همهپرسی در کریمه با مشارکت بالای مردم به اتمام رسید. نتیجه قطعی روز دوشنبه اعلام میشود اما نخست وزیر کریمه میگوید ۹۶ درصد با الحاق آن به روسیه موافقت کردهاند و این امری بازگشتناپذیر خواهد بود.
همهپرسی در کریمه که از ساعت ۷ صبح یکشنبه ۱۶ مارس در ۱۲۰۰ حوزه رایگیری با صندوقهای شیشهای آغاز شده بود، در ساعت مقرر (۱۹ به وقت محلی) پایان گرفت. مشارکت مردم در این رفراندوم از نگاه عموم ناظران چشمگیر خوانده شد. ساعتی پس از پایان همهپرسی و به عنوان نخستین نتایج اعلام شد که ۹۶ درصد رایدهندگان، موافق الحاق به روسیه بودهاند.
سرگئی آکسیونف، نخست وزیر کریمه هنگام انداختن رای خود به صندوق تاکید کرده بود که نتیجه رفراندوم الحاق کریمه به روسیه بازگشتناپذیر است. آکسیونف گفت که مردم کریمه یکشنبه شب، این الحاق را جشن خواهند گرفت.
شبهجزیره کریمه نزدیک دو میلیون نفر جمعیت دارد که حدود یک میلیون و پانصد هزار نفر از آنها واجد شرایط برای حضور در همهپرسی بودند. به گفته روزنامهنگاران خارجی، بیش از یک سوم مردم تا ساعت ۱۱ صبح رای خود را به صندوقها ریخته بودند.
در طول برگزاری رفراندوم، حادثه در حوزههای رایگیری گزارش نشد. مسئولان حوزههای رای تاکید کردهاند که تاتارها شرکت فعالی در همهپرسی داشتهاند. این در حالی است که تشکلهای اقلیت تاتار، همهپرسی را بایکوت کرده بودند.
کاخ سفید در نخستین واکنش گفته است که این رفراندوم را به رسمیت نمیشناسد زیرا زمینه رایگیری در سایه تهدید و خشونت و مداخله نظامی روسیه ایجاد شد. اروپا اعلام کرده که روسیه هزینه رفتارش در کریمه را خواهد پرداخت.
همزمان با همهپرسی، دولت موقت اوکراین اعلام کرد که روسیه محاصره پایگاههای نظامی اوکراین در کریمه را برای چند روز لغو کرده است. اوکراین و روسیه توافق کردهاند تا روز ۲۱ مارس آتشبس برقرار باشد و هیچیک از نیروهای طرفین، دست به تیراندازی و اقدامات تحریکآمیز نزند.
وزیر دفاع اوکراین ر روز یکشنبه ۱۶ مارس اعلام کرد که تعداد سربازان روسی مستقر در کریمه به ۲۲ هزار نفر رسیده و ۴۰۰۰ نفر نسبت به روز جمعه ۱۴ مارس بیشتر شده است.
دریادار ایگور تنیوچ گفت، این نقض توافق روسیه و اوکراین در میزان استقرار نیرو در دریای سیاه و تهدیدی علیه حاکمیت کریمه است. او یادآوری کرد که روسیه مجاز بود در سال ۲۰۱۴ حداکثر تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ سرباز در شبهجزیره کریمه داشته باشد.
اما مقامات روسی گفتهاند که توافق یاد شده اجازه استقرار ۲۵۰۰۰ سرباز در کریمه را به روسیه داده است.
وزیر دفاع اوکراین همچنین اعلام کرد که سربازان روس، یک تاسیسات گازی در خاک اوکراین را محاصرهکردهاند. تنیوچ در عین حال ، وقوع جنگ بین اوکراین و روسیه بر سر کریمه را منتفی دانسته بود.
در حالیکه درشرق اوکراین اوضاع آرام گزارش شده بود، تظاهرات موافقان و مخالفان الحاق کریمه به روسیه در دونتسک با درگیری همراه شد. زد و خورد میان هواداران اروپا و روسیه در این تظاهرات به جراحت چندین نفر و کشته شدن یک نفر انجامید.
تکاپوی تشدید تحریم روسیه
در آستانه همهپرسی کریمه، گروه “جی۷” از تلاش برای حذف روسیه از اجلاس این گروه خبر داد. هفت کشور بزرگ صنعتی جهان متشکل از آمریکا، کانادا، ژاپن، ایتالیا، فرانسه، بریتانیا و آلمان اعلام کردهاند که اجلاس مشورتی خود را در شهر لندن و بدون حضور روسیه برگزار میکنند. قرار این اجلاس پیش از بحران اوکراین در شهر سوچی گذاشته شده بود.
