نفتی نسل جدید میخواهد تولید روزانه خود را به بیش از ۴.۸ میلیون بشکه نفت و یک میلیون بشکه میعانات گازی برساند.
نسل جدید قراردادهای نفتی و تمایل دولت برای واگذاری پروژههای نفت و گاز به شرکتهای خارجی در دو سال گذشته با مخالفت شدید فرماندهان نظامی و برخی از نمایندگان سابق مجلس روبهرو شد. نمایندگان و رسانههای همسو با سپاه پاسداران نیز قراردادهای نسل جدید وزارت نفت را «ارزانفروشی و ارجحیت بخشیدن به سرمایهگذاران خارجی» نامیدند و دولت را برای اصلاح این قراردادها تحت فشار قرار دادند. در پی همین فشارها معاون رئیس جمهوری دستور اصلاح قراردادها را ابلاغ کرد.
این در حالی بود که بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران گفته بود شرکتهای داخلی در اجرای پروژههای اکتشافی ناتوان هستند و هزینه تمامشده بیشتری را به دولت تحمیل میکنند.
پس از توافق هستهای و تصویب مدل جدید قراردادهای نفتی از سوی مجلس، استقبال روسها برای حضور در بازار نفتی ایران، روند شتابانی به خود گرفته است. این شرکتها در پی اعمال تحریمهای جهانی، ایران را ترک کرده بودند.
معاون مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران گفت: «روسیه بهعنوان یک کشور قدرتمند و همکار استراتژیک ایران و کشوری که روزانه حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت تولید میکند، در زمینه تکنولوژی رشد بسیار خوبی داشته است و این شرکتها قابلیتهای فراوانی برای همکاری با ایران دارند.»
ایران قصد دارد نظر طیف متنوعی از سرمایهگذاران روسی، چینی و اروپایی را در پروژههای نفتی جلب کند.
در همین پیوند، شرکت فرانسوی توتال ۸ نوامبر / ۱۸ آبان بهمنظور بهرهبرداری از میدان گازی پارس جنوبی با ایران قراردادی امضا کرد. وزارت نفت ایران در بیانیهای اعلام کرد که موضوع این قرارداد جدید «طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی است که میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) و پتروپارس امضا شد.»
بیشتر بخوانید:
آخوندهاي مفت خور نميتوانند به قدرتي وابسته نباشند. فعلا که به روسها وابسته اند.
گيتي / 18 November 2016
نفت را ارزان بدهند تا میلیاردها دلار موشک و بمب روسی بگیرند..
Farid / 19 November 2016