نزديک به پنج هزار نفر از مردم تونس در برابر ساختمان وزارت کشور گرد‌ آمدند و با سر دادن شعارهای ضد دولتی خواهان برکناری زين‌العابدين بن‌علی، رئيس جمهور اين کشور شدند.

به گزارش رويترز، اين معترضان شعارهايی همچون «بن‌علی برو!»، «بن‌علی، ممنون، اما کافيست»، «نه، نه، چيزی در تونس تغيير نکرده» و «قيام ادامه دارد، نه به بن‌علی!» سر دادند.

اين تظاهرات در حالی صورت می‌گيرد که روز گذشته زين‌العابدين بن‌علی، رئيس جمهوری تونس که از سال ۱۹۸۷ ميلادی بر مسند قدرت نشسته است در يک سخنرانی تلويزيونی اعلام کرد پايان دوران رياست جمهوريش در سال ۲۰۱۴ خواهد بود و در نظر دارد اصلاحاتی را در سيستم سياسی اين کشور صورت دهد.

بن‌علی که از آغاز اعتراضات اخير اجتماعی در اين کشور از روز ۱۶ دسامبر، برای سومين بار بود که در تلويزيون ظاهر می‌شد همچنين به پليس دستور داد که به سوی معترضان شليک نکند و قول داد که قيمت شکر، شير و نان کاهش يابد.

رئيس جمهور تونس همچنين وعده داد که مطبوعات آزاد شوند و سانسور اينترنت پايان يابد.

سخنان زين‌العابدين بن‌علی زمانی از تلويزيون تونس پخش گرديد که در طول روز در خيابان‌های مرکزی شهر تونس طی درگيری‌هايی ميان مردم و پليس حداقل پنج نفر از مردم زخمی شدند.

در پی سخنان رئيس جمهور تونس، با وجود اعلام حکومت نظامی، گروهی از مردم به خيابان‌ها آمده و به شادی پرداختند اما برخی ديگر از مخالفان همچنان به سخنان بن‌علی به ديده ترديد نگاه می‌کنند.

افزون بر تظاهراتی که در تونس برپا شد، امروز در شهر سيدی بوزيد، واقع در مرکز اين کشور و جايی که اعتراضات گسترده آغاز شد نيز هزاران نفر دست به تجمع زدند.

سليمان رئيسی، رهبر سنديکای مرکزی تونس امروز ضمن اعلام فراخوان به يک اعتصاب سراسری گفت: «ما هزاران نفر بيرون آمده‌ايم تا بگوييم: بن‌علی برو!»

از سوی ديگر، کمال مرجان، وزير امور خارجه تونس امروز صبح از برگزاری انتخابات، پيش از موعد انتخابات رياست جمهوری سال ۲۰۱۴ خبر داد.

وی گفت: «رئيس جمهور خيلی روشن اين را گفت. او تصميم گرفته است کميسيونی به منظور بازبينی قوانين انتخاباتی تشکيل شود. او گفت که ديگر انتخابات موازی رياست جمهوری و مجلس نخواهيم داشت. از اين زاويه او در واقع برگزاری انتخابات پيش از سال ۲۰۱۴ را پذيرفته است.»

وزير امور خارجه تونس در اين گفت‌وگوی تلويزيونی از احتمال تشکيل يک دولت ملی با نمايندگان مخالفان، از جمله احمد نجيب‌الشابی، که از سخنان رئيس جمهور استقبال کرده است؛ خبر داد.
 

احمد نجيب‌الشابی، از سياستمداران معروف مخالف دولت در تونس و از چهره‌های ميانه چپ در اين کشور به‌شمار می‌رود. او تا سال ۲۰۰۶ ميلادی رهبری حزب دمکرات ترقی‌خواه تونس را بر عهده داشت.

کمال مرجان گفت: «فکر می‌کنم با شخصی چون نجيب‌الشابی بتوان چنين دولتی را تشکيل داد و اين کاملأ طبيعی است.»
 

وی افزود: «رئيس جمهور کسی است که به قول خود عمل می‌کند، من از آن‌چه ديروز گفت قانع شدم. او به آن چيزی که باور دارد عمل می‌کند.»

به اعتقاد وزير امور خارجه تونس روز ۱۳ ژانويه، روز سخنرانی بن‌علی، يک روز «تاريخی» در اين کشور به‌شمار می‌رود.
 

کمال مرجان با يادآوری اين‌که قانون اساسی تونس، اين کشور را «جامعه لائيک» می‌داند و به احزاب مذهبی اجازه شرکت در انتخابات را نمی‌دهد در مورد شرکت احزاب مذهبی در اين انتخابات گفت در اين مورد بايد تصميم‌گيری کرد.
 

ناآرامی‌های يک ماهه اخير در تونس عليه بيکاری و فساد در اين کشور به‌راه افتاد. آخرين آمار کشته‌شدگان اعتراضات اخير در اين کشور به ۲۳ نفر رسيده است اما نهادهای مدافع حقوق بشر اين رقم را بالاتر از اين می‌دانند.