کشورهای غربی هنوز از وتوی قطعنامه شورای امنیت از سوی روسیه، شوکه هستند اما سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه ضمن دفاع از این اقدام، همهپرسی در کریمه را نیز قانونی خوانده است.
شورای اروپا، ناتو و آمریکا یکصدا همهپرسی در کریمه را مغایر با قوانین بینالمللی خوانده و آن را محکوم کردهاند. روسیه وزیران خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۱۷ مارس گردهم خواهند آمد تا لیست نهایی افرادی را آماده کنند که مسئول بحران در اوکراین و کریمه شناخته میشوند. این تحریمها شامل مسدود کردن حساب بانکی این افراد در اروپا و سلب حق مسافرت آنها به کشورهای اروپایی میشود.
اما نظرسنجی موسسه افکار سنجی “امنید” نشان میدهد که بیشتر آلمانیها مخالف تحریم علیه روسیه هستند و نگرانند که این اقدام روی اقتصاد کشورشان تاثیر منفی بگذارد.
روزنامه “بیلد آم زونتاگ” به نقل از این موسسه مینویسد، ۴۲ درصد مردم آلمان دوستدار واکنش دیپلماتیک به روسیه هستند. ۲۷ درصد معتقدند که غرب باید نتیجه رفراندوم کریمه را قبول کند. ۵۷ درصد هم بیم دارند که تنش موجود، روی رشد اقتصادی آلمان تاثیر منفی بگذارد.
50percent is huge? Under occupation? at the gun point? they had no option to choose Ukraine. Only atatchinh to
Russia or independence
We have seen this kind of votes under Saddam, Assad, and IRSI
Iran is going to be another Crimea
That is what he is saying
A russian Attack and a lot of civil wars which will end up
with Syria
انترناسيونال پوتينمحور؟ حميد فرخنده
سکوت نيروهای سياسی دمکراسیخواه ايران از طيف چپ و جمهوریخواه در برابر اشغال کريمه توسط روسيه با چه توجيهی صورت میگيرد؟ چرا به همانگونه که دخالتهای نظامی کشورهای غربی و در رأس آن امريکا در ديگر کشورها مورد انتقاد اين طيف از نيروهای دمکراسیخواه ايران قرار میگيرد، دخالت نظامی روسيه در کريمه و توسعهطلبی اين کشور محکوم نمیشود؟
http://news.gooya.com/politics/archives/2014/03/176927.php
shoma baraye rusieh jakeshi mekonid / 16 March 2014
Why BBC, radio farda, Dutchewelle, Radio Zamaneh, Khodnevis, Akhbar -rooz,rooz, asre-nou
and many others do not post this type of article from Hamid Farkhondeh or Behrooz Behboodi against Russian ocupation and Putin neo-Imperialism,
اسفند ۲۵, ۱۳۹۲ – ۷:۴۹ ب.ظ
انترناسیونال پوتینمحور؟ حمید فرخنده
http://news.gooya.com/politics/archives/2014/03/176927.php
در دنیای دوقطبی دوران جنگ سرد حمایت احزاب کمونیست برادر از اقدامات و سیاست های اتحاد جماهیر شوروی
تحت عنوان همبستگی بین المللی احزاب کمونیست یا انترناسیونالیسم پرولتری صورت می گرفت. ورود تانک های ارتش سرخ به چکسلواکی و مجارستان یا کودتا در افغانستان و اتیوپی بلافاصله در یک واکنش زنجیروار مورد تایید و حمایت این احزاب طرفدار شوروی قرار می گرفت. سرکوب بهار پراگ به بهانه مبارزه با توطئه امپریالیسم و نفوذ دنیای سرمایه داری در اردوگاه سوسیالیسم توجیه می شد. می گفتند درهم کوبیدن چنین تلاش های استقلال طلبانه ای که قصد خروج از اردوگاه سوسیالیسم به رهبری اتحاد شوروی دارد، برای تحکیم و شکوفایی اردوگاه سوسیالیسم ضروری است. احزاب برادر مانند حزب توده ایران که چنین سیاست هایی را دنبال می کردند از سوی نیروهای ملی و در انظار اکثریت مردم وابستگان به شوروی محسوب می شدند.
………..
