محرومیت از تحصیل، اخراج یا جلوگیری از ادامه تحصیل دانشجویان مقاطع بالاتر، با عناوینی نظیر «دانشجویان ستاره‌‌دار»، قصه پردامنه‌ای در دوره حاکمیت جمهوری اسلامی است.

انقلاب فرهنگی ایران در سال ۱۳۵۹، نمونه بارز، سازمان‌یافته و مشخص از سرکوب دانشجویان معترض و جلوگیری از حق تحصیل آنان به بهانه فعالیت‌های سیاسی-اجتماعی است.

در برابر نقض و پایمالی حق تحصیل و خواست ادامه‌ تحصیل و دریافت مدرک دانشگاهی که در هر حال در جامعه‌ای با مختصات ایران، می‌تواند نقش پررنگی در آینده حرفه‌ای و  جایگاه اجتماعی-اقتصادی افراد بازی کند، چه کوشش‌ها و فعالیت‌هایی صورت گرفته است؟ آیا نیروهای سیاسی ایران آنطور که باید و شاید به این موضوع پرداخته‌اند؟

در روزهای پایانی ماه اردیبهشت سال جاری، جمع‌قابل ملاحظه‌ای از دانشجویان سمنان، به طور همزمان، دست‌ کم برای یک سال از تحصیل محروم و چند نفری نیز اخراج شدند. برای آگاهی بیشتر از این موضوع و نیز به بهانه آغاز به کار کمپینی با نام «دفاع از حق تحصیل شهروندان ایرانی»، با سجاد ویس‌مرادی، از دانشجویان سابق دانشگاه پلی‌تکنیک تهران و نیز از دست‌‌اندر کاران این کمپین، گفت‌وگو کرده‌ایم.

[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20130521_HR_StudieRight_SajadMoradi_BehnamDaraiezadeh.mp3[/podcast]