بشار اسد، رئيسجمهور سوريه، در تازهترين اظهارات خود مخالفان دولت سوريه را “عروسکهای خيمهشببازی غرب” خواند و اعلام کرد که “هرگز با آنها که جز تروريسم و خونريزی چيزی نمیفهمند” وارد مذاکره نخواهد شد.
به گزارش منابع خبری سوری، بامداد امروز يکشنبه ششم ژانويه ۲۰۱۳ (۱۷ دیماه ۱۳۹۱) بشار اسد که پس از ماهها در سالن اپرای شهر دمشق سخنرانی میکرد بر لزوم “بسيج ملی” برای خروج از بحران در سوريه و مقابله با مخالفانی که آنها را “تروريستهای القاعده” میناميد، تأکيد کرد.
اسد در اين سخنرانی با بيان آنکه “ما هيچ راه حل ديپلماتيکی را رد نکرديم و از راه حل ديپلماتيک استقبال کرديم”، گفت: “اما با چه کسانی میخواهيم وارد مذاکره شويم؟ با افراطگرايانی که به جز تروريسم و خونريزی چيزی نمیفهمند؟”
رئيسجمهور سوريه، مخالفان دولت خود را “عروسکهای خيمهشب بازی غرب” و “افرادی که از خارج از کشور خط میگيرند” خواند و با اعلام آنکه اين حرکت يک انقلاب نيست، افزود: انقلاب “نيازمند متفکران و بر مبنای يک ايده است و رهبر لازم دارد. چه کسی رهبر اين انقلاب است؟”
بشار اسد مدعی شد که “مخالفان دولت از مردم گندم میدزدند، کودکان را از مدارس محروم میکنند و جريان برق و تدارکات پزشکی و دارويی را قطع میکنند.”
روز گذشته، روزنامه لبنانی ”الاخبار” از طرح تازه بشار اسد برای حل بحران سوريه خبر داده و گفته بود که اين طرح قرار است بهزودی توسط وی با مخالفان در ميان گذاشته شود.
بشار اسد هرگونه ورود به راه حل سياسی برای حل مناقشه در سوريه را ملزم به “توقف کمکرسانیهای مالی و تسليحاتی قدرتهای منطقه به مخالفان مسلح”، “پايان دادن به عمليات تروريستی” و “کنترل مرزها” دانست
به نوشته الاخبار، بر اساس اين طرح تازه بشار اسد در سال ۲۰۱۴ در کنار ديگر نامزدهای انتخابات رياست جمهوری برای به دست گرفتن سکان هدايت کشور کانديدا خواهد شد.
“برقراری آتشبس بين طرفهای درگير”، “حضور ناظران بينالمللی در سوريه جهت نظارت بر اجرای درست آتشبس”، “تشکيل مجلس مؤسسان برای اصلاح قانون اساسی”، “تشکيل دولت وحدت ملی” و “برگزاری انتخابات پارلمانی با نظارت بينالمللی” از ديگر موارد مطرح شده در طرح تازه بشار اسد است که توسط روزنامه لبنانی الاخبار منتشر شد.
بشار اسد در سخنرانی امروز خود نيز هرگونه ورود به راه حل سياسی برای حل مناقشه در سوريه را ملزم به “توقف کمکرسانیهای مالی و تسليحاتی قدرتهای منطقه به مخالفان مسلح”، “پايان دادن به عمليات تروريستی” و “کنترل مرزها” دانست و گفت طرح پيشنهادی وی شامل “نشست گفتوگوی ملی” و “برگزاری همهپرسی درباره ميثاقی ملی”، است.
وی در پايان سخنرانی امروز خود از ارتش سوريه، فرماندهان و سربازان و همچنين شهروندانی که از نيروهای مسلح حمايت کردهاند، تقدير و تشکر کرد و حاميان وی نيز با شعار “خدا، سوريه و بشار کافی است”، او را مورد تشويق قرار دادند.
سخنرانی امروز بشار اسد در حالی انجام شد که شهرهای مختلف سوريه شاهد ادامه درگيریهای خونين ميان ارتش سوريه و مخالفان مسلح دولت هستند.
در تازهترين اين درگيریها روز گذشته، ارتش سوريه با پرتاب موشک بر مناطقی از شهر دمشق، پايتخت اين کشور، در تلاش بود تا مانع از نزديک شدن مخالفان مسلح به کاخ رياست جمهوری شود.
همچنين روز شنبه پنجم ژانويه رسانههای ترکيه خبر دادند که يک خلبان نيروی هوايی سوريه با هواپيمای نظامی “ميگ ـ ۲۳” خود در استان آدانای ترکيه فرود آمده و به کشور ترکيه پناهنده شده است. اين دومين خلبان سوری است که در طول شش ماه گذشته به يکی از کشورهای همسايه گريخته است.
روز جمعه، چهار ژانويه نيز بر اثر انفجار يک خودرو بمبگذاری شده در پمپ بنزينی در دمشق، شماری کشته و مجروح شدند.
همزمان با اين درگيریها روز گذشته فيصل مقداد، قائممقام وزير امور خارجه سوريه، با علیاکبر صالحی، وزير امور خارجه جمهوری اسلامی ايران، در تهران ديدار کرد. به گزارش منابع خبری ايران، فيصل مقداد در اين ديدار گزارشی در مورد سفر اخير خود به مسکو و همچنين ديدار با اخضر ابراهيمی، نماينده ويژه سازمان ملل و اتحاديه عرب برای حل بحران سوريه، را به مقامهای ايرانی ارائه کرده است.
اعتراضها در سوريه در فوريه سال ۲۰۱۱ و با هدف درخواست اصلاحات در اين کشور آغاز شد و بروز درگيریهای خشونتآميز بين نيروهای امنيتی و تظاهرکنندگان به تدريج تشديد گرديد و اکنون مخالفان به کمتر از سرنگونی بشار اسد رضايت نمیدهند.
مخالفان دولت بشار اسد اکنون بخشهای بزرگی از سوريه را در اختيار دارند ولی ماههاست که درگيریهای ميان دو طرف فرسايشی شده است.
شورای حقوق بشر سازمان ملل روز چهارشنبه گذشته در گزارشی اعلام کرد که بر اساس يک تحقيق دقيق و فراگير، شمار کشتهشدگان بحران سوريه از ابتدای اعتراضهای ضددولتی، از مرز ۶۰ هزار نفر گذشته است.
دیکتاتورها محکوم به نابودی هستند این قرن قرن ماست قرن زنان و جوانان است قرن حکومت مردم بر مردم است . خانواده اسد بیش از چند دهه است که قدرت سیاسی و نظامی و مالی کشور را در اختیار گرفته است و از تمام منابع برای حفظ حکومت استفاده میکنند بر خلاف ان در کشورهاییی که دموکراسی وجود دارد تمام منابع صرف خدمات و اموزش و امنیت مردم میشود . بیام قیام خونین سوری ها برای ما این است که ازادی هزینه سنگین می طلبد رهایی از یوق استبداد تنها با جنگ مسلحانه بدست میاید . در سوریه و ایران و لیبی مانند تونس و مصر نیست که مردم با تظاهرات در میدان التحریر و نهایت 500 کشته تغییر سیاسی ایجاد شود
سروش / 07 January 2013
او “عروسک خیمه شب بازی” بکار نبرد. او گفت ما با نوکران و مهره های تروریست غرب مذاکره نمی کنیم.
کاربر مهمان / 07 January 2013