همزمان با بازی های جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ در برزیل، نهادهای دولتی از رستورانها خواستهاند که از پخش بازی فوتبال در رستوران ها و کافیشاپها خودداری کنند. با این حال در پی ممنوعیت پخش فوتبال در سالنهای سینما با حضور زنان و مردان، برخی از کافیشاپها به محل مناسبی برای دیدن این بازی تبدیل شده و عکس هایی نیز در این زمینه منتشر شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، هلالی رئیس پلیس اماکن «ناجا» اعلام کرده که تاکنون موضوع پخش فوتبال از کافی شاپها در نیروی انتظامی مطرح نشده و مجوزی برای دیدن فوتبال در مکانهای یادشده از سوی اداره اماکن ناجا صادر نشده است.
به گفته وی، ممکن است اداره ورزش و جوانان هر شهرستان با پلیس منطقه به توافقهایی در این زمینه رسیده باشد.
رئیس پلیس اماکن ناجا با اشاره به اینکه مکانهای پخشکننده فوتبال، باید شرایط ویژهای داشته باشند، گفت: «وزارت ورزش و جوانان متولی آن است که مشخص کند چه مکانهایی امکان نمایش فوتبال را دارند که در صورت درخواست پیوست انتظامی، پلیس اماکن نسبت به ارائه ملاحظات انتظامی و ترافیکی اقدام خواهد کرد.» وی درباره این شرایط ویژه توضیحی نداده است.
پیش از این، اسکندر آزموده رئیس اتحادیه کافیشاپ داران تهران گفته بود که «به اعضایمان گفتهایم که هنگام پخش بازیهای جام جهانی تلویزیون را روشن نکنند یا شبکهای به جز شبکهای که بناست بازیها را پخش کند انتخاب کنند. بنابراین اگر اقداماتی نظیر شرطبندی یا حوادث دیگری که از پخش فوتبال در این مکانها ناشی میشود رخ بدهد ما از نیروی انتظامی کمک خواهیم گرفت».
کافیشاپها در ایران باید ساعت ۱۲ شب فعالیت خود را متوقف کنند و بر اساس این قانون نیز با موانعی در پخش مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ رو به رو هستند. آزموده با تاکید بر اینکه «به تمامی اعضای اتحادیه کافیشاپداران تهران اطلاعات لازم داده شده»، گفته است که «احتمال لغو پروانه فعالیت اعضای متخلف وجود دارد».
روز سهشنبه ۳۰ اردیبهشتماه، احمدرضا رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران، اعلام کرد که زنان و مردان اجازه ندارند مسابقات جام جهانی فوتبال را با هم در سالنهای سینما تماشا کنند.
وی گفت: «سینماها میتوانند مسابقات فوتبال جام جهانی را بهصورت جداگانه برای خانمها و آقایان پخش کنند و پخش مسابقات جام جهانی فوتبال در سینما بهصورت مختلط ممنوع است.»
پخش مسابقات مهم فوتبال در سالنهای سینما، رستوران ها و کافی شاپ ها، بهویژه در سطح مسابقات تیمهای ملی، با وجود پخش زنده در شبکههای تلویزیونی، بهطور عمومی در بیشتر کشورهای جهان رایج است.
این اقدام در ایران با نمایش مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۱۰ در پردیسهای سینمایی تهران آغاز و با شروع پانزدهمین دوره جام ملتهای آسیا در قطر و حضور تیم ملی فوتبال ایران در این مسابقات نیز با استقبال مردم روبهرو شد.
با این وجود، ۳۰ دیماه ۱۳۸۹ اداره اماکن عمومی ورود زنان به سالنهای سینما برای تماشای مسابقات فوتبال را ممنوع کرد.
این تصمیم پس از آن گرفته شد که علاقمندان تماشای فوتبال، دیدار تیمهای ملی فوتبال ایران و امارات را در سه پردیس سینمایی ملت، زندگی و آزادی دیدند. در پی آن، نمایش فوتبال در سینماها بهطور کلی متوقف شد.
در دوره قبلی مسابقات فوتبال جام ملتهای اروپا نیز فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، با نمایش مسابقات فوتبال در سینماهای پایتخت، تنها با حضور مردان موافقت کرد.
سردار بهمن کارگر، معاون اجتماعی نیروی انتظامی نیز در آن زمان گفته بود: «فوتبال بازی هیجانی است و فردی در هنگام تماشای این بازی حواسش جمع نیست. مردان در هنگام بازی فوتبال هیجانی شده و بعضأ فحشهای رکیک داده یا شوخیهای بدی انجام میدهند، آیا این در شأن زنان است که در این مکان حضور بیابند؟»
معاون اجتماعی نیروی انتظامی افزوده بود: «این در شأن زنان نیست که با آقایان فوتبال نگاه کنند و زنان باید از نیروی انتظامی در این زمینه تشکر کنند.»
گزارش سیانان درباره نمایش فوتبال در کافیشاپهای تهران