دادستان بندرعباس از بازداشت هشت نفر از عاملان و آمران تخریب سرپناه یک زن در بندرعباس خبر داد. نماینده بندرعباس در مجلس شورای اسلامی هم گفت که این خانواده چندین بار به نهادهای حمایتی و شهرداری مراجعه کردند اما کسی به خواسته آنها توجهی نکرد.

پس از رسانه‌ای شدن تخریب آلونک یک زن به دست ماموران شهرداری در حاشیه بندرعباس در شبکه‌های اجتماعی، یک مقام قضایی در این شهر گفت که ۸ تن از عاملان و آمران این واقعه دستگیر و شدند. مجتبی قهرمانی از افشای نام بازداشت شدگان خودداری کرد اما گفت که ۴ تن از آنان در روز جمعه ۳۰ آبان و ۴ تن دیگر در روزهای اخیر بازداشت شدند و تحت قرار تامین کیفری هستند.

در یک خبر دیگر، منصور آرامی عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در یک برنامه تلویزیونی عذرخواهی شهردار بندرعباس را «توجیه» دانست و از شورای شهر و شهرداری خواست که «پاسخگوی این اتفاق باشند».

شورای شهر بندرعباس روز گذشته در یک جلسه «اضطراری» این موضوع را بررسی کرد. به گفته فیصل دانش، سخنگوی شورای شهر، شهردار نیز به این جلسه فراخوانده شده بود.

او از بیان جزئیات بیشتر در باره جلسه شورا خوداری کرد  و تنها به مسئولین توصیه کرد «بدون شتابزدگی به بررسی دقیق ماجرا توجه کنند و بپذیرند».

دانش در توجیه اقدام شهرداری برای تخریب سرپناه یک خانواده گفت: «اگر شهرداری و مسکن جلو اینگونه متخلفین را نگیرند، تمامی اراضی شهر توسط اینگونه اشخاص تصرف شده و در آینده شهر را دچار مشکلات اساسی خواهند کرد، سپس شهرداری برای بازگشایی معابر و رفع تصرف با هزینه‌های هنگفت روبرو خواهد شد.»

آرامی اما اقدام شهرداری را غیرقانونی دانست و گفت که زن سرپرست خانواده‌ای که ماموران شهرداری سرپناه او را تخریب کردند «دارای معلولیت و تحت پوشش سازمان بهزیستی است» و «پیش از این چندبار به شهرداری، اداره راه و شهرسازی و نهادهای حمایتی مراجعه کرده اما پاسخی نگرفته بود».

ماموران شهرداری بندرعباس ۲۹ آبان سرپناه یک زن که به همراه فرزندانش در یک آلونک زندگی می‌کردند را بدون حکم قضایی تخریب کردند. تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که وسایل زندگی این خانواده هنگام تخریب در درون این آلونک قرار دارد.

براساس گزارش رسانه‌های داخلی ایران این زن پس از تخریب سرپناهش اقدام به خودسوزی کرد. خودسوزی او یادآور سرنوشت آسیه پناهی در کرمانشاه است که اردیبهشت امسال پس از مقاومت در برابر تخریب خانه‌اش جان باخت.

براساس آمار نهادهای حکومتی نزدیک به ۱۹ میلیون نفر از جمعیت ایران در مناطق حاشیه‌نشین سکونت دارند و بد مسکن هستند. افزایش نرخ اجاره بهاء و رشد قیمت مسکن در سال‌های اخیر شمار موجب کوچ اجباری اقشار کم‌درآمد به مناطق حاشیه‌نشین شده است. در استان هرمزگان منابع رسمی جمعیت حاشیه‌نشین شهری را ۲۳۷ هزار نفر اعلام کرده‌اند. مهدی رضایی عضو سازمان نظام‌مهندسی استان هرمزگان اما وسعت سکونت‌گاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده در بندرعباس را حدود دو هزار و ۴۰۰  هکتار، معادل نیمی از مساحت کل زمین‌های این شهر برآورد کرده است.

بیشتر بخوانید: