پیت سیگر، مهمترین خواننده موسیقی مردمی در آمریکا در سالهای دهه ۱۹۶۰ و کنشگر مدنی و هنرمند معترض در ۹۴ سالگی در نیویورک درگذشت.
به گزارش نیویورک تایمز، پیت سیگر در ۹۴ سالگی در بیمارستانی در نیویورک چشم بر جهان فروبست. نوه سیگر این خبر را به نیویورک تایمز اطلاع داده است.
پیت سیگر یکی از مهمترین چهرههای موسیقی مردمی در سالهای دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ بود و به عنوان ترانهسرا از شهرت چشمگیری برخوردار بود. ترانه «آن گلها چه شدند»، از سرودههای اوست. این ترانه در سالهای دهه ۱۹۶۰ به سرود کنشگران مدنی و فعالان صلح بدل شده بود.
پیت سیگر که در سال ۱۹۱۹ در خانوادهای اهل موسیقی پرورش پیدا کرده بود، در سالهای دهه ۱۹۴۰ موسیقی مردمی (فولک) در آمریکا را احیا کرد.
در دوران مککارتی به خاطر عضویتش در حزب کمونیست و همچنین فعالیتهای مدنیاش تحت نظر قرار گرفت و در سال ۱۹۵۵ به کمیته «فعالیتهای ضد آمریکایی» فراخوانده شد. او اما مقابل کمیته از هرگونه توضیحی سر باز زد و به همراه آرتور میلر، نویسنده سرشناس و شش تن دیگر از هنرمندان و نویسندگان آمریکایی به جرم فعالیت بر ضد امنیت ملی محکوم شد و به همین دلیل هم تا سالها رسانهها از انتشار آثار او خودداری میکردند. او با اینحال همچنان به عقایدش پایبند ماند.
پیت سیگر در ترانههایش از حقوق اقلیتها، از محیط زیست و از صلح سخن میگوید.
او درباره قدرت ترانه در مبارزات مدنی گفته است: «یک ترانهنویس با یک ترانه خوب میتواند هم اندیشههایش را بیان کند و هم مردم را تهییج کند.»
او همچنین گفته است: «ترانه فقط کافی نیست. برای دستیافتن به حقوق مدنی باید فعال شد.»
Trackbacks