تحریمهای اقتصادی علیه ایران که در زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون به تصویب رسید میبایست هر ۱۰ سال یک بار تمدید شود. مجلس نمایندگان سهشنبه ۱۵ نوامبر تحریمها را تمدید کرد. مجلس سنا نیز باید تحریمها را به تصویب برساند. علاوه بر این باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا هم میبایست این مصوبه را امضا کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، شامگاه گذشته سناتور مککانل، رهبر اکثریت جمهوریخواهان در سنا گفته است که مجلس سنا هم تحریمها را تصویب خواهد کرد.
هدف ایالات متحده آمریکا از تحریمهای اقتصادی علیه ایران بازدارنده است: منع سرمایهگذاری در صنعت انرژی ایران و جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح اتمی.
رهبر اکثریت جمهوریخواهان گفته است: «ما مصوبه مجلس نمایندگان را میپذیریم و آن را تصویب خواهیم کرد.»
تحریمهای اقتصادی علیه ایران اگر در مجلس سنا به تصویب نرسد، تا پایان سال جاری لغو میشود.
آمریکا به همراه پنج قدرت جهانی، سال گذشته در وین توافق هسته با ایران (برجام) را امضا کردند. بر اساس این توافق، ایران پذیرفت که برنامه هستهایاش را محدود کند و در مقابل جامعه بینالمللی نیز تحریمهای هستهای علیه تهران را لغو کند. با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اما آینده «برجام» در ابهام قرار گرفته.
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی تمدید تحریمهای اقتصادی علیه ایران با لغو برجام یکسان دانسته است.
دیگر مقامات بلندپایه نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی ایران هم از این موضوع چندان ناخشنود نیستند. علی اکبر ولایتی، مشاور آیتالله علی خامنهای گفته است که اگر قدرتهای جهانی «برجام را پاره کنند، ایران آن را میسوزاند.»
آیتاالله خامنهای هم روز گذشته در دیدار با گروهی از مردم اصفهان گفته است که او از تحولات اخیر سیاسی در ایالات متحده آمریکا نگران نیست: «نه عزا میگیریم، نه شادی میکنیم.»
حسن روحانی، رییس جمهوری ایران اما بارها تأکید کرده که برجام لغوشدنی نیست.
تاوان گردنکشي ها و توسعه طلبي های مذهبی آخوندهاي مفتخور را بايد ملت مظلوم ایران بدهند.
گيتي / 18 November 2016