در يک حمله انتحاری در شمال غرب پاکستان حداقل ۴۱ نفر کشته و بيش از ۶۰ نفر زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه و روزنامه لوموند چاپ فرانسه، اين حمله انتحاری در «خار»، شهر اصلی منطقه قبيلهای باجور و در برابر يک مرکز کمکرسانی سازمان ملل که در چارچوب برنامه غذايی جهانی فعاليت میکرد رخ داد.
مناطق قبيلهای در شمال غربی پاکستان يکی از مناطق اصلی استقرار نيروهای طالبان اين کشور و القاعده، متحدان آنها بهشمار میرود. اين منطقه همچنين يکی از پشت جبهههای طالبان افغانستان که با نيروهای ناتو میجنگند نيز محسوب میشود.
طارقخان، معاون اداری «خار» به خبرگزاری فرانسه گفت فردی که دست به اين عمليات انتحاری زد يک زن بود.
مسئولان پليس اين ناحيه اين خبر را تأييد کرده افزودند زن مورد نظر از بازرسی مأموران امنيتی سرپيچی نمود و پيش از انفجار انتحاری، نارنجکی بهسوی مأموران پرتاب کرد.
دولت محلی تا اطلاع ثانوی قانون منع عبور و مرور را صادر کرده است و نيروهای امنيتی در خيابانها به بازرسی و گشت میپردازند.
روز گذشته نيز ۱۱ سرباز و ۲۴ شورشی در منطقه قبيلهای «محمد» در شمال غربی اين کشور در يک درگيری نظامی کشته و ۱۲ سرباز زخمی شدند.
«جنبش طالبانهای پاکستان» در تابستان سال ۲۰۰۷ عليه پشتيبانان «جنگ ضدتروريستی» آمريکا، در اسلامآباد اعلام جهاد کردند.
طالبان پاکستان و متحدانش مسئولان اصلی بيش از ۴۲۰ سوء قصد تروريستی در اين کشور هستند که در سه سال گذشته نزديک به چهار هزار کشته در اين کشور بهجای گذاشتهاند.
در ماه اوت ۲۰۰۸ ارتش پاکستان نخستين عمليات خود را در منطقه باجور، مکانی که طالبان پاکستان فعاليتهای تروريستی خود را سازماندهی میکند، انجام داد و چندين بار اعلام نمود که تهديدات اسلامگرايان افراطی از بين رفته است.
ايالات متحده آمريکا به دولت پاکستان فشار آورد که عمليات زمينی گستردهای را در منطقه وزيرستان شمالی عليه شورشيان بهپيش برد اما اقدامات نظامی اسلامآباد چنان نبود که طالبان را در شمال غربی اين کشور ريشهکن سازد.
از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۰ ميلادی، ۲۴۲۱ نظامی پاکستان در نبرد با اسلامگرايان افراطی جان خود را از دست دادهاند.