پس از سخنان شب گذشته حسنی مبارک، مردم مصر امروز نيز در ميدان تحرير قاهره گرد آمدند و خواهان برکناری مبارک شدند.

به گزارش رويترز، دست‌کم ۱۵۰۰ نفر امروز صبح، تا لحظه تنظيم اين گزارش، در ميدان بزرگ تحرير واقع در مرکز قاهره جمع شده‌اند تا نهمين روز اعتراضات عليه حک.مت حسنی مبارک را آغاز کنند.
 

بر روی پلاکارد بزرگ ۲۰ متری که تظاهرکنندگان حمل می‌کنند به انگليسی نوشته شده است: «مردم سقوط رژيم را می‌خواهند» پلاکارد ديگری به زبان عربی حسنی مبارک را خطاب قرار داده نوشته است: «برو!»

در همين حال گزارش شده است که ارتش به تجمع‌کنندگان امروز گفته است برای حفظ آرامش و امنيت به خانه‌های خود بروند.

گروه بسيار اندکی نيز به پشتيبانی از حسنی مبارک بيرون آمده‌اند. اين نخستين بار نيست که هواداران مبارک نيز به خيابان می‌آيند روز گذشته چند صد نفر از آنان دست به تظاهرات زدند اما برخی از مردم معترض معتقدند که اين افراد وابسته به نيروهای پليس‌اند که با لباس‌های شخصی اقدام به اين کار می‌کنند.

تظاهرات امروز در حالی آغاز شده است که شب گذشته حسنی مبارک، رئيس جمهور ۸۲ ساله مصر که از سال ۱۹۸۲ در قدرت است، پيام تازه خود را خطاب به مردم اين کشور در برابر دوربين‌های تلويزيون خواند.

مبارک در پيام تلويزيونی خود اعلام کرد که تا انتخابات جديد رياست جمهوری مصر در ماه سپتامبر آينده در مسئوليت خود باقی می‌ماند اما از آن تاريخ از حکومت کناره‌گيری خواهد کرد و در انتخابات شرکت نخواهد کرد.

امروز نيز همچون روز گذشته که تظاهرات بزرگ مردم برگزار شد، بيشتر مغازه‌ها تعطيل‌اند.

به گزارش خبرگزاری‌های جهان روز گذشته بيش از يک ميليون نفر به خيابان‌های قاهره، اسکندريه، سوئز و اسماعيليه ريختند و خواهان برکناری حکومت مبارک شدند.

ناظران سياسی از اين تظاهرات به‌عنوان «حرکتی تاريخی» ياد می‌کنند که در آن ارتش مصر به تظاهرکنندگان حمله نکرد و اعتراضات مردم به‌شکل مسالمت‌آميز برگزار شد.

به گزارش روزنامه ليبراسيون چاپ فرانسه هزاران نفر از تظاهرکنندگان شب گذشته را تا صبح امروز در مرکز قاهره گذراندند.

آن‌ها پس از سخنان حسنی مبارک در تلويزيون که در ميدان تحرير بر روی پرده بزرگ پخش می‌شد، فرياد می‌زدند «بگذار برود! بگذار برود!»

يکی از سه تا چهار هزار نفری که هنوز به خانه‌های خود نرفته بودند به خبرنگار ليبراسيون گفت: «ما نمی‌خواهيم که مبارک پس از پنج ماه برود، حتا نمی‌خواهيم پس از يک هفته يا فردا برود. ما می‌خواهيم او امشب برود!»

يک جوان ۲۷ ساله می‌گفت «مبارک دروغ می‌گويد و اين کار را نخواهد کرد.» اما جوانی ديگر معتقد بود که سخنان مبارک گام نخست است و بايد تظاهرات را تا هدف نهايی دنبال کرد.
 

باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا که با حسنی مبارک تلفنی صحبت کرده بود در تازه‌ترين واکنش خود گفت انتقال قدرت در مصر بايد با نظم، صلح‌آميز و «هم‌اکنون» آغاز شود. وی افزود تغيير اجتناب‌ناپذير است.

اوباما از ارتش مصر به دليل اجازه تظاهرات مسالمت‌آميز ديروز به مردم اين کشور قدردانی کرد و جوانان مصر را خطاب قرار داد و گفت: «ما صدای شما را شنيديم.»

نيکلا سرکوزی، رئيس جمهوری فرانسه نيز امروز طی بيانيه‌ای از «فرايند بدون تأخير انتقال قدرت» که پاسخگوی نياز به تغييرات مردم مصر باشد سخن گفت.