اما سکوت نیروهای نیروهای سیاسی دمکراسی خواه ایران از طیف چپ و جمهوری خواه در برابر اشغال کریمه توسط روسیه با چه توجیهی صورت می گیرد؟ چرا به همانگونه که دخالت های نظامی کشورهای غربی و در رأس آن امریکا در دیگر کشورها مورد انتقاد این طیف از نیروهای دمکراسی خواه ایران قرار می گیرد، دخالت نظامی روسیه در کریمه و توسعه طلبی این کشور محکوم نمی شود؟ این سکوت بویژه از این رو شگفت انگیز است که این نیروها گاه برای درگذشت رهبر سالخورده یک حزب رفیق در امریکای لاتین اطلاعیه صادر می کنند، اما برای اشغال بخشی از یک کشور در نزدیکی مرزهای ایران سکوت می کنند. شاید بزرگنمایی قدرت و دخالت نیروهای فاشیست در تحولات اخیر اوکراین، علت این سکوت در برابر نقض حاکمیت ملی این کشور توسط روسیه باشد. هرچند توجه به رشد نیروهای راست افراطی در اوکراین مهم است اما منصوب کردن اعتراضات اخیر مردم این کشور و تمایل لااقل بخش بزرگی از آنها برای پیوستن به اتحادیه اروپا به فاشیست ها، جزئی از پروپاگاند حکومت روسیه به رهبری پوتین است. رفراندم فرمایشی که نتیجه اش از هم اکنون معلوم است تازه آغاز بحران الحاق کریمه توسط روسیه است.
ray giry gholabi mesle assad va IRSI / 16 March 2014
یکبار دیگر در اقدامی هماهنگ با هدایت ارکستر سمفونی مارکسیست های روسی به رهبری پوتین و نئو امپریالیسم روسی
همه رسانه های فارسی زبان زنجیره ای که تحت کنترل مارکسیست های روسی به نمایندگی از طرف پوتین و طرح شکست خورده اورواسیای او در انقلاب کبیر اوکراین قرار دارند با ر دیگر در یک استاندارد دوگانه کاملا آشکار دروغی دیگر را با عدد سازی برای جبران شکست فضاحت با ر پوتین در اوکراین به خورد هواداران مغز شسته شان و رژیم های مفلوک ورشکسته روسی که زانوان لرزان شان مغزهای تحت سلطه آنها را میلرزاند , دادند !
عجبا از اینهمه وقاحت !
اینها که دائم داد میزنند از وقاحت ج ا و آخوندها دست آنها را از پشت بسته اند
همانها که مدعی ٢٤ میلیون مردم مصر ! در یک میدان شدند و از کودتای روسی ارتش مبارک علیه دموکراسی نو پا ی مصر به عنوان انقلاب یاد کردند
حالا با بازی هدایت شده با اعداد در رادیو فردا , بی بی سی , دوچه وله , زمانه , خودنویس , …… عدد جادویی ٩٣ درصد ! را خلق کردند
١) ٥٠ درصد مردم کریمه که ٥٨ درصد آنها روسی هستند و به زور سر نیزه روسیه در آنجا اشغال گری کرده ( استالین و تزار ) و الان زیر همان سر نیزه روسی به ادعای یک خبرگزاری روسی در کمتر از یک ساعت از پایان رای گیری ! مدعی شده اند که ٩٣ درصد شرکت کنندگان ( ٩٣*٥٠=٤٦) رای داده اند که جزیره ٣ میلیون نفری انها توسط امپریالیست های روسی ( صاحبان همین ها ) اشغال شود
٢)رای گیری زیر سرنیزه (چماقدران روسی بیرون حوزه ها با پرچم روسی , حتا روس زبانهایی را که نمی خواستند رای بدهند ارعاب می کردند )و در حالی که مردم اوکراین و تاتار ها که صاحبان اصلی کریمه هستند آنرا بایکوت کردند (٥٠ درصد شرکت نکردند ) و در حالیکه هیچ کشوری در دنیا آنرا به رسمیت نمی شناسد صورت گرفته و آمار ان مثل آمار انتخا بات ٩٨ درصدی معمول در کشورهای سوسیالیستی تک انتخابی و هواداران روسیه مثل اسد و صدام و قذافی و کاسترو و لوکاشنکو و … غیر قا بل تایید است . صد رحمت به انتخابات ٨٥ درصدی روحانی در ج ا !
٣)مارکسیست های روسی که همیشه ضد رای گیری و دموکراسی هستند و از اقلیت های کرد و ترکمن و بلوچ و کمونیست ها ی تونس و ترکیه و عراق در ظاهر دفاع می کنند اینجا هوادار دموکراسی قلابی میشوند و ٥٠ درصد مردم اوکراین و اشغال گر روسی را ندیده میگیرند
٤) حق انحصاری روس ها در حمله پیش گیرانه , اشغال با مستمسک در خطر بودن ” روس زبانها ” و عدم پذیرش همان حق برای مردم اوکراین ! مردم چچن , مردم داغستان , مردم ایران از معجزات چپ روسی در ایران است
٥) اینها که از شکست پوتین در اوکراین و از دست دادن ان بی نهایت عصبانی هستند در یک خودفریبی می خواهند زخم خود را با این پیروزی قلا بی دردسر ساز التیام دهند
هیچ بعید نیست که اوباما و برخی دیگر از کشورهای غربی برای ساکت کردن پوتین این تکه سرزمین را که قبلا هم تحت اشغال روس ها بود به او داده باشند تا این بچه بازیگوش را مدتی ساکت کنند . بعد که آبها از آسیاب افتاد داستان چچن و اینگوش و حق آنها برای رفراندوم آب صابونی به زیر پا ی پوتین خواهد زد که از افغانستان و شوروی لیزتر و پرزیانتر باشد .
