مسئول بسيج عشايری سازمان بسيج مستضعفين ايران گفت امسال ۴۰۰ ميليارد تومان برای ساخت پايگاه‌های بسيج در سطح اين کشورهزينه شده است.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا)، سردار مهدی جمشيدی، مسئول بسيج عشايری گفت: «تا پايان برنامه پنجم توسعه و بر اساس تصويب مجلس، سالانه ۴۰۰ ميليارد تومان برای هزينه در برنامه‌های عمرانی پايگاه‌های بسيج کشور اختصاص يافته است.» پايان برنامه پنجم توسعه سال ۱۳۹۵ خورشيدی اعلام شده است.

وی افزود اين مبلغ معادل کل اعتبار بسيج در سال ۸۹ است.
 

سردار جمشيدی که در شهرضا سخن می‌گفت با بيان اين‌که «دفاع همه‌جانبه از نظام جمهوری اسلامی وظيفه همگان است» ادامه داد: «در هر حوزه‌ای که ارزش‌های دينی و انقلابی جامعه اسلامی مورد هجمه قرار گيرد بسيج با جديت وارد می‌شود وعکس‌العمل نشان خواهد داد.»
 

روز ۱۷ دی‌ماه امسال به گزارش خبرگزاری فارس، سردار محمدرضا نقدی، رئيس سازمان بسيج مستضعفين از افزايش سهم مشارکت بسيج سازندگی از اعتبارات عمرانی استان‌ها به پنج درصد در برنامه پنجم توسعه خبر داد.

وی گفت: «سهم مشارکت بسيج سازندگی از اعتبارات عمرانی به پنج درصد افزايش می‌يابد.»

سردار نقدی سهم کنونی طرح‌های بسيج سازندگی از اعتبارات عمرانی را يک درصد اعلام کرد. بدين ترتيب بر اساس اين خبر سهم بسيج از اعتبارات عمرانی به پنج برابر افزايش يافت.

انتشار همين خبر در روزنامه شرق با تيتر «پنج برابر شدن بودجه عمرانی بسيج»، موجب شد تا روابط عمومی و تبليغات سازمان بسيج در پاسخی به اين روزنامه آن را تکذيب کند.

روابط عمومی بسيج اين خبر را «عاری از واقعيت» خواند و آن را «برداشت غلط» از سخنان سردار نقدی دانست.
 

به نوشته روابط عمومی سازمان بسيج سردار نقدی در گفت‌وگو با استاندار خوزستان از وی درخواست کرده بود که استانداری پنج درصد از بودجه عمرانی را به بسيج سازندگی برای فعاليت‌های عمرانی در روستاها و مناطق محروم اختصاص دهد.

سازمان بسيج مستضعفين در سال ۱۳۵۸ به فرمان آيت‌الله خمينی، رهبر انقلاب ايران تشکيل شد و پس از تصويب مجلس شورای اسلامی در دی‌ماه ۱۳۵۹ رسميت يافت و به سپاه پاسداران پيوست.

حسين طائب، که تا مهرماه گذشته فرمانده بسيج بود در سال ۱۳۸۷ اعلام کرد که بودجه بسيج ۲۰۰ درصد افزايش پيدا کرده و به‌صورت جداگانه از اين بودجه، ۵۰ ميليارد تومان نيز برای کمک به بسيجيان بيکار در نظر گرفته شده‌است.

در متن پيشنهادی آخرين لايحه بودجه دولت محمد خاتمی در سال ۸۴ بودجه ۷۹ ميليارد و ۳۴۳ ميليون تومانی برای بسيج پيش‌بينی شده بود که در پی آن مجلس هفتم در جريان بررسی لايحه بودجه، ۱۰۰ ميليارد تومان به آن افزود تا بودجه بسيج در اولين سال دولت احمدی‌نژاد ۱۱۷ درصد افزايش يافته، و به ۱۷۲ ميليارد و ۳۴۲ ميليون تومان برسد.
 

در اولين لايحه بودجه دولت نهم، پس از آغاز دوره رياست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، اعتبارات پيشنهادی برای بسيج ۱۷۳ ميليارد تومان اعلام شد.
 

مخالفان حکومت ايران معتقدند که سازمان بسيج يکی از نيروهای حکومت ايران بود که در وقايع پس از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری در ايران در «سرکوب» اعتراضات مردم شرکت داشت اما مقامات ايران اين موضوع را تکذيب می‌کنند.