برگزاری یک کنسرت از سرودهای انقلابی در قم خشم اصولگرایان را برانگیخت. آن‌ها با صدور اطلاعیه و اظهارنظر در این‌باره، به بهانه آن‌که قم شهری مذهبی است می‌خواهند همچون مشهد در این شهر نیز برگزاری کنسرت به‌کلی ممنوع شود.

کنسرتی که جنجال آفرید: کنسرت گروه «مهبد» - سه‌شنبه، ۶ مهرماه در تالار آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم
کنسرتی که جنجال آفرید: کنسرت گروه «مهبد» – سه‌شنبه، ۶ مهرماه در تالار آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم

در پی اعتراض آیت‌الله لطف‌الله صافی ‌گلپایگانی، از مراجع دینی شیعه به برگزاری کنسرت در شهر قم، اکنون احمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، برگزاری کنسرت در شهر قم را «حرکتی کاملاً خلاف شرع و مغایر با ارزش‌های دینی و مصداق بارز منکر» دانست و گفت در شهری که  «کانون مرجعیت دینی و محل تحصیل ۸۰ هزار طلبه است» کنسرت نباید برگزار شود.

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، احمد خاتمی شنبه ۱۰ مهر گفت: «حوادثی که این روزها در شهر قم با برگزاری کنسرت و حواشی آن صورت گرفته است، برای هیچ متدینی باورکردنی نیست.»

او با بیان این‌که «حرمت‌شکنی‌های اخیر در دستور کار استکبار است»، افزود: «شکستن حریم شهرهای مقدس مشهد و قم، گامی در این راستا است.»

«کنسرت انقلابی» و خشم اصولگرایان

موضوع به برگزاری نخستین کنسرت در شهر قم بازمی‌گردد. این کنسرت توسط گروه «مهبد» سه‌شنبه، ۶ مهرماه در تالار آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برگزار شد.

حجت‌الاسلام عباس دانشی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قم ابتدا در روز پنج‌شنبه ۸ مهر گفت تاکنون در استان قم به هیچ کنسرتی مجوز اجرا داده نشده و کنسرت سه‌شنبه نیز «اجرای زنده چند سرود حماسی به‌منظور پاسداشت هفته دفاع مقدس» بوده است.

دانشی افزوده بود: «حتی از جانب گروه‌های موسیقی نیز درخواست اجرای کنسرت به دلیل ملاحظات خاص استان قم نداشتیم.»

اما فردای آن روز مدیرکل اداره ارشاد اسلامی قم از برگزاری کنسرت سه‌شنبه و آن‌چه «رفتارهای غیراخلاقی و ناهنجار شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان» نامید، عذرخواهی کرد.

ظاهراً پس از پایان کنسرت سرودهای انقلابی به‌هنگام تشویق گروه «مهبد» مسائلی پیش آمده است که خوشایند این گروه از اصولگرایان نبوده است.

عباس دانشی گفت: «برنامه‌های فرهنگی و هنری باید متنی سالم و ارزشی داشته باشد که نظارت بر آن کار مسئولان امر است و همچنین باید در حاشیه آن نیز بر رفتارها نظارت کافی صورت گیرد.»

او افزود: «اگر نظارت و کنترل قابل انجام نباشد باید از اصل کار صرف‌نظر کرد.»

حمله به وزارت ارشاد

در همین حال جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در اطلاعیه‌ای با امضای محمد یزدی، رئیس شورای عالی این گروه، نسبت به اجرای کنسرت در قم واکنش نشان داد و از وزارت ارشاد اسلامی و شخص وزیر ارشاد خواست تا در این‌باره پاسخگو باشند.

در این اطلاعیه آمده است: «اقدام موهن و غیرمنطقی مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در برگزاری کنسرت و حواشی و منکرات بیّن و شرم‌آور پیش‌آمده در آن، غیرقابل پذیرش و حرکتی به دور از شأن شهر مقدس قم بوده است.»

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خطاب به مسئولان وزارت ارشاد پرسیده است: «چرا در امر ترویج فرهنگ اسلامی و احیای ارزش‌های دینی آن‌گونه که باید، قدم بر نمی‌دارند و مسئله کنسرت‌ها و حواشی آن را مصرانه در نقاط مختلف کشور حمایت می‌کنند؟»

این گروه همچنین تهدید کرد که «صبر و حوصله مردم متدین و مراجع بزرگ محدود است» و اگر چنین مسائلی ادامه یابد مردم وارد عمل می‌شوند و «در آن‌صورت شاید خسارت‌های مادی و معنوی آن به راحتی قابل جبران نباشد.»

دو روز پیش، پنج‌شنبه ۸ مهر آیت‌الله لطف‌الله صافی ‌گلپایگانی، از مراجع دینی شیعه در ایران نیز برخورد جدی با برگزارکنندگان کنسرت در شهر قم را خواستار شده و گفته بود: «با اجرای مجالس موسیقی و کنسرت قلب امام زمان متأثر می‌شود.»

در ماه‌های گذشته کنسرت‌های متعددی در برخی از استان‌های ایران از جمله استان خراسان رضوی لغو شدند. با آن که وزارت ارشاد اسلامی مجوز برگزاری این کنسرت‌ها را صادر کرده بود، نیروی انتظامی و دادستانی استان‌ها از برگزاری آن‌ها جلوگیری کردند.

تعدادی از روحانیان از جمله احمد علم‌الهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی برگزاری این کنسرت‌ها را در مشهد به دلیل محتوای آن‌ها «ضدیت با امام رضا» دانستند و دادستان خراسان رضوی برگزاری کنسرت در این استان را تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام کرد.

علم‌الهدی در نماز جمعه مشهد و گفته بود: «کنار گنبد امام رضا نمی‌شود کنسرت برگزار کرد، این خلاف حیثیت و هویت این شهر است، تو کنسرت می‌خواهی، مشهدی نباش، برو یک شهر دیگر زندگی کن.»

در پی این رویدادها علی جنتی، وزیر ارشاد اسلامی اعلام کرد که از اجرای کنسرت‌ها در مشهد صرف نظر شد.

بیشتر بخوانید: