تداوم جنگ میان حوثی های مورد حمایت ایران و دولت پیشین یمن که عربستان سعودی از آن پشتیبانی می‌کند، ۱۳ میلیون یمنی را در خطر «گرسنگی شدید» قرار داده است.

دیوید بیزلی، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا سازمان ملل در گفت‌وگو با اسوشیتدپرس وضعیت در یمن را «بسیار بد» توصیف کرد و گفت که «در حال حاضر ۴۰ درصد جمعیت آن به منابع برنامه جهانی غذا وابسته هستند».

او افزود: «ما به ۱۳ میلیون نفر از جمعیت ۳۰ میلیون نفری یک کشور غذا می دهیم. پولمان تمام می‌شود.»

به گفته او برنامه جهانی غذا به دلیل کمبود بودجه ناچار شده است «سهمیه هشت میلیون یمنی را نصف کند». بیزلی افزود: «از زمان همه‌گیری کرونا جمعیت بیشتری در جهان با گرسنگی روبرو شده‌اند و این فشار بر برنامه جهانی غذا وارد می‌کند.»

او گفت که در حال حاضر ۲۸۵ میلیون نفر در جهان گرسنه هستند و این مسأله رسیدگی به وضعیت یمن را دشوارتر می‌کند.

یمن از سال ۲۰۱۴، زمانی که شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت ایران بسیاری از بخش‌های شمالی کشور، از جمله صنعا، پایتخت این کشور، را به تصرف خود درآوردند، با یک جنگ منطقه‌ای دست‌به گریبان شده است. در مارس ۲۰۱۵، ائتلافی از کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی با هدف بازگرداندن دولت عبد ربه منصور هادی به یمن حمله کرد. عربستان سعودی در این جنگ شش ساله تاکنون دستاوردی نداشته و حوثی‌ها همچنان کنترل بخش وسیعی از کشور را در اختیار دارند.

این درگیری سال‌هاست که به بن بست رسیده است و یمن در آستانه قحطی قرار گرفته و ده ها هزار نفر کشته شده‌اند. وضعیت این کشور توسط سازمان ملل به عنوان بدترین فاجعه انسانی جهان توصیف شده است. حداقل ۱۵,۶ میلیون نفر در فقر شدید زندگی می‌کنند.

برآورد این سازمان از کشته شدن حداقل ۳۷۷ هزار نفر تا پایان سال ۲۰۲۱ حکایت دارد که شامل کشته‌شدگان در میدان جنگ و افرادی است که به صورت غیرمستقیم و بدون حضور در میدان جنگ کشته شده‌اند.

۶۰ درصد از مرگ‌ها ناشی از علل غیرمستقیم مانند گرسنگی و بیماری‌های قابل پیشگیری بوده و مابقی ناشی از علل مستقیم مانند جنگ در خط مقدم و حملات هوایی است.

مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا گفت: «در یمن این کودکان و خانواده‌ها هستند که بهای جنگ را پرداخته‌اند. زمان پایان جنگ رسیده است. در حال حاضر چیزی که می‌بینم کودکان و خانواده‌هایی هستند که برای غذا گدایی می‌کنند.»