کشورهای اروپایی در دوران ریاست جمهوری ترامپ شاهد لغو توافق‌های چندجانبه‌ای مانند توافق اقلیمی پاریس و برنامه اقدام جامع مشترک (برجام) بودند. دولت ترامپ بر برخی از کالاهای اروپایی تعرفه مالیاتی بست. اکنون بعد از چهار سال این فرصت پیش آمده است که رهبران کشورهای اروپایی به روابط خود با آمریکا سامان تازه‌ای بدهند.

شارل میشل، رئیس شورای اروپا که میزبان این اجلاس است  با انتشار پیامی در توییتر نوشت:

«من از رئیس جمهوری آمریکا دعوت کردم در اجلاس اروپا شرکت کند با این هدف که او بتواند نظرات خود را درباره همکاری‌های آتی با اتحادیه اروپا با ما در میان بگذارد.»

میشل سپس در ادامه این پیام به اصلی‌ترین چالش اشاره کرد:

«وقت آن رسیده که پیمان ترانس آتلانتیک را مجدداً احیا کنیم.»

یک سخنگوی اتحادیه اروپا اعلام کرد که آخرین بار در سال ۲۰۰۹ یک رئیس جمهوری آمریکا در اجلاس سران اتحادیه اروپا شرکت داشت.

با این حال رهبران اروپا و آمریکا به طور منظم در جلسات ناتو شرکت می‌کنند.

اجلاس سران کشورهای اروپایی و آمریکا پنجشنبه آغاز می‌شود و جمعه نیز به پایان می‌رسد.

واکسن کرونا، روابط چند جانبه با روسیه و ترکیه و سیاست‌‌های اتحادیه اروپا و آمریکا در قبال تولیدات صنعتی در دستور کار گفت‌وگوها قرار دارد.

معمولا قبل از آغاز اجلاس رهبران کشورهای اتحادیه اروپا، وزیران خارجه این کشورها در اجلاسی شرکت می‌کنند. دوشنبه گذشته وزیران خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا برای نخستین بار بعد از سال‌ها در بروکسل چهار مقام چینی را در ارتباط با سرکوب ایغورها تحریم کردند. دولت چین هم چند ساعت بعد ۱۴ فرد و موسسه از جمله چند عضو پارلمان اروپا را تحریم کرد.

تنها ساعاتی بعد از اقدام متقابل چین، آمریکا اعلام کرد در اقدام هماهنگ با اروپا مقام‌ها و نهادهای چینی مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپا را تحریم می‌کند.

بیشتر بخوانید: