عصر پنجشنبه ۲۸ ژانویه و در ملاقات روسای جمهوری ایران و فرانسه در کاخ الیزه، ۲۰ سند همکاری میان طرفین مبادله و امضا شد. اولاند گفت بهبود مناسبات فیمابین مستلزم پایبندی ایران به تعهداتش در برجام و موازین حقوق بشری است.

روحانی حسن - اولاند فرانسوا

حسن روحانی عصر پنجشنبه ۲۸ ژانویه با تشریفات رسمی، در کاخ الیزه با فرانسوا اولاند ملاقات کرد. رئیس جمهوری فرانسه در نشست خبری پس از دیدار گفت که بهبود روابط مشترک دو کشور به پایبندی ایران در انجام تعهدات مربوط به توافق هسته‌ای بستگی دارد. اولاند به تعهدات حقوق بشری جمهوری اسلامی نیز اشاره کرد.

رسانه‌های داخلی ایران بیش از هر چیز، امضای ۲۰ سند همکاری در این دیدار را برجسته کرده‌اند. این اسناد شامل همکاری‌های مالی، صنعتی و اقتصادی، ارتباطات و محیط زیست و آب و هوا می‌شوند. تهران و پاریس در زمینه گردشگری نیز یادداشت تفاهم مبادله کرده‌اند.

حسن روحانی گفته است به فرانسوا اولاند اطمینان خاطر داده که جمهوری اسلامی بر سر تعهدات خود باقی می‌ماند و انتظار دارد که غرب نیز به تعهدات متقابل خود در برابر ایران پایبند باشد.

در نشست خبری اولاند و روحانی اعلام شد که طرفین در باره بحران سوریه، ثبات لبنان، مشائل منطقه و مبارزه با تروریسم گفت‌‌وگو کرده‌اند.

نقطه عطف توافقات اقتصادی ایران و فرانسه، قرارداد معامله ۱۱۸ ایرباس به ارزش ۲۵ میلیارد دلار است که پیش از ظهر پنجشنبه قطعی شد. طبق این توافق، هواپیماسازی ایرباس متعهد شده در کوتاه‌ترین زمان و حداکثر تا سال ۲۰۲۰ این هواپیماها را به تدریج به ایران تحول دهد. سه فروند از این ایرباس‌ها از نوع آ ۳۸۰ با ۵۵۵ صندلی، تا پیش از سال ۱۳۹۵به ایران فروخته می‌شوند.

قرارداد با خودروسازی پژو سیتروئن نیز پیش از ملاقات اولاند و روحانی نهایی شد. طبق اعلام طرفین و مطابق این قرارداد، سه نوع پژو ۲۰۸، ۲۰۰۸ و ۳۰۱ توسط دو شرکت با اسامی جدید در ایران تولید خواهد شد. گفته شده که ۳۰ درصد تولیدات این شرکت‌ها صادراتی و مابقی در بازارهای ایران فروخته می‌شوند. سهم سرمایه‌گذاری هر شرکت در این قرارداد، ۴۰۰ میلیون یورو تعیین شده است.

طبق این قرارداد که زمان آغاز آن اردیبهشت ۹۶ خواهد بود، شرکت جدید سالانه ۲۰۰ هزار خودرو وارد بازار می‌کند. پیش‌تر گفته شده بود که کارخانه “ایران خودرو”، شرکت طرف پژو در تهران است. قرارداد با خودروسازی رنو هنوز قطعی نیست.

از بدو ورود روحانی و هیات همراهش به پاریس، تمرکز رسانه‌ها و خبرها، حول توافقات تجاری و اقتصادی بود و دیپلماسی و مواضع سیاسی طرفین در اولویت دوم. حسن روحانی در ترغیب سرمایه‌گذاران فرانسوی برای ورود به ایران، روی “سیاست درهای باز” و ثبات و امنیت جمهوری اسلامی تبلیغ کرد.

گزارش‌های مرتبط:—————————————————————————————-

 ایرباس، پژو، رنو و کمی دیپلماسی

حرکت اعتراضی گروه فمن در پاریس علیه اعدام‌ها در ایران

آغاز سفر حسن روحانی به اروپا و تظاهرات مخالفان