رئیسجمهوری افغانستان برای اولینبار اعلام کرده که گروه تروریستی داعش در این کشور نفوذ کرده است. اشرف غنی گفته است: «ویژگی داعش این است که مانند آدم خوار، رقبای خود را میبلعد.»
او یکشنبه دوم فروردین ۱۳۹۴ گفته: «در افغانستان با حضور فیزیکی داعش مانند چیزی که در عراق و سوریه است، روبه رو نیستیم، بلکه با تأثیر شبکهای داعش مواجهایم.»
اشرف غنی، رئیسجمهوری افغانستان سرانجام تصدیق کرد که گروه تروریستی داعش رقیبان خود را نابود میکند و مساله حضور فیزیکی این گروه تروریستی در عراق و سوریه نیست بلکه مسئله اصلی تأیید اقدامات این شبکه تروریستی در دیگر کشورهاست. اشرف غنی تأکید کرد که نباید چشم خود را به روی خطر داعش بست.
روز اول فروردین ۱۳۹۴، معاون اول رئیسجمهوری افغانستان هم اعلام کرد که نیروهای وابسته به داعش به ولایتهای شمالی فاریاب، جوزجان، سرپل و بدخشان افغانستان رسیدهاند.
ژنرال عبدالرشید دوستم در مراسم جشن نوروز که در شهر مزارشریف در مرکز ولایت بلخ در شمال افغانستان برگزار شد، گفت: «کشورهای همسایه، جامعه بینالمللی و مردم افغانستان باید بدانند که این پدیده روز به روز همه ما را تهدید میکند.»
معاون رئیسجمهوری افغانستان گفت که این نیروها با خانوادههای خود به این ولایتهای شمالی آمدهاند. او تنها راه مقابله با پدیده داعش اتحاد و اتفاق مردم افغانستان است.
با وجود اعلام این خبرها، سازمان ملل در افغانستان اعلام کرده که هیچ مدرکی درباره حمایت گسترده و روشمند نیروهای افغان از رهبران گروه تروریستی داعش در خاورمیانه وجود ندارد.
اما اشرف غنی گفته که زمان جنگ با داعش نزدیک است و این جنگ که در بهار خواهد بود، همزمان با قدرت گرفتن داعش در کشور بسیار سخت خواهد بود.
به گفته رئیس جمهوری افغانستان، عملیات نظامی پاکستان علیه طالبان در داخل مرزهای خود، باعث شده تا شبکههای جهانی تروریسم مثل القاعده از آنجا خارج و وارد خاک افغانستان شوند.
بر اساس برخی گزارشها، تعدادی از رهبران طالبان که هماکنون در حال جنگ با دولت این کشور هستند با اعضای گروه تروریستی داعش بیعت کردهاند.
حکومت افغانستان پیشتر هم حضور داعش در این کشور را پذیرفته بود و درباره آن ابراز نگرانی کرده بود.
نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان هم در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد، حضور گروه داعش در این کشور را نگران کننده خواند.
این بیم وجود دارد که گروههای بنیادگرا با دولت اسلامی متحد شوند و با تأمین مادی برخی کشورهای عربی به ناآرامیها در افغانستان دامن بزنند.
نیکولاس هیسم، نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان گفته است: «اهمیت حضور داعش در افغانستان مربوط به تواناییهای ذاتی آن در این کشور نیست، بلکه ظرفیت داعش در گردآوری گروههای انفرادی شورشی زیر یک چتر است که نگرانی بیشتری ایجاد میکند.»
این در حالی است که اشرف غنی سعی دارد تا برای کند کردن روند خروج نیروهای آمریکایی از کشورش با آمریکاییها مذاکره کند.
یکشنبه دوم فروردین ۱۳۹۴، اشرف غنی، رئیسجمهوری و عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان به آمریکا سفر خواهند کرد.
اشرف غنی سهشنبه با باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا دیدار خواهد کرد. پس از آن، اشرف غنی در ادامه برنامه سفر خود آمریکا به کنگره این کشور میرود.
گفتوگو درباره روند صلح افغانستان بخشی از مذاکرات مقامات دو کشور خواهد بود.