ray giry gholabi mesle assad va IRSI / 16 March 2014
این رای گیری باید در سطح اکراین انجام شود نه کریمه با اکثریت روسی .
farid / 17 March 2014
حرافان طرفدار دموکراسی نشان دادند که دموکراسی آنها تنها پوششی برای طرفداری از کشورهای غربی ست در اوکراین دو اتفاق مهم افتاده است که همگی مطابق معیار دموکراسی خواهان دروغین بوده است در اوکراین رئیس جمهوری برکنار میشود که در یک انتخابات که به تائید اتحادیه ی اروپا رسیده بود . در کریمه رفراندومی برگذار میشود که مردم رای به جدائی از اوکراین و الحاق به روسیه میدهند . اگر میزان دموکراسی شما رای مردم است چگونه میشود یک بام و دو هوا . و اما موضوع چپها : حتی عقب مانده ترین افراد هم میدانند حق تعیین سرنوشت یک حق دموکراتیک است نه حقی که چپها آنرا ساخته باشند زیرا این سرمایه داریست که آنرا ساختاری کرده است اگر دولت و پارلمان موقت اوکراین زبان روسی را حذف نمی کردند روس تبارها هم احساس ناامنی نمی کردند در واقع اوکراین روسها را تهدید به تبعیض نژادی نمود . اما اوکراین فقط کیف نیست که تصمیم یک شهر را سایر شهرها هم قبول کنند اگر کیف حق دارد دولت سراسری اوکراین را ساقط نماید سایر شهر ها هم باید از این حق برخوردار باشند نه اینکه طرفداران دروغین دموکراسی چون مک کین خان اشتون و دیگران با تظاهر کننده های کیفی شوکولات خوردند فقط دارای حق سرنکونی و استقرار یک دولت کودتائی باشند . اینها و بسیاری دیگر تناقضاتی ست که باید غرب پاسخ آنرا بدهد و دوستانی که هنوز با اطلاعات کامل نمی توانند تحلیل کنند بهتر است مصاحبه ی هنری کسینجر را هم مطالعه کنند . از اتفاقات جالب اینست که اگر آن مصاحبه را بخوانید حتما خواهید گفت کیسینجر هم چپی یا طرفدار پوتین شده است تا ما بخندیم .
فرهاد - فریاد / 17 March 2014
نقش امريكا و واتحاديه اروپا را ميتوان به عنوان عامل اصلى رفراندم در كريمه بحساب اورد ، وقتى كه اعتراضات مسالمت اميز و حق طلبانه مردم اوكرائن در نيمه هاى راه توسط راست هاى افراطى و باعملكردهاى فاشيستى به انحراف كشيده شد و اتحاديه اروپا و امريكا بسان انچه كه در مصراتفاق افتاد جانب كودتا گران را گرفته و حمله نقاب داران را در به اتش كشيدن اموال عمومى تائيد مى كند ( در حاليكه تظاهرات با چهره پوشيده و ضد و خورد با پليس در امريكا و كشورهاى عضو اتحاديه اروپا از يك تا ده سال زندانى و جريمه اى بين سه تا ده هزار يورو دارد ) بك سر ديگر دعوا هم به خود حق ميدهد كه از همان شيوه هاى معمول در غرب براى پيشبرد اهداف خويش استفاده كند . اگر حركتى در جهت منافع غرب باشد عين دمكراسى است حتى اكر اقليتى سه درصدى باشد ( مثل ليبى ) اما اگر در تضاد با منافع انان باشد غير دمكراتيك و محكوم به نابودى است ( مثل انتخابات الجريره ، حماس ) رفرندام در كريمه مغاير با قوانين بين الملى ارزيابى ميشود اما همين نوع رفراندام با حضور امريكا و انگليس در بحرين و جدا كردن ان از ايران كاريست مطابق قوانين بين الملى ؟ انچه كه در ميان و در هياهوى منافع قدرت هاى حاكم فراموش ميشود همانا نقش و خواسته هاى مردمى است كه بنام انان اين تصميمات اتخاذ ميشود. .
مجيد آژنگ / 18 March